Kirjoittaja Aihe: yggradil linuxista kaynnistyva cd-levy  (Luettu 2191 kertaa)

ubuntu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 2
    • Profiili
yggradil linuxista kaynnistyva cd-levy
« : 16.07.13 - klo:15.52 »
muistaako kukaan viela yggdrasil-linuxin? kyseessa on ensimmaisia linux-yrityksia, joka teki linux-distribuution.

  hain yggdrasil-linuxin tar.bz2 -tiedoston, jossa on linuxin cd-levyn sisalto. tein
tiedostoista genisoimage-ohjelmalla iso-nakoistiedoston ja tallensin tuon dvd-levylle. kaynnistyksen aikana LILO kirjoittaa ruudulle LI ja keskeyttaa latauksen.  :(

mika avuksi?

kaynnistyslevykkeen koko on 1.4 megatavua.  mika on oikea arvo boot-block-size parametrille? nelja vai 2880? tarvitaanko -b <kaynnistyslevykkeen kuvake> parametrin antamisen myota muita parametreja, kuten -no-emul-boot, -boot-load-seg, -boot-load-size ja -boot-info-table?

mitka parametrit ovat valttamattomia el Torrito cd-levyn tekemiseen? tarvitaanko -f parametria?


juyli

  • Vieras
Vs: yggradil linuxista kaynnistyva cd-levy
« Vastaus #1 : 17.07.13 - klo:23.43 »
 hain yggdrasil-linuxin tar.bz2 -tiedoston, jossa on linuxin cd-levyn sisalto.

Tuohon aikaan (joskus '90-luvun alkuaikoina) asennus tapahtui levykkeiltä, joita kutsuttiin lerpuiksi (1,2Mt lähtien 360/320Kt) tai korpuiksi (1,44Mt lähtien 720Kt). CD-asemat olivat vielä vasta tulossa.

.. tein tiedostoista genisoimage-ohjelmalla iso-nakoistiedoston ja tallensin tuon dvd-levylle. kaynnistyksen aikana LILO kirjoittaa ruudulle LI ja keskeyttaa latauksen.  :(
mika avuksi?

Lilon manuaalisivut kertovat kyllä myös ohjelman kohtaamista virheilmoituksista ;)
Lilo on yhä ihan erinomainen käynnistyslatain, mutta tuskinpa yggradil-version mukana oli tarjolla muita kuin ko. jakelun aikoina ajanmukainen Lilo-versio, joka tuskin vastaa nykypäivän vaatimuksia.

s
kaynnistyslevykkeen koko on 1.4 megatavua.  mika on oikea arvo boot-block-size parametrille? nelja vai 2880? tarvitaanko -b <kaynnistyslevykkeen kuvake> parametrin antamisen myota muita parametreja, kuten -no-emul-boot, -boot-load-seg, -boot-load-size ja -boot-info-table?

1,4 Mt oli korpun koko. Tuollainen tuplakoko 2,8 Mt taas oli ihan oma erikoisviritys ko. ajankohtana, joka ei laajemmin levinnyt. (Levykeasemat eivät kyenneet ko. tiheyden omaavia levykkeitä lukemaan.)

Lainaus
kaynnistyslevykkeen koko on 1.4 megatavua.  mika on oikea arvo boot-block-size parametrille? nelja vai 2880? tarvitaanko -b <kaynnistyslevykkeen kuvake> parametrin antamisen myota muita parametreja, kuten -no-emul-boot, -boot-load-seg, -boot-load-size ja -boot-info-table?
mitka parametrit ovat valttamattomia el Torrito cd-levyn tekemiseen? tarvitaanko -f parametria?

Yhä kannattaa lukea cdrecord/wodin manuaalit tarkkaan, jos sieltä löytyisi ratkaisu ongelmaasi.
Tosin Yggradil oli oman aikansa tuote, eikä se enää varmaankaan toimi nykyisten laitteiden kanssa.
Retroa mitä retroa (levykeasemineen /dev/fd0, IDE-levyineen, ISA-väylineen IBM-yhteensopivissa laitteissa ja iänikuisen vanhoine (lue: edesmenneine) näytönohjaimineen mitä erilaisimmissa väylissään jne.).

Mutta lähtökohtana nuo iänikuiset jakelut tarjottiin levykesarjoina, jotka kopioitiin levykkeille. Ja käynnistyslevy asennettiin sopivalla ohjelmalla levykkeelle ja boottisektori levykkeen MBR:ään.
Yhä esim. Slackware tarjotaan ihan vastaavina levykesarjoina, mutta on asennettavissa kuitenkin suoraa CD/DVD -jakeluna. Vielä jokin versio sitten Slackwaren oletuskäynnistin oli nimenomaan Lilo!

Lisäys: olen kyllä asennellut Linux:ia jo '90-luvun puolivälistä lähtien (pääkäyttöjärjestelmänä vuodesta 1996). Slackware kuten myös nimenomaan RedHat ovat minulle tutumpia jakeluja jo Linux-jakelujen alkuhämäristä.

Yggradil-jakelun laajin ongelma lienee muistimäärävaatimus 8Mt, sekä jakelun kaupallisuus?
http://en.wikipedia.org/wiki/Yggdrasil_Linux/GNU/X

« Viimeksi muokattu: 18.07.13 - klo:00.03 kirjoittanut juyli »