... ehkä on myös liian kovat viritykset.
Pitäisi vähän tietää, mitä virityksiä järjestelmässäsi on ollut ennen päivitystä.
Tietenkin epävirallisten repojen tarjoamat virallisesti tukemattomat ohjelmat/kirjastot voivat aiheuttaa ongelmia.
Ennen päivitystä kannattaisi ehkä karsia ohjelmia ja ohjelmalähteitä, joista on asennellut tavaraa ohi virallisen jakelun. Onnistuneen päivityksen jälkeenhän voi asentaa taas noita epävirallisia, jos edes tarpeen, kun uusin jakeluversio tarjoaa selkeästi tuoreemmat ohjelmaversiot sovellutuksiin.
On tosin hienoa, että Ubuntu ylipäätään tarjoaa vaihtoehdon päivittää parin vuoden takainen LTS-versio periaatteessa seuraavaan LTS-versioon, mutta tuo ei ole mikään yksinkertainen proseduuri vaan todella haasteellista.
Päivitän versio versiolta osin siksi, että jo parissa vuodessa jakeluun tulevat muutokset ovat todella suuria.
Toinen käyttämäni Linux-jakelu Fedora, tarjoaa päivitykset puolivuosittain kuten Ubuntu, mutta vain yli yhden version eli max. 12-kuukauden takaa - joten jakeluversion päivitys on "arkipäiväinen" operaatio.
Se, että jakelun puolivuosittain päivittää viimeisien trendien mukaan, ei juurikaan eroa jakeluista, joista käytetään nimitystä 'Rolling Release'.
Fedora-jakelut on päivitetty lähtien versiosta Fedora-Core 1, ja Ubuntut versiosta vasta 4.10:stä
Pääsääntöisesti vain muutokset i386 -> x86_64 ovat vaatineet jakelun uudelleenasennukset.
PS. Alkuperäiseen ongelmaan riittänee mainita, että OpenOffice on muuttunut tuossa välissä LibreOfficeksi. Tuokin muutos pitäisi toki päivityksessä hoitua... (teorissa?).