Kirjoittaja Aihe: Home- / hajuongelma  (Luettu 9314 kertaa)

HifiTollo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Home- / hajuongelma
« : 23.03.12 - klo:11.13 »
Kieltämättä eksoottinen aihe tällä palstalla, mutta tällaiseen törmää joskus. Jopa tietokoneiden parissa. Kerron lisää.

Joskus jotkut (yleensä halpa-) tuotteet haisevat. Homeelle.

Sellaiselle, kuin suljetussa muovipussissa ja lämpötila- ja kosteusvaihteluissa pitkään pidetylle kamalle muodostuu, on se kama sitten muovia, tai mitä tahansa, minkä nyt ei luulisi kelpaavan ruoaksi homekasvustollekaan. Oletan kuitenkin muovinkin kelpaavan homeen kasvualustaksi, muovihan on sangen huokoista pinnaltaan, ja tuleehan homeenhajua keinokuituisiin telttoihinkin.

Joskus, lievissä tapauksissa homeenhajuun auttaa kunnon tuuletus ulkoilmassa. Yleensä ei. Tämä nyt ei terveelle ihmiselle ole suurikaan haitta (enkä nyt viittää mielenterveyteeni tai sen puutteeseen), mutta vahvasti homeallergiselle on. Itselläni on vaikea astma ja paha homeallergia, niin että olen tosiaan yliherkkä myös haistamaan homeet, mutta mikä ikävämpää, myös reagoin niihin sairastamalla. Ongelmani on siis todellinen.

Joku aika sitten ostin huokean olkalaukun laptopille. Kivan näköinen ja sopivan kokoinen ja edullinen, mutta kotona pakkauksen avattua iski homeenhaju minua turpaan. Palautin laukun selitellen jotakin väärästä koosta. En edes yrittänyt mennä puhumaan kauppaan homeenhajusta, sillä arvatenkin siihen olisi suhtauduttu samalla arvokkuudella, kuin jos olisin valittanut laukussa asuvista demoneista.

Nyt ostin 10m kiepin Toslink-valokaapelia, ja voitteko kuvitella: tuo mokoma piuhakieppi haisee kuin kärpänraato. Pistin kiepin astiaan ja kaadoin superkloriittia+vettä päälle ja laitoin astian muhimaan kuistille. (Kyllä, sidoin liittimet pinnan yläpuolelle ulos astiasta)

Onko parempia kemikaalisuosituksia homeenpoistoon/homeenhajunpoistoon? Saippuaa & tavallisia pesuaineita jotkut homeet käyttävät ravintona ja kasvavat entistä pulskemmin.

Kokemuksia? Mielipiteitä?

eku

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 19
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #1 : 23.03.12 - klo:11.29 »
Kokeile esim Teknoksen Borakleenia, ei kuitenkaan kankaille.
http://194.100.44.55/tseloste.nsf/($All)/B13A2EF42213F200C2257974004692EC/$File/FI_1476_Tuoteseloste.pdf?OpenElement
Tavaraa löytyy rauta- yms maalikaupoista.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #2 : 23.03.12 - klo:12.29 »
Lainaus
Kokemuksia? Mielipiteitä?

Home on aika ilkeä haitta, siitä hajusta ei tahdo päästä eroon.  Sain nimittäin eräästä tunnetusta Suomen laajuisesta halpaketjusta kiinan nappulahanskanipun joka haisi vahvasti homeelle.  En viitsinyt lähteä niitä vaihtamaan, heitin pesukoneeseen samalla kun pesin t-paitojani.   Lopputulos:  Hanskat haisivat edelleen vahvasti --- ja kaikki muukin pyykki.   En luovuttanut, lykkäsin koneeseen takaisin ja laitoin esipesunkin.  Tulos: Haisee edelleen.  No jo on kumma, laitetaan kuumin valkopesu, eiköhän lähde.  Tulos:  Ei lähtenyt kokonaan mutta nenäni juuri ja juuri kestää tuon vivahteen.

Jos jonkin on home pilannut niin haju on *todella* sitkeässä, ärsyttävä ja vaikeasti kotikonstein poistettavissa jos ollenkaan. Puhdistus maksaa helposti saman kuin itse tavara.  Tavaran palautusperuste aivan varmasti, terveyshaitta.  
« Viimeksi muokattu: 23.03.12 - klo:12.32 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

Proloque

 • Vieras
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #3 : 23.03.12 - klo:12.36 »
Etikka / Viinietikka.Voi joissakin tapauksissa auttaa.

http://siivous.info/siivousohjeet/homeen-haju-pois

HifiTollo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #4 : 23.03.12 - klo:13.44 »
Auttaiskohan tuo etikka?

