Asiaan liittyen: sshfs on kätevä sftp/scp "korvike". Sen avulla saa sftp/scp-serverin hakemiston mountattua omaan koneeseen ja sen jälkeen käpistellä serverin tiedostoja normaaliin tapaan tiedostoselaimella tai komentoriviltä.
Toiminnallisesti nämä
näyttävät (?) hyvin samankaltaisilta, mikä lienee suurin ero käytännössä ?
Toimin nimittäin samankaltaisella tavalla myös nyt tuossa ensimmäisessä sftp-tapauksessa: Nautilus käyntiin, klikkaan siihen tallennettua itse luotua "www" -nimistä sftp-linkkiä jolloin ssh herää kysymään avaimen salasanan ja yhteys on auki. Tiedostojärjestelmä näkyy mountattuna ".gvfs" -hakemiston alla, tiedostoja voi kopioida tiedostohallinnalla (file manager) ristiin rastiin ja avata tavalliseen tapaan.
Klik-klik "index.html" -tiedoston päällä, Seamonkey avaa sen, Ctrl-E ja editoimaan, Ctrl-S ja webbisivu on päivitetty. Kaikki tuo toimii ainakin Ubuntussa/Mintussa kun vain asentaa ssh: n (tosin tuo gvfs-backends oli Cinnamon: ssa jotenkin epäjärjestyksessä ennen uudelleen asennusta).
Voisitko kertoa hieman lisää tuosta "sshfs" vaihtoehdosta, ominaisuudet/edut ja rajoitukset ? Erityisesti kiinnostaa mitä etuja tuolla mahdollisesti on verrattuna "gvfs+sftp" vaihtoehtoon ?