Kirjoittaja Aihe: USB-hiiri toimii epävarmasti (Ratkaistu kepulikonstilla?)  (Luettu 11018 kertaa)

pikkalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 389
    • Profiili
Hommasin Logitech m525 USB-hiren koneeseeni, mutta se on toiminnaltaan epävarma. Kun hiiren USB-mokkulan kytkee käynissä olevaan tietokoneeseen, niin hiiri kytkeytyy joka kerta nätisti päälle ja toimii erityisen kevyesti ja mukavasti, mutta jos mokkula on kiinni koneessa jo käynnistyshetkellä, niin hiiri ei kaikilla boottauskerroilla lähde ollenkaan toimimaan. Tämä on erittäin kiusallista, sillä hiiren pienikokoinen USB-mokkula varmasti joskus katoaa, jos sitä joutuu aina irrottelemaan USB-portista.

Hiiren pakkauslaatikon kupeessa on merkintä, että tämä USB-hiiri pitäisi toimia heittämällä WIN, MAC ja LINUX-koneissa, mutta eipä vain näytä toimivan. Jos käynnistän koneeni WIN XP käyttöjärjestelmän (toisella kovalevyllä), niin hiiri lähtee toimimaan jokaisella boottauskerralla, vaikka mokkula olisi käynnistyshetkellä kiinni USB-portissakin. Tämäkin laite on näköjään tehtaalla testattu vain Windows-koneissa.

Kysyisin nyt viisailta UBUNTU-miehiltä, vaatiiko Logitech m525 USB-hiiri tietokoneeseen joitakin erityisajureita vai pitääkö koneen USB-portit konfiguroida jotenkin erikoisesti, jotta se toimisi luotettavasti myös UBUNTU 12.04 käyttöjärjestelmässä? Olisi mukava saada tämä miellyttävästi toimiva ja käteen hyvin sopiva hiiri myös boottaamaan luotettavasti.

Tämä tapaus on taas oiva osoitus siitä, että kaikki laitteet viilataan toimimaan vain WIN-ympäristössä. Tuntuu kummalliselta, että Linuxissa ei näinkään yksinkertaista USB-porttiin kytkettävää laitetta saada toimimaan ilman erityiskikkailuja. Kaikkien apulaitteiden toimimattomuus onkin suurin este Linuxin laajemmalle leviämiselle.

« Viimeksi muokattu: 05.10.12 - klo:00.03 kirjoittanut pikkalle »

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #1 : 26.09.12 - klo:23.48 »
Oletko katsonut mitä koneen lokit kertovat erityisesti niillä kerroilla kun hiirulainen ei suostu käynnistymään. Se saattaisi auttaa ongelman jäljittämisessä.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

masa

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 494
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #2 : 27.09.12 - klo:00.24 »
Oon itekkin ettinyt ratkaisua tähän viime keväästä lähtien (mulla tää alko maalis-huhtikuussa ehkä) mutta sitä ei ole löytynyt, ainoastaan toi ongelman kierto (workaround) eli vastaanottimen kytkeminen käynnissäolevaan koneeseen. Joskus taisin kattoa mitä lsusb sanoo silloin kun mun Logitech M705 ei tunnistunut ja kuten odottaa sopii, sieltä ei löytynyt asiaankuuluvaa entryä. Ongelma tuntuu olevan Ubuntu-spesifi, sillä sitä on tapahtunut mulla useilla työpöytäympäristöillä Ubuntulla, mutta ei kertaakaan Archilla jota käytin nelisen kuukautta päivittäin.

Foorumeilla epäiltiin tämän liittyvän johonkin tweakkailu-työkaluun mutta mulla on nyt päivän vanha erittäin lähellä oletusasetuksia oleva asennus ja tänään taas hiiri jäi tunnistumatta.
matti_mato

Kun pulma ratkeaa, lisääppä ekan viestin otsikkoon [RATKAISTU] :)

Antifilatelisti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 258
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #3 : 27.09.12 - klo:00.44 »
Hwrld!

Vilkaisin ongelmaa. M500 sarjalaisten kanssa on ollut mystisiä bugeja. Hiiresi todella tulisi toimia, sillä sen luvataan toimivan kerneleissä>2.6

Muutama asia tuli mieleen, muttei varsinaista ratkaisua:

- Anna päätteessä
Koodia: [Valitse]
lsusb |grep Logitech
a) Hiiren toimiessa pitäisi tulostua jotakin vastaavaa "Logitech, Inc. Nano Receiver"
b)Kun ei toimi. Ei pitäisi tulostua mitään. Mikäli tulostuu niin häiriö lienee hiiren ja vastaanottimen välillä.