Luin nimittäin joskus jostakin, että ainakin alkoholipohjaisista desinfiointiaineista ei ole homeeseen apua, sillä alkoholia jotkut homeet nauttivat mielellään ja sen kun lisääntyvät (kännissä? ;-)

No, nyt on se klooriliotus käynnissä, raportoin sitten tuloksista.

Tuo Teknoksen booriaine olisi varmaan hyvä, tai ainakin ympäristöystävällisempi kuin kloori. Mutta klooria nyt sattui olemaan kotona.

On kyllä inhottava haitta. Sain itsekin kerran sellaisen pakastepussirullan marketista, mikä haisi homeelle. Eihän niihin pusseihin voinut mitään ruoka-aineita laittaa, kuten olin tarkoittanut.

Proloque

 • Vieras
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #5 : 23.03.12 - klo:15.20 »
Sitten oli joku tollainen aine.
Relaxant Elixir  Hajun poistaja  ( Ent nimeltään Natural Killer )

Sittenhän varmaankin löytyy apteekeista vastaavaan tarkoitukseen soveltuvia aineita joita ei myydä rautakaupoissa eikä tavallisissa marketeissa.

tuke81

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1667
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #6 : 23.03.12 - klo:15.28 »
Otsoni sen nyt varmasti poistais, mutta saattaa poistaa ihmisenkin...

Noh joku tommonen biotökötin:
http://www.biovasa.fi/puhdistus-desinfiointi-aineet/biohomepesu-homeenpoistoaine

Veneilijöille on sitten enempi noita hajunpoistoaineita esim.
http://www.veneilijanverkkokauppa.fi/starbrite-homeenpoisto-mildew-stain-remover-p-82.html
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #7 : 23.03.12 - klo:15.39 »
...tota muuten hyvä juttu, mutt home kun ei haise - ainakaan niin, ett ihminen sen haistaisi... jotkut koirat kenties - ainakin väittävät. Mutt ne muoviset kamat eli tavarat toki voivat kyllä haista, mutt jollekin muulle pahalle ja sitkeelle.
Homettahan esiintyy varsinkin kosteissa paikoissa ja silloin haisee se kostunut materiaali, puu tai betoni tai pöly tai jokin kemikaali, tms... ja sekin haju häviää yleensä kuivumisen seurauksena.
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

audi

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1124
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #8 : 23.03.12 - klo:20.02 »
...tota muuten hyvä juttu, mutt home kun ei haise - ainakaan niin, ett ihminen sen haistaisi... jotkut koirat kenties - ainakin väittävät.

Minä olen koira?  ;D
« Viimeksi muokattu: 23.03.12 - klo:20.08 kirjoittanut audi »
Mozillazine

A1398 ym romua,  macOS 10.13
Linux Mint 18, Mate

HifiTollo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #9 : 23.03.12 - klo:20.15 »
Minä ainakin voisin toimia sangen hyvin vaikka kunnallisena homekoirana, sen verran olen homeelle herkistynyt.

(Verestäkin löydetty allergiasairaalassa kymmenkunta homeen vasta-ainelajia.)

Ihan turha selittää, ettei home haisisi. Haisee, ja hyvin erilaisia lajeja siitä löytyy, alkaen "perunakellarin hajua" muistuttavasta  liki märän mullan tuoksuisesta, sitten on kostuneen ja suljettuna seisseen lehden/kirjan vienompi kukkaistuoksu, usein nahkaesineissä esiintyvä ammoniakkinen tymäkkä aromi, ja tämä suljetun muovipussin&ulkovaraston aikaansaama ummehtunut hajahdus.


jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #10 : 23.03.12 - klo:20.56 »
sorry vaan, mutt kyll homeelle voi herkistyä, juu ja saada siitä pahojakin seurauksia, kyllä. Mutta nuo perunakellarin ja mädäntyneen hajut eivät ole homeen hajuja... vaikka pahalta haisevatkin

ja kosteissa, pahanhajuisissa paikoissa toki voi olla ja usein onkin hometta, mutt siellä haisee siis vallan muut asiat kuin home.
« Viimeksi muokattu: 23.03.12 - klo:21.02 kirjoittanut jake »
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

HifiTollo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #11 : 23.03.12 - klo:22.02 »
Miten sitten selität sen, että esimerkiksi vasta-avatun viinipullon korkin sisäpuolella ollutta päätä haistamalla voi todeta, onko korkissa hometta, ja viinissä siis ns. "korkkivika" ?

