Eli itse ainakin asentasin tuon /usr/local kansion alle. Tekisin uuden käyttäjän tuota varten ja antaisin sille oikeudet tuohon kansioon.
Sitten laittaisin /etc/init.d/ kansioon tämän muokatun käynnistys skriptin: http://koti.mbnet.fi/~littleli/teamspeak2-server
ja asentaisin tuon TeamSpeak serverin käynnistymään kun kone käynnistetään komennolla: sudo update-rc.d teamspeak2-server defaults
Tuossa käynnistys-skriptissäsi on kohta:
if [ "$UID" != "0" ]; then
echo ERROR: You are not root!
exit 1
Tarkoittaako se että teamspeakkia ei käynnistetä ellei tsuser ole admin? -Tarkoitushan on saada TS käyntiin nimenomaan ei-roottina.
Siis ideanahan tuossa oli se, että tuo sripti pitää ajaa roottina niin kuin yleensäkkin palveluiden käynnistys scriptit. Ja root ajaa sitten tuon komennon käyntiin tsuser käyttäjänä.
(
sudo -u $TSUSER $SERVER -PID=$PIDFILE ) Ja tietysti se, että kun root ajaa sudo komennon niin salasanaa ei enää kysytä koska käyttäjä on jo root
Sitten toinen kymysys, että jos käyttää 'Preferences'-'Sesions'-'Startup programs'-listaa niin, että TS käynnistyy automaattisesti vasta sisäänkirjautuessa,
Yleensä serveri palvelut ajetaan ylös koneen käynnistyessä root-käyttäjän toimesta, mutta haluat tuon välttämättä noin ajaa niin poista skriptistä rivit:
if [ "$UID" != "0" ]; then
echo ERROR: You are not root!
exit 1
fi
Ja varmista, että käyttäjällä jolla tuota ajetaan käyntiin on oikeudet käyttää sudoa ja tehdä kaikki muukin mitä skripti vaatii. Tosin nyt sudo komento kysyy salasanaa, joten se pitäisi pystyä jotenkin syöttämään skriptille.
niin sehän ei toimi kun komentoa ei anneta samasta hakemistosta käsin. Elikkä saako sinne asetettettua komennon mikä käynnistää TS:n ./teamspe...-tyylillä vai pitäisikö tehdä erillinen skriptitiedosto missä ensin mennään ko hakemistoon? (wintoosan battitiedoston tyyliä)
rivi:
SERVER=/usr/local/tss2_rc2/server_linuxtekee sen, että tuo skripti tiedää mistä tuota server_linux komentoa pitää etsiä. Eli tuohon polkuun pitää tietysti laittaa se polku jonne tuon softan olet laittanut.