-Onko Hiiren pohjassa jonkinlainen virtakytkin? Kokeile ON/OFF noin puolenminuutin tauolla hiiren löytämiseksi.

-Onko nvidian näytönohjain lisäajureilla käytössä? Saattaa aiheuttaa m500 sarjalaisten jäätymistä. Joillakin xorg.confin muokkaaminen oli korjannut heidän ongelmansa, mutta hiiren löytymisen kanssa
heillä ei ollut ilmennyt ongelmia. Toisaalta hiiresi saattaa löytyä, mutta jäätyä samalla.

-Onko sinulla mahdollista päivittää bios uusimpaan versioon? Saattaisi ratkaista ongelman, mikäli kyseessä on jokin virransäästö tsydeemi.


 

Illu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1089
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #4 : 27.09.12 - klo:11.50 »
Minulla ovat Logitechin usb-hiiret toimineet "lähes kunnolla". Jotenkin sijoittaisin ongelmaa Ubuntun taitoon käyttää usb-laitteita. Vaikka alla on uunituore kone, siinä on usb-laitteiden (wlantikku, Anysee, puhelin, jokumuu) kanssa omituista käyttäytymistä niistä useamman ollessa kiinni samanaikaisesti. Ainakaan sujuvaa se ei ole.

Jos hiiri on jonkin aikaa vapaalla, pari heilautusta tarvitaan ennen kuin kursori lähtee liikkeelle. Kun sen jonkunmuun laitteen kanssa voi olla(?) samanlaista levon aikaista jäätymistä, menee luotto.

Aiemmassa vanhassa koneessa kokeilin kaikenlaisia säätöjä. Eräs twiikkausohjelma ehdotti säästötoimenpiteenä usb-hiiren toiminnan prioriteetin muuttamista alaspäin. Se oli karmaiseva kokeilu, hiiri vaati useamman sekunnin heiluttelun ennen heräämistä.

pikkalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 389
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #5 : 27.09.12 - klo:23.38 »
Korutonta kertomaa

Tämä epävarmasti toimiva uusi ja hieno Logitech m525 USB-hiiri innoitti minua tekemään muutamia testejä vanhemmilla tietokoneilla ja vanhemmilla käyttöjärjestelmillä. Koska minulla on tallessa vanhoja käytöstä poistettuja koneita, niin pääsin tekemään hiiritestit kaikkiaan neljällä eri koneella. Tulokset ovat todella korutonta kertomaa.

Suoritin kaikilla koneilla boottauskokeet siten, että laitoin ensin hiireen sähkön päälle, asensin mokkulan USB-porttiin ja sitten boottasin koneen. Suoritin kaikilla koneilla muutamia boottauksia, jotta sain vähän tuntumaa luotettavuudestakin.

Ensiksi kokeilin historiallista 233 Mhz:n P2-konetta, jossa oli UBUNTU 8.04 käyttöjärjestelmä. Jokaisella boottauskerralla hiiri lähti moitteettomasti toimimaan, eikä kirjautumisruudussakaan esiintynyt mitään nykimistä. Muutenkaan hiiren toiminnassa ei ollut mitään epänormaalia.

Toiseksi testasin vanhaa 866 MHz:n P3-konetta, jossa on UBUNTU 10.04 käyttöjärjestelmä. Tämäkin kone otti hiiren käyttöön ihan jokaisella käynnistyskerralla, eikä kirjautumisruudussakaan esiintynyt mitään epänormaalia nykimistä. Kaikissa tilanteissa hiiren toiminta oli moitteetonta.

Kolmanneksi testasin 2.4 GHz:n Celeron-konetta, jossa oli Lubuntu 12.04 käyttöjärjestelmä. Kone ei ottanut hiirtä käyttöön jokaisella boottauskerralla, mutta jos hiiri alkoi toimia, niin silloin se toimi täysin moitteettomasti heti alusta alkaen. Kirjautumisruudussakaan ei esiintynyt mitään epänormaalia nykimistä.

Viimeiseksi testasin 2.6 GHz:n P4 konetta, jossa on UBUNTU 12.04 käyttöjärjestelmä. Hiiri ei lähde toimimaan läheskään jokaisella boottauskerralla, ja jos se lähteekin toimimaan, niin kirjautumisruudussa sen toiminta on aluksi niin nykivää, että hiirtä ei pysty lainkaan hallitsemaan. Vasta 5 -10 sekunnin jälkeen hiiri alkaa toimia normaalisti. Tässä koneessa hiiri alkaa nykiä kirjautumisruudussa aina käyttäjänvaihdoksen yhteydessäkin, vaikka kone olisi ollut päällä tuntikausia.

