Kirjoittaja Aihe: Ubuntu tutuksi -wikikirjan palaute- ja kehitysketju  (Luettu 40163 kertaa)

leal

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Ubuntu tutuksi -wikikirja on Ubuntu Suomen yhteisön luoma opaskirja Ubuntun asennukseen ja käyttämiseen aloittelijoille.

http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi

Kuten otsikosta näkyy tähän ketjuun voi lähettää palautetta ja kehitysehdotuksia kirjaan liittyen. Suositeltavaa olisi jos kirjan virheitä korjattaisiin ilman tänne ilmoittelua. Kirjaa voi muokata myös ilman käyttäjätunnusta Wikikirjastoon. Paina vain muokkaus nappia sivun ylälaidassa.

Ohjeita kirjoittajille: http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Kirjoittajille

------------

Mutta sitten esittelyjen jälkeen varsinaiseen asiaan. Eli innostuin taas päivittämään kirjaa. Korjailin ja lisäilin muutamia asioita. Päätin että kirja käsittelisi jatkossa vain LTS-versioita 12.04:stä eteenpäin, kun "normaalien" versioiden tukea lyhennettiin, ei tarvitse päivittää kirjaa niin usein ja muutenkin LTS:sät ovat suositeltavampia vakaudellaan ja jne.

Etusivulla on myös linkki vanhaan äänestysketjuun ohjeaiheista. Suunnittelin korvaavani sen tällä palauteketjulla. Ja vaihdankin sen heti kun tämä on lähtenyt. :)
« Viimeksi muokattu: 06.04.13 - klo:14.19 kirjoittanut leal »

leal

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Ubuntu tutuksi -wikikirjan palaute- ja kehitysketju
« Vastaus #1 : 29.07.13 - klo:09.32 »
Pistin noin kuukausi sitten tuon Ubuntun käyttöönotto -osion osittain uusiksi ja poistin päällekkäisyyksiä

nykyiset:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Asennusmedian_luominen
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Asentaminen

entiset:
http://fi.wikibooks.org/wiki/Ubuntu_tutuksi/Live-CD
http://fi.wikibooks.org/w/index.php?title=Ubuntu_tutuksi/Asentaminen&oldid=87168

Seuraava juttu olisi tehdä kirjaan ohje päivitysten hallinnasta ja järjestelmän päivityksestä ajantasalle.

matsukan

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2148
  • Profiili
Vs: Ubuntu tutuksi -wikikirjan palaute- ja kehitysketju
« Vastaus #2 : 29.07.13 - klo:11.32 »

Mokkulat otsikon voisi vaihtaa Liikkuva laajakaista ja sen alle alaotsikkoa : mobiilit reitittimet (wlan) ja mokkulat. Nille sitten lyhyet pros ja cons
Pohjois-pohjanmaa
-- motto:  backupin tarve huomataan aina liian myöhään

leal

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 246
  • Profiili
Vs: Ubuntu tutuksi -wikikirjan palaute- ja kehitysketju
« Vastaus #3 : 14.05.14 - klo:20.10 »
Uusi LTS-versio 14.04 julkaistiin, joten päivitin kirjaa kyseistä versiota vastaavaksi. Aiemmin tarkoituksena olisi ollut, että kirjassa käsiteltäisiin kaikkia tuettuja LTS:siä, mutta on helpompi keskittyä yhteen versioon ihan kirjoittajien ja lukijoidenkin kannalta, joten päätin, että kirjassa käsitellään aina vain uusinta LTS-versiota. Kirjahan on suunnattu aloittelijoille ja aloittelijat valitsevat todennäköisesti sen lataussivujen suosituksen, eli uusimman LTS:n, joten vanhat tiedot jäävät loppupelissä erittäin vähälle käytölle jos ollenkaan ja voivat aiheuttaa epäselvyyksiä, eli siltäkin kannalta järkevä ratkaisu.

Päivityksessä päivitin osan kuvista, lisäsin ohjeet järjestelmän päivitykseen ajantasalle, päivitin työpöytäympäristöistä kertovaa osiota, kirjoitin lisää ohjeita komentorivin perusteisiin, lisäsin saman ohjeistuksen Ubuntu-version valintaan kuin Ubuntu Suomen lataussivulla (tietokone valmistettu ennen 2007), uudistin vianmääritys-sivua muun muassa siten milloin käytetään boot-repairia. Tässä oli nyt joitain mainitsemisen arvoisia, muitakin asioita on lisätty/päivitetty.

Kirjaan tarvittaisiin ohjeistusta noissa verkkotilien käytössä, että miten saa toimimaan ja mitä hyötyä jne. Tarkoitan siis sitä paikkaa joka on 14.04:n järjestelmäasetuksissa. Jos joku vaan innostuisi kirjoittamaan, itsellä nimittäin ei niistä ole kokemusta ainakaan vielä. 12.04 luultavasti käytössä vielä pitkään, koska don't fix it if it ain't broken.