Kirjoittaja Aihe: Brother MFC-J4510DW asennus  (Luettu 1253 kertaa)

rorre

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 9
    • Profiili
Brother MFC-J4510DW asennus
« : 04.01.13 - klo:20.09 »
Uuden Brother MFC-J4510DW asentaminen verkkoon on vieläkin hieman monimutkaista mutta tulostin- ja scanneriajurien asentaminen on kuitenkin suhteellisen helppoa Ubuntun 12.04 versioon.
Brotherin sivulta (http://welcome.solutions.brother.com/bsc/public_s/id/linux/en/index.html) pitää hakea  lpr driver ja cupswrapper driver.
Asenna ensin pakettienhallinnalla tuo lpr- ajuri ja sitten cupswrapper (en itse saanut cupswrapperia muuten asennettua). Paketti hoitaa tulostimen asennuksen (verkko kannattaa määrittää tulostimesta käsin ensin) automaagisesti  :) (Huom! Ubuntun tulostinasetuksista pitää muuttaa "URI" kohdalle IP- osoite jos tulostin on verkkotulostimena)
Scannerin asennuksessa tarvitsee hakea samasta paikasta brscan4, joko 32 tai 64 versio tarpeesta riippuen sekä samoin scan-key-tool, asenna ne paketinhallinnalla brscan4 ensin ja tuo scan-key-tool sen jälkeen.
Avaa tämän jälkeen pääte ja anna komento "sudo brsaneconfig4 -a name=ANNASCANNERILLENIMI model=MFC-J4510DW ip=pritterillesi.antama.ip.osoite"
Asetuksia voit katsella komennolla "sudo brsaneconfig4"

Tämän jälkeen voit testata/konffata tulostintasi ja kokeilla vaikka oletuksena olevaa scannausta kuvalukuohjelmalla siplescan.
« Viimeksi muokattu: 12.01.13 - klo:09.52 kirjoittanut rorre »