Koska tässä UBUNTU 12.04 koneessa oli niin paljon USB-hiiren toimintahäiriöitä, niin laitoin koneeseen tavallisen langallisen hiiren. Tavallinen hiiri alkaa toimia jokaisen boottauksen yhteydessä, mutta langallinen hiirikin toimii kirjautumisruudussa 5 -10 sekunnin ajan niin nykivästi, että hiirtä ei voi käyttää. Langallinen hiirikin nykii aina käyttäjänvaihdoksen yhteydessä kirjautumisruudussa, joten UBUNTU 12.04:ssä näyttää olevan itse hiiriprosessissa vakava ohjelmointivirhe. Toivottavasti vika korjataan tulevien päivitysten yhteydessä.

Ihmetyttää suuresti tämän uusimman Ubuntun hiirivaivat. Jos moderni Logitech m525 hiiri toimii täysin moitteettomasti vanhoissa 8.04 ja 10.04 Ubuntuissa, niin miten ihmeessä sitä ei ole saatu toimimaan uusimmassa 12.04 Ubuntussa eikä Lubuntussa? Jos Ubuntun kehittäjät ovat hallinneet hiiriprosessin täydellisesti jo kahdessa aiemmassa Ubuntu-versiossa, niin mihin ihmeeseen tämä tietotaito on uusinta versiota tehtäessä kadotettu? Eikö olisi ollut viisasta ottaa vanhoista toimivista Ubuntuista valmis hiirikoodi, eikä ryhtyä koodaamaan uutta puuteellisesti testattua hiiriprosessia?

Syy hiiren toimimatomuuteen saattaa olla siinä, että nykyisin ei enää löydä kunnollisia koodareita, jotka osaisivat riittävän hyvin perusasiat. Yksi tuttavani, joka on töissä suuressa ohjelmointitalossa, kertoi minulle, että Suomesta löytyy vain kourallinen sellaisia koodareita, jotka saavat valmista aikaan. Suurin osa kavereista kehuu vain itseään ja esittää tolkuttomia palkkavaatimuksia, vaikka tiedot ja taidot ovat täysin olemattomat. Pojat osaavat vain pelata facebookia työaikana. Jos muualla maailmassakin on samanlainen tilanne, niin uuden Ubuntun hiiriongelmat ovat aivan ymmärrettäviä.




JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #6 : 28.09.12 - klo:01.25 »
Itellä on Microsoftin langaton hiiri ja se toimii moitteetta Ubuntussa, Windowsissa ja PC-BSD:ssä. Oliskohan noissa Logitechin ajureissa jotain häikkää?
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

Antifilatelisti

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 258
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #7 : 28.09.12 - klo:06.36 »
Itellä on Microsoftin langaton hiiri ja se toimii moitteetta Ubuntussa, Windowsissa ja PC-BSD:ssä. Oliskohan noissa Logitechin ajureissa jotain häikkää?

Ei voi yleistää tietyn sarjan logitechejen ongelmia kaikkiin sarjoihin. Useimmat hiiret toimivat oikein merkistä riippumatta. Lisäksi erivalmistajien samankaltaiset hiiret voivat olla samoja eri leimalla. Esim. MS:n ja L:n halpis langattomat muovimöykyt ovat ihan yhtä surkeita virtasyöppöjä.

Noissa uudemmissa lochitecheissä on usb-vastaanotin, joka tukee useita eri laitteita samanaikaisesti. Tämä saattaisi olla syynä hankaluuksiin.

Huomasin muuten, että m525 hiiren linux yhteensopivuudesta on ristiriitaista tietoa eri lähteissä:
http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/mice?filter=f143&sort=s4
http://www.verkkokauppa.com/fi/product/18290/ddqtg

Noista lochitecillä ei mainita mitään linux yhteensopivuudesta. Tosin eipä normaalisti laitteille taata yhteensopivuutta  muutenkaan ja toisinaan kauppiaat vain mätkivät oletusten perusteella ominaisuuksia:(

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11481
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #8 : 28.09.12 - klo:12.14 »
Toivottavasti vika korjataan tulevien päivitysten yhteydessä.
Tuskin korjataan jos kukaan osaava ei asiasta tiedä. Suosittelen ilmoittamaan asiasta Logitechin tukeen sekä Ubuntun Launchpadiin bugiraportin muodossa jos sieltä ei sopivaa jo löydy.
https://bugs.launchpad.net/

Yhdessä bugiraportissa tuohon ongelmaan taitaa olla jo viitattu kommenteissa:
https://bugs.launchpad.net/bugs/958174
Lainaus
Hi, I'm not sure but this might be related to this debian bug:
http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=658029

Looking at the patch in this bug I edited my local /usr/share/initramfs-tools/hook-functions file and added hid-logitech-dj on line 416
 then I did:
 sudo update-initramfs -u

After a restart, my m505 mouse was correctly working without having to replug the receiver. Still this might be a one time luck. I'll comment again if this stops working later on.

