Kirjoittaja Aihe: Systeemin root-viestit ulkoisen smtp-palvelimen läpi  (Luettu 3793 kertaa)

Exco

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1
    • Profiili
Hei

Asensin tuossa joku viikko sitten Ubuntu Dapperin ja tein kotiverkkoon siitä sellaisen koepalvelimen. VNC, Samba jaot, SSH, mysli, php jne. toimii, kun ne suurimmaksi osaksi asentuu out-of-the-box tyyliin, mutta miten saisin laitteen lähettämään rootille osoitetut sähköpostit ulkoiseen osoitteeseen ulkoisen smtp-palvelimen läpi, koska operaattori ei suvaitse omia sähköpostipalvelimia.

Koneella ei muuten lähetellä eikä vastaanoteta sähköposteja, mutta juuri root:ille osoitetut viestit haluaisin ottaa vastaan omaan sähköpostiini suoraan työasemalle, ettei niitä tarvitse käydä Puttyllä muttin kanssa katsomassa niinkuin nyt.

Olen yrittänyt tavailla noita sähköpostipalvelimien manuaaleja silmät sikkarallaan, mutta kun osaaminen loppuu siihen että osaa sähköpostien lukuohjelmaan juuri juuri laittaa oikeat asetukset niiden vastaanottamista ja lähettämistä varten, Palvelimien asetukset näyttää menevän hiukan yli oman osaamisen.

Laite on kiinni netissä ja sillä on staattinen sisäverkon osoite, mutta välissä on vielä erikseen palomuuri. Palomuurilla on dynaaminen ip ulospäin ja staattinen sisäverkon osoite. Jos sillä nyt sitten on väliä.

Selkeät ohjeet tai linkkivinkki hyvään howtoon on tarpeen sillä en ole mikään ruudinkeksijä, sillä jo VNC:n ja sambankin halutunlaiseen  käyttöönottoon meni aikaa ja tupakkaa ihan kiitettävästi, Jos kohta paljon oppi taas lisääkin.  :)