Kirjoittaja Aihe: JTAG ja DSP-kortin flash  (Luettu 1537 kertaa)

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3401
    • Profiili
JTAG ja DSP-kortin flash
« : 19.10.12 - klo:13.16 »
Johdantona, itselleni on tutumpi Motorolan BDM (Background Debug Mode) jolle kauan sitten rakensin netin ohjeiden perusteella ohjelmointilaitteen PC: lle.   Tarvitsin tuollaista silloin kun halusin tiputtaa Nokian satelliittivastaanottimeeen uudet ohjelmat.  Hyvinhän tuo onnistui silloin ja tallessa on vieläkin tuo historiallinen LPT-porttiin liitettävä laite.  Uudempana sovelluksena tuolle on tullut autojen elektroniikkayksiköiden (esim. ECU) ohjelmointi jota tosin en ole itse yrittänyt ja vaatisi hieman tutustumista.

Törmäsin nyt uudestaan näihin flash-asioihin kun eräs DSP-korttini lopetti toimintansa.  Tuossakin on tutun näköinen 10 piikkinen liitin mutta kun piirit ovat Texas Instruments: in (TI) ja DSP on TMS320C6713 niin arvaan heti että kyseessä on JTAG -liitin.  Käyttöjännitteet näyttäisivät olevan mittarin mukaan 3,3 V.  Tuon piirin lisäksi on flash-piiri JS28F160 joka on mahdollisesti menettänyt sisältönsä siitä päätellen että kortti ei enää käynnisty ja ilmiö syntyi vähitellen.  Ensin epäonnistui joka toinen käynnistys, sitten piti jo yrittää monta kertaa ja lopulta ei lähde käyntiin lainkaan.  

Menemättä lainkaan siihen pystyykö kukaan vaihtamaan kotikonstein tuon Intelin pintaliitospiirin (JS28F160) uuteen aloin miettiä millä saisin tuon debuggeriin kiinni tai jo sitä ennen miten saisin kasalle toimivan ja edullisen debuggerin tuolle.  Tekisi mieli tarkastaa mitä tuossa flash piirissä on tallessa ja jos päädytään että on tarve uusia piiri niin tiputtaa sen jälkeen uusi koodi sinne.


JTAG mestarit ja muutkin teemaan tutustuneet, mistä Linux koneeseeni liitäntä/kaapeli 10 napaiselle JTAG liittimelle kohteena tuo TI TMS320C6713 sekä Intel flash  ja mikä ohjelma tuolle ?  Ovatko nuo yleensä 3,3 volttisia kaikki ? Pitäisi olla tietysti TI yhteensopiva vai lieneekö noissa JTAG asioissa valmistajakohtaisia eroja ?  Jotain muuta mikä voi jäädä huomaamatta ?  Laitan toki Win XP: n tai Vistan käyntiin ellei tuo muuten helpolla onnistu.

Edit
Taitanee harmikseni tulla noin 150 € ongelmajäte tuosta DSP-kortista --- jos tappio edes tuohon pysähtyy.  Tuo liitin nimittäin mitä kuvittelin JTAG-liittimeksi ei napaisuudeltaan vastaa alkuunkaan mitään Atmel JTAG liitännän pinnejä. Maa löytyy kahden puolen keskeltä ja +3,3 V käyttöjännite vierestä, mikä viittaa täysin valmistajakohtaiseen kytkentään ja johonkin muuhun kuin JTAG: iin.  
« Viimeksi muokattu: 19.10.12 - klo:20.06 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.