Olisiko tuo ongelmaasi kuvaava raportti:
https://bugs.launchpad.net/linux/+bug/1006145

Noista lochitecillä ei mainita mitään linux yhteensopivuudesta.
http://www.logitech.com/en-us/mice-pointers/mice/wireless-mouse-m525#section=features
Lainaus
Linux® kernel 2.6+
« Viimeksi muokattu: 28.09.12 - klo:12.16 kirjoittanut Tomin »
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #9 : 30.09.12 - klo:12.43 »
Kun nyt kysyttiin, yhtä ja toista, niin vastataan sitten.

En usko, että yhden hiiriyksilön perusteella kannattaa vetää EMIA-alueen laajuisia johtopäätöksiä it-yritysten teknis/taloudellisesta osaamisesta.

Laitteissa on bugeja - hiiri on yksi yksinkertaisimmista ja halvimmista härpäkkeistä vaihtaa jos se ei toimi oikein. Epämääräisissä rautavioissa on useimmiten kyse: a) ajureiden teosta, b) siitä miten paljon rautavikoja ajurit osaavat korjata, c) rautavioista jotka ilmenevät silloin kun muu rauta on huonoa, d) rautavioista jotka ilmenevät muutenkin.

Hiiristä muutama nyrkkysääntö mitä minä olen noudattanut ja nykyään ne toimivatkin sitten:

- mitä "hienompi" ns. business-hiiri, sen huonompi se on. Yleensä käyttöergonomia on tuhottu napeilla jotka ovat väärissä paikoissa tai sitten toiminta on epävarmaa.
- edellisestä johtuen hankin vain perushiiriä silloin kun käytöllä ei ole erityisiä vaatimuksia. Ne toimivat yleensä luotettavasti. Esim. langallinen, Logitechin laserhiiri maksoi viimeksi muistaakseni n. 10 euroa.

- silloin kun hiiren pitää oikeasti olla hyvä, eli tehdään jotain tarkkuutta vaativaa, käytän pelkästään pelihiiriä. Siinä maailmassa, jos hiiri on huono, joku kuolee. Business-maailmassa hiiren "hienous" on vain markkinapelleilyä. Esim. Logitechiltä löytyy isoja pelihiiriä hintaluokassa 50 euroa - ne ovat hyviä.

- kunnolliset hiiret ovat langallisia. Langattomiakin voi käyttää jos ne toimivat, näitä on minulla käytössä vähemmän tärkeillä koneilla. Sinänsä olen onnistunut löytämään kunnolla toimivankin Logitechin langattoman mallin.

- en käytä Microsoftin hiiriä, koska en ole keksinyt miksi huonommasta ergonomiasta pitäisi maksaa enemmän. Toimivuudesta ei näin ollen ole tietoa.

- jos kone on surkea, niin hiiri ei välttämättä toimi ilman ongelmia. En tiedä mistä se on kiinni, mutta liittyy USB-väylän toimintaan. Kannattaa kokeilla eri USB-paikkoja (esim. Delleissä saattaa kuudesta paikasta neljä olla toimimattomia, tosin kunnollisella hiirellä voivat toimiakin). Tässä en tarkoita halpoja markettikoneita (koska minulla ei ole niistä omakohtaista kokemusta), vaan selkeästi surkeita (kalliita) business-läppäreitä.

- en tarkoita tässä vain Ubuntua vaan myös XP:tä

Ihan vain esimerkkinä (Win XP-maailmasta):

Kalliihko langaton business-hiiri lopetti kunnollisen toimintansa kun aloin käyttämään uutta ohjelmaa joka oli konfiguroitu sen verran hyvin, että se oikeasti osasi käyttää läppärin resursseja kunnolla. Joten ohjelma toimi tavanomaista paremmin, mutta hiiri oli käytännössä mahdoton käyttää. Onneksi oli mukana Deltacosta ostettu 2 euron (!) langallinen pikkuhiiri, jota pystyin käyttämään sen matkan aikana - tämän hiiren kanssa ongelmia ei ollut lainkaan.

pikkalle

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 389
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #10 : 05.10.12 - klo:00.02 »
Vanha konsti on parempi

Sananlaskun mukaan vanha konsti on parempi kuin pussillinen uusia, ja nyt ainakin olen sitä mieltä, että vanha UBUNTU 10.04 on edelleenkin joka suhteessa paljon parempi kuin nämä 12.04 versiot. Omassa koneessani en saanut 12.04 Ubuntulla, Xubuntulla eikä myöskään Lubuntulla nettiselainta toimimaan normaalilla nopeudella.  Logitech m525 USB-hiirikään lähtenyt toimimaan jokaisella boottauskerralla, joten ongelmiin tuskastuneena asensin eilen koneeseeni takaisin vanhan luotettavan UBUNTU 10.04 käyttöjärjestelmän.

