...
Windows 7:n hinta on versiosta riippuen 103- 319 €.
...
Luuri ja pöytäkone jollain tapaa muuttuvat yhdeksi ja samaksi laitteeksi.
Noita kommentteja kun sopivasti yhdistelee ja tutkistelee, voi tulla mielenkiintoisia johtopäätöksiä ...
Sanoisin että tietokoneet eivät mitenkään yhdy, mahdollisesti muuttuvat
jollakin tapaa samankaltaisiksi, mutta ainakin tähän asti näitä härveleitä, joita voi hyvällä omalla tunnolla kutsua tietokoneiksi, tulee aina vain lisää. Näitä alkaa kotitalouksissa olla yhä useampia ja useampia, joten tässä mielessä laitteet eivät sulaudu vaan lisääntyvät ... tietysti johtuen hintojen laskemisestakin.
Ennen oli vain pöytäkone. Sitten tulivat rinnalle läppärit (kotikäytössä) kun niiden hinnat laskivat ja käytetyilläkin alkoi jo tehdä jotakin. Muutama vuosi sitten putosivat miniläppärit kaupan hyllyille ja innostus oli valtavaa. Samaan aikaan puhelimet alkoivat muuttua tietokoneiksi ja iPhonen ja Androidin myötä, nimitys oli ainakin perusteltu, samoin monissa muissakin malleissa esim. Nokialla. Lähivuosina tulivat tabletit ja innostus on valtavaa. Se missä tietokoneita ei vielä
oikein ole, ovat telkkarit, rautatasollahan ne jo ovat tietokoneita.
Se mikä on viimeksi vähentänyt radikaalistikin tietokoneiden määrää on virtualisointi. Ennen piti olla dedikoituna tietokoneita erilaiseen käyttöön, mutta enää siihen ei ole mitään syytä, koska uudella koneella virtualisointi on kuitenkin jo paljon nopeampaakin kuin vanhan fyysisen rumputtimen ajaminen, joustavuudesta ja kaikesta muusta nyt puhumattakaan. Tällöin vanhat työasemat ja läppärit jäävät virattomiksi. Toki myös kannettavan liikuteltavuus vähentää tarvetta useammille koneille, mutta tämä on jo vanha juttu.
Windowsin lisenssointimalli ei kuitenkaan taida vieläkään sallia oikeaa virtualisointia, jossa käytetään virtuaalikoneita massamaisesti, paitsi jos käyttää Microsoftin omaa virtualisointia jota kukaan ei halua käyttää (markkinaosuus mielessä). Tämä oikeastaan sulkee Windowsin käytön kokonaan ulos harrastuskäytöstä, jossa virtualisointia tarvitaan.
Rautasidonnaisia asioita on perin vähän, joten Windows-käytöksi riittää tällä hetkellä joku hyvin vanha kone, jossa on ikivanha XP-lisenssi. Tämän kanssa voi operoida tapauksissa, joissa Windows on pakollinen, koska vanhakin kone riittää näihin (esim. puhelimet, soittimet, navigaattorit, kauko-ohjaimet jms). Tästä käytöstä ei siis Microsoftille heru käytännössä mitään rahaa.
Tämä virtualisointi ei kuitenkaan ole kuluttajakaupassa mitenkään merkittävä asia, joten tuskin tämä Microsoftia kiinnostaa. Yrityspuoli on sitten aivan erikseen, tosin hiljaista on työasemissa silläkin puolella. Joten tämä pohdiskelu vain periaatteessa, mutta kuka tietää mikä tulevaisuus on ...