Mutta jos tahdot saivarrella, ettei siinä itse homekasvusto haise, vaan sen kasvuston aineenvaihduntatuotteet, niin sellainen hiustenhalkominen on jokseenkin tarpeetonta - oleellistahan on, pystyykö tuolloin haistamalla toteamaan kyseessä olevan homeen ja homeen aiheuttaman laatuvirheen.

Yhtä joutavaa on todeta, ettei hiki haise vaan sen bakteeritoiminnan aiheuttamat hajoamistuotteet. Jos paidan kainalot haisevat hielle, se on yhdentekevää haiseeko itse hiki vai..., paita menee kuitenkin pesuun.

Siivottu -Storck

Jospa loput viestit liittyy vain aiheeseen eikä toisten nälvimiseen - koskee kaikkia - asiasta keskustelua eikä muiden solvaamista. Olkaa hyvä.
« Viimeksi muokattu: 23.03.12 - klo:22.14 kirjoittanut Storck »

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #12 : 24.03.12 - klo:11.15 »
Mitä minä tässä selittelemään sen kummempia tuota viinihajua, kun en mikään huippu viiniasiantuntija edes ole, vaikka sitä iltaisin tuleekin lipitettyäkin. ...ja nuoruudessani tuli useampikin viinipullo palautettua ravintoloissa, mutt lähinnä tarjoilulämpötilan vuoksi... ;) eräänlaista 'snobbailua' sekin. Ja toki tiedän ja olen nähnyt joidenkin haistelevan avatun viinipullon korkkia, mutt tuskin hometta löytääkseen, vaan esim/lähinnä etikan hajun havaitsemiseksi. Viini kun toki pilaantuu ja väljähtyy, mikäli korkki ei oo riittävän/ihan tiivis ja se joutuu hapen kanssa tekemisiin. Ja se "viinillä marinoitu" korkkimassa alkaa haista ja päästää omia hajujaan... Mutt homeista korkkia en oo vielä pulloa avaamalla havainnut. - Tosin mitään vuosisatoja vanhoja pulloja en myöskään ole availlut.

...vaikka joutuuhan se viini avaamisen jälkeenkin hapen kanssa tekemisiin, mutt ehkä monet ehtii juoda pullon tyhjäksi ennen viinin etikoitumista...

Toisaalta tuo haistelukin lie suht turha manööveri nykyään, kun sen korkki-korkin päällä on usein suht tiivis alumiini varmistamassa pullon tiiveyttä. ...eikä korkki ole enää varsinkaan keskihintaisissa (yli ja alle 10€) pulloissa useinkaan korkkia, vaan vallan muuta pusistettavaa massaa.

Toinen hyvä (?) testi homeen haistamiselle on (äidin leipumien) homehtuneiden pullien haisteleminen. Tosin omalla riskillänne! ja tai vanhojen homeshtuneiden leipien haju. Ei niistä muovipusseista hajua tule - ellei ne ole märkiä sisältä. Mutt karvainen ulkonäkö riittää ilmaisemaan niiden syöntikelvottomuuden.

Mutt mun osaltani tää riittäköön.

ps. Mutt jos punaviineistä joku pitää tai on kiinnostunut, niin suosittelen Shiraz-rypäleestä rutistettuaja.

pps. ja voihan viini myös väljähtyä, mutt se ei yleensä korkin hajusta selviä, vaan sillä pikkumaistilla vasta.
« Viimeksi muokattu: 24.03.12 - klo:19.21 kirjoittanut jake »
Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

HifiTollo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 116
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #13 : 24.03.12 - klo:16.02 »
" Ei niistä muovipusseista hajua tule - ellei ne ole märkiä sisältä. "

Siinä on juuri asian ydin. Muovi ei itsessään haise, mutta koska se on niin tiivis materiaali, suljetun muovipussin sisälle päässyt tai kertynyt kosteus muodostaa hyvin kostean mikroilmaston, missä homeet kasvavat ja viihtyvät mainiosti.