Nyt netti toimii notkeasti, ja USB-hiirikin lähtee käyntiin jokaisella boottauskerralla. Ongelmani ovat siis ratkenneet, mutta käytinkö vähän kepulikonsteja?


Lepotila zZ

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 347
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti (Ratkaistu kepulikonstilla?)
« Vastaus #11 : 05.10.12 - klo:01.23 »
Raspberry Pi:n foorumiltakin löytyy useampia säikeitä Logitechin ohjainlaitteiden (erityisesti K400) vastaavanlaisesta ongelmasta. Raspberry Pi:ssä usemmiten pyörii Debian (Raspbian). Ongelma ei siis rajoitu Ubuntuun.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti
« Vastaus #12 : 05.10.12 - klo:11.49 »
- en käytä Microsoftin hiiriä, koska en ole keksinyt miksi huonommasta ergonomiasta pitäisi maksaa enemmän. Toimivuudesta ei näin ollen ole tietoa.

Makuasia, sanoisin. Itse olen pitänyt Mikkisoftan hiirien tuntumasta, erityisesti koska olen vasenkätinen ja hiiren muotoilu sallii mukavan käytön kummalla kädellä tahansa. Mitä toimivuuteen tulee niin langaton kapistus on toiminut niin Windowsilla (XP/Vista/7), Linuxilla (Ubuntu/PCLinuxOS/Arch), kuin FreeBSD pohjaisissakin (FreeBSD 9/PC-BSD 9/9.1RC1) moitteetta. Jopa ylimääräiset näppäimet tunnistuvat.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.

Illu

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1089
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti (Ratkaistu kepulikonstilla?)
« Vastaus #13 : 07.10.12 - klo:09.13 »
Laitteiden paikkaa vaihtaessani totesin M215-hiiren takkuilevan liikaa. Siirsin dongelin koneen takaa etupuolen paikkaan ja toiminta parani. Nyt heräsi huomio, että dongeli oli koneen takana olevassa paikassa aika lähellä modeemia, jossa on wlan. Logitech itsekin huomauttaa ohjeissaan ottamaan huomioon mahdolliset muut langattomat laitteet. En ole kokeillut ottaa wlania pois päältä varmistuksen vuoksi, mutta vaikuttaisi siltä, että tökkiminen johtuisi kahden langattoman keskinäisestä häiriöstä.

Pitäisiköhän kaivaa takaisin PS/2 -hiiri.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti (Ratkaistu kepulikonstilla?)
« Vastaus #14 : 07.10.12 - klo:09.19 »
Tuossa on varmaankin perää. Itselläni on yksi Logitechin langaton malli, jonka olen saanut toimimaan.

Siirsin dongelin (kummassakin koneessa) aivan näytön alle, koska muutoin hiiri rupesi, sinänsä käsittämättömästi, aina välillä takkuamaan. Muita langattomia ei ole käytössä. Jatkojohto hiiren dongelillehan tuli jo paketissakin.

JaniAlander

  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 3369
    • Profiili
Vs: USB-hiiri toimii epävarmasti (Ratkaistu kepulikonstilla?)
« Vastaus #15 : 07.10.12 - klo:10.59 »
Toi on hyvinkin mahdollinen häiriölähde, itsekin pitänyt huolen että lähettimen ja hiiren välillä on mahdollisimman esteetön ympäristö, pienten esteiden ei pitäisi vaikuttaa, mutta kyllä vaan sen hiirulaisen käytöksestä huomaa.
Core i5-9400F 2.9ghz 32GB Ram, Nvidia RTX2060 Kubuntu 24.04-64bit, Windows 10 Pro 64-bit Samsung Series 5, AMD A-6 2.1 GHz 4 Gt Ram, Ubuntu 18.04 64-bit.
Lenovo T60 Core2Duo 2GB Ram Ati Mobility Radeon 128 MB Ubuntu Mate 16.04-64bit
Commodore Amiga 500 1MB Ram.