Kirjoittaja Aihe: Amilo La1703 asennus ia ongelmia  (Luettu 5269 kertaa)

oh1xe

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 354
  • Profiili
  • OH1XE
Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« : 10.11.12 - klo:22.23 »
Fujitsu Siemens Amilo La1703 tuli Windows paalaukseen ja Linuxia toivottiin koneelle. "Asiakkaalla" myös Nokian CS-17 tikku, Saunalahden liittymällä.

"Mies lähti aamulla karhun kaatoon, tuli illalla väsyneenä kotiin sanoen: Päivä meni - Orava tuli."

Päivä tosiaan meni.

1. Asennus, MInt 13. CS-17 tikkuun ei tule edes valoa. Äänet puuttuu koneen kaiuttimesta, Wlan ei toimi.

2. Asennus, Ubuntu 11.10. No, tietenkin CD-asema alkaa ryppyilemään. Paketti USB tikulle ja sillä selvittiin... CS-17 tikkuun tuli sininen valo, mutta yhteyttä ei Saunalahteen saatu, hakee hakee, mutta ei kytkeydy. Kortti Nokian kännyyn ja USB kaapelilla samantein Nettiin. Äänetkin toimii koneessa, mutta järkyttävä soundi. Wlan edelleen pimeenä.  Ubuntulle erävoitto 1-0..

3. Kännykän avulla sitten onnellisena päivitys 12.04 jakeluun. Nelisen tuntia hitaalla yhteydellä.
Äänet hävisi koneesta, mutta kuulokeliitäntä toimii. Nokian tikkuun ei tule enää valoakaan.
Pari tuntia ihmetelty ja kokeiltu tätä ohjetta:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=42100.msg334364;topicseen#msg334364
Sen jälkeen jostain ei suomalaisen ohjeen mukaisesti yritetty asentaa vanhempaa USBmodeswitchiä, mutta paketteihin tuli ristiriitaa, poistamalla paketit taas tuli ennalleen. Ääniä yritetty kalastella nettiohjeiden mukaan pari tuntia, ei onnistu..
Tasapeli Mint vastaan Ubuntu 1-1.

"WIFILINK" USB wlan tikku sentään toimii kiitettävästi.
Siispä 3G reititin ostoon ja koneelle USB Wlan tikku. Lisäksi hankintaan menee Kaiuttimet kuulokeliitäntään. Kun tuosta tasohiiren tasosta saisi edes pois tuplaklikkauksen pois, sillä saattaisi tulla toimeen, No langaton hiiri auttanee asiaan...

Pari- kolmekymmentä konetta olen Linuxille vääntänyt, tämä oli onneksi vasta toinen joka oli tuskallinen. Huono päivä, väliajat ihmetelty HEF2020 jakajan satunnaista rytmihäiriötä. Ei sekään selvinnyt...

Nyt sitten peiton alle  :-[
« Viimeksi muokattu: 11.11.12 - klo:08.14 kirjoittanut oh1xe »

Timo Virtanen

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 2083
  • Profiili
Vs: Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« Vastaus #1 : 11.11.12 - klo:08.41 »
Kokeilitko tuohon ääniongelmaan alsamixeriä? Jos vaikka oletuksena olisi jossain mute (=vaimennus) päällä? Kirjoita päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
alsamixerterveisin Timo
"Linux, made in Finland"

oh1xe

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 354
  • Profiili
  • OH1XE
Vs: Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« Vastaus #2 : 11.11.12 - klo:22.37 »
Kokeilitko tuohon ääniongelmaan alsamixeriä? Jos vaikka oletuksena olisi jossain mute (=vaimennus) päällä? Kirjoita päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
alsamixerterveisin Timo

Kyllä vaan, ja kaikkia tolppia siinä heiluteltu. Kuulokkeissa tasot muuttuu, vaan koneen oma kaiutin on pimee 12.04 Ubuntulla ja Mint 13:lla. On toisaalta ihan hyväkin asia, kun on niin kuralla läppärn oma kaiutin.

