Suosituksia peruskäyttäjälle mahdollisimman hyvän ohjelmien toimivuuden ja järjestelmän vakauden maksimoimiseksi.
(On kuitenkin ymmärrettävä miten tämä on aina kompromissi. Uusimmissa ohjelmissa on uusia ominaisuuksia sekä korjattuja bugeja, mutta myös aivan uusia bugeja.)
- Käytä vain lts-versioita,
tai pikemminkin niin että anna koneellasi aina olla myös se lts-versio.
- Kun siirryt versiosta toiseen, tee AINA varmuuskopiot sitä ennen.
Käytä Ubuntussa olevaa työkalua, koska silloin vain ensimmäinen varmuuskopio kestää... todella kauan. Sen jälkeiset kestävät alle yleensä vain muutamia minuutteja, jos ei kopioiden välillä ole kovin isoja muutoksia päässyt syntymään.
- Tee mieluiten puhdasasennus.
Kokeile live-tikulla tai -levyllä ennen asennusta että kaikki toimii.
Muista, että EI ole kiirettä vaihtaa uudempaan.
- Jos sinulla on pöytäkone, laita siihen toinenkin kiintolevy. Vaikka yhdelläkin kiintolevyllä voi olla monta käyttöjärjestelmää, on aina riski että jotain menee asennuksessa pieleen (vaikka pieni), joten vain yksi käyttöjärjestelmä levyä kohden on varma ratkaisu.
- Lts-versioilla tuki menee osin päällekkäin. Hyödynnä sitä. Siirry uuteen järjestelmään täysimittaisesti vasta kun sinulla on varmuus että se kannattaa.
Pidä sitä ennen tiedostot vanhassa järjestelmässä, jottet joudu ihmettelemään mitä missäkin jo on. Joutuisit varmuuskopioimaan kaiken moneen kertaan ja yksi tallennettu tiedosto olisi lopulta sadassa eri varmuuskopiossa. Silloinkaan et tietäisi mitkä niistä voi tuhota.
(- Edellisiin liittyen, harkitse onko sinulle hyödyllistä tehdä puhdasasennuksessa erillinen /home -osio. Sillä on pääasiassa hyviä puolia, joita niitäkään ei ole syytä kaikkia tähän listata, mutta jotakin edes. Sinulla voisi olla kaksi Ubuntun versiota koneellasi, jotka kummatkin käyttävät samaa /home -osiota. Voit käyttää kumpaa tahansa Ubuntua ja omat tiedostosi ovat käytettävissä kuten nytkin ja päivittyvät siihen toiseenkin kun käytät sitä.)