Homesienen itiöitähän on kaikkialla, niitä leijuu ilmassakin, eivätkä ne sinällään haittaa (eikä haise). Mutta kun kosteus nousee, ja pysýy pitempään korkealla, home alkaa itää ja kasvaa, ja sitten homeen turmelema materiaali (tai home itse?) alkaa haista.  Näin käy esimerkiksi liian kauan suljetussa muovipussissa ollelle leivälle.

Suljettu muovipussi on myös sellainen, että vaikkei sinne lorauttaisi vettä, niin sinne voi kertyä kosteutta. Jos tuo pussi altistuu lämpötilan vaihteluille, esimerkiksi lämmittämättömässä varastossa seistessään, ilmassa oleva kosteus tiivistyy sen sisäpinnalle kun lämpötila laskee. Tällainen vedeksi tiivistyvä kosteus laukaisee homeen itämisen ja kasvun.

Luulen, että tuo haiseva toslink-kaapelikieppinikin on ollut muovipussissaan altistuneena lämpötilan vaihteluille.

Haiseepa siinä sitten home tai homeen aineenvaihduntatuotteet, tahdon haisemattoman kaapelin kotiini. Nyt tuo kieppi onkin ollut yli 24h likoamassa klooriliuoksessa kuistilla. Taidanpa tarkistaa sen tilanteen - ainakin se nyt haisee tymäkästi kloorille!

(Modelle: En ole kyllä itse nähnyt loukkaamista tai henkilöön käyvää nimittelyä/solvaamista tässä ketjussa, vaikka eri mieltä olevia kommentaattoreeita onkin esiintynyt?)

Hajakenttä

 • Käyttäjä / moderaattori
 • Viestejä: 1548
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #14 : 24.03.12 - klo:18.12 »
Jotkin elintarvikkeiden muoviset säilytysastiat ovat laadukkaita ja siksi arvokkaita merkkituotteita. Kun sellaisessa sitten vastoin odotuksia jokin sapuska pääsee kasvattamaan hometta pinnallensa, saattaa koko kallis purkki mennä roskiin otettuaan sen hajun, joka sitten tarttuu kaikkeen. Kätevän emännän ohje onkin säilyttää siinä hyvin hapanta liuosta muutamia päiviä. Etikka on hyvä happamuuden antaja, tuskin ihan väkevänä, mutta laimennettuna. Konsti jopa toimii. Se on lukemattomia kertoja todettu jo isoäitien ajoista asti.

Ei varmaan ole sattuma, että apteekin erilaiset sieniin tarkoitetut lääkkeet ovat hyvin happamia. Homekin usein kai on juuri sieni. Sienet eivät siis viihdy happamassa ympäristössä.

Ja sitten vielä hurja ja kiero suunnitelma. Ehkä tätä ei kannata ilman varotoimenpiteitä kokeilla. Otsoni nimittäin tappaa kaikkea elävää aika tehokkaasti. Olen jostain kuullut, että esim. kirjoja joskus pelastetaan homeelta otsonilla. Ja muutakin sellaista materiaalia, jota ei voi mihinkään liemiin kastaa. Ja otsoniahan syntyy sähkövalokaaren läheisyydessä. Tarpeeksi isoon ja tiiviiseen säiliöön suljetaan se nitistettävä sienikasvusto alustoineen ja järjestetään sinne suurjännite valokaari. Romikselta etsitään vanha kuvaputkellinen väritelkkari ja puretaan siitä kiihdytysjännite kaskadi. Tässä sitten turvaudutaan riittävän iän saavuttaneen TV-mekaanikon konsultaatioon. Tuuman valokaari syntyy helposti 25 kV:n jännitteellä. Myös se suora jännite sitten poistaa elämää myös ihmisolennosta, eikä siihen tarvitse edes koskea, se hyppää sen tuuman verran ja pasahtaa läpi muovieristeistäkin, joten näpit kauaksi siitä! Mutta parissa minuutissa varmaan syntyy otsonia tarpeeksi ja sitten se tankki vaan pitää kaasun sisällään ja vaikuttaa. Siis VAARALLINEN suunnitelma.

Kyllä se kloorikin on vahva lääke. Sekin varmaan kaasuna olisi tehokas. Se on voimakkaasti hapettava, mutta VARALLINEN myrkky on sekin.

Kloori on helposti ilmaan haihtuva, joten se kloriitin haju lähtenee pois helposti. Astmakohtauksen voi tehdä herkimmille sekin.