Joskus yli 10-vuotta sitten olin AKG:lla jossa sain kuunnella ensimmäisiä pieniä hyvänlaatuisia elementtejä. Silloin oli innostusta itsellä ja heillä, että kohtapuolin alkaa olla läppäreissä hyvä äänelaatu. Vaan eipä juurikaan sellaista ole näkynyt/kuulunut. Valmistajilla ei ole intoa laittaa paria euroa kiinni hyviin elementteihin ja äänenlaatuun. Hintapaine on kova ja elementit pitää saada kymmenellä sentillä?
Ja kuka sitä ääntä kaupassa kuuntelee, riittää kun on kiiltävä lasi näytön päällä...

Tuli myös pari vuotta sitten ostettua iso PackardBell näyttö. Hirveä ääni ja oma naama loistaa kiiltävästä näytöstä. Ei muuta kun avaamaan, jospa saisi paremmat elementit sisälle. Vaan olikin kinkkinen avattava.
Naks vaan ja näytön suojalasi sirpaleiksi., Ei muuta, kun sirut roskiin ja johdot kajareista ulos, ja niihin kiinni hyvät elementit sopivaan koteloon. Näytöstä tuli mattapintainen ja äänet ovat nyt siedettävällä tasolla.

Kaikista kauhein äänenlaatu on on Salossa Plaza 2:sen puhuvassa hississä. Vaikea arvata mitä molotusta siitä kuuluu. Hissikorissa ei luulisi ainakaan elementin takatilalle olevan puutetta. Eikä hissin kokonaishinnassa 2 lisäeuroa luulisi paljon haittaavan.

Tällaista vuodatusta tänään  ;)
« Viimeksi muokattu: 11.11.12 - klo:22.43 kirjoittanut oh1xe »

turkka80

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 110
 • Archisti
  • Profiili
Vs: Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« Vastaus #3 : 22.11.12 - klo:21.28 »
Hieno laite kaikinpuolin. AMD Turion tuplaydinprosessori ja VIAn näytönohjain. Mitä ihmettä ne on oikein ajatelleet?

Eipä mitään, kuitenkin vastaavasta operaatiosta selvisin likimain hengissä, koneella on Mint 14 asennettuna, tosin kaikki kiihdytetyt grafiikkaelementit oli pudotettava pois jotta käytöstä tulisi edes jossain määrin tolkullista. Verkkoyhteydet toimii kaikin puolin, tosin kohtalaisen suurta intuitiota tarvitaan jotta osaa hommata netistä juurikin ne SiS163U-ajurit jotka on tehty Win98:lle eikä XP:lle...

Ja kun tuo ndiswrapper on tällä hetkellä asennettava käsin kun muuten se ei vaan toimi niin olihan siinä pohtimista yhdelle miehelle. Äänet ei tosiaan kuulu koneen kaiuttimista mutta eipä tuolta kuulokeliitännästäkään kaksista ääntä irtoa. Heti kun koittaa nostaa voimakkuutta niin säröä tulee. Enpäs tiedä miten se Windows-puolella pelaa?

Tämä ritsa lähtee taas tällaisenaan maailmalle, tosin toiveissa olikin vain että sillä pystyy netissä pujottelemaan. Kyllä pystyy. Ja tälle kuukaudelle kyseessä taisi olla kuudes Linux-asennus eri ihmisille lähiseudulla. Ja ihan oikeasti harvassa on kyllä näin tikkuiset koneet olleet tähän saakka...
-- Vaan kun multa suussa maistuu / On katkeruus jäänyt taa... --

Thinkit

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 912
 • Kysyvä ei tieltä eksy, eikä eksyvä tietä kysy.
  • Profiili
Vs: Amilo La1703 asennus ia ongelmia
« Vastaus #4 : 22.11.12 - klo:22.16 »
Jos joku haluaa luopua joskus kyseisestä läppäristä, voin muutamia eurojakin tarjota. On nimittäin yksi tuommoinen tuuletinvikaisena hyllyssä ja toisen voisi varaosiksi ostaa. Muuten ehjä peli.

t: Antti  ;)
Lenovo Thinkpad e520
Kde Neon 5.22.3
Intel(R) Core(TM) i5-2410M CPU @ 2.30GHz
Amd Radeon HD 6630m
Intel HD 3000 integroitu
Samsung Evo 120G kovo ja 8G muistia
Sony Xperia 5 mk2 ja android 11