Ehkä isoäidin etikkaliemi olisi vähiten vaarallinen.  ;D
DELL Latitude E6220 Xubuntu 20.04, DELL Latitude 5480 Xubuntu 22.04.
– Memento Vivere – Terv: Timo

jake

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1262
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #15 : 24.03.12 - klo:19.33 »
" Ei niistä muovipusseista hajua tule - ellei ne ole märkiä sisältä. "

Siinä on juuri asian ydin. Muovi ei itsessään haise, mutta koska se on niin tiivis materiaali, suljetun muovipussin sisälle päässyt tai kertynyt kosteus muodostaa hyvin kostean mikroilmaston, missä homeet kasvavat ja viihtyvät mainiosti.

Homesienen itiöitähän on kaikkialla, niitä leijuu ilmassakin, eivätkä ne sinällään haittaa (eikä haise). Mutta kun kosteus nousee, ja pysýy pitempään korkealla, home alkaa itää ja kasvaa, ja sitten homeen turmelema materiaali (tai home itse?) alkaa haista.  Näin käy esimerkiksi liian kauan suljetussa muovipussissa ollelle leivälle.

Suljettu muovipussi on myös sellainen, että vaikkei sinne lorauttaisi vettä, niin sinne voi kertyä kosteutta. Jos tuo pussi altistuu lämpötilan vaihteluille, esimerkiksi lämmittämättömässä varastossa seistessään, ilmassa oleva kosteus tiivistyy sen sisäpinnalle kun lämpötila laskee. Tällainen vedeksi tiivistyvä kosteus laukaisee homeen itämisen ja kasvun.

Luulen, että tuo haiseva toslink-kaapelikieppinikin on ollut muovipussissaan altistuneena lämpötilan vaihteluille.

Haiseepa siinä sitten home tai homeen aineenvaihduntatuotteet, tahdon haisemattoman kaapelin kotiini. Nyt tuo kieppi onkin ollut yli 24h likoamassa klooriliuoksessa kuistilla. Taidanpa tarkistaa sen tilanteen - ainakin se nyt haisee tymäkästi kloorille!

(Modelle: En ole kyllä itse nähnyt loukkaamista tai henkilöön käyvää nimittelyä/solvaamista tässä ketjussa, vaikka eri mieltä olevia kommentaattoreeita onkin esiintynyt?)


no kerta nyt vielä kuitenkin kieltäytymiseni päälle:
juu kyll se kosteus saa homeitiöt riemukkaasti lisääntymään ja pilaamaan monta materiaalia ja esim elintarvikkeita, mutt mun väittämäni ei sitä koskenutkaan, vaan sitä, että home sinänsä ei haise ja siksi sen havaitseminen onkin perin vaikeaa muuten kuin näkemällä ja oireita saamalla.

Homeen määrää voidaan mitata jopa mittareillakin, mutt se on usein turhaa touhua aikaisin keväällä ja myöhemmin syksyllä, kun ilmassa on runsaasti kosteutta. Silloin tosiaan on myös homeitiöitä. Yleensä home löytyy esim rakenteista - lattioista ja seinistä - ainoastaan avaamalla eli purkamalla niistä pinnat pois. Jolloin home löytyy tai sitten ei, riippumatta mittarien näyttämästä, jotka mittaavat valitettavasti myös ilmassa ns luonnollisesti olevat homeitiöt.

Ja toiseksi. Suurimmassa osassa suomalaisista rakennuksista (siis yli puolessa) on kosteus- ja usein myös homevaurioita.

Rakentamisessa tehdään aivan liian paljon virheitä osaamattomuudesta ja välinpitämättömyydestä johtuen. Ongelmia lisää huomattavasti kehno, jopa olematon tuuletus eli ilmanvaihto rakennuksissa ja asunnoissa. Ongelmaa aiheuttaa myös jopa saunan ja suihkutilojen vääränlainen kuivatus/jäähdytys käytön jälkeen.

Kaikille avoin standardi antaa mahdollisuuden valita itselle sopivin ohjelmisto käyttöön.
Millään taholla ei ole oikeutta pakottaa muita käyttämään jotain tiettyä sovellusta tietojen vaihdossa.
"Valitsin siis avointa standardia noudattavat sovellukset, esim: OpenOffice, Firefox ja tiett

qwertyy

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 5680
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #16 : 25.03.12 - klo:14.12 »
Jaa-a kehtaisin kyllä melkein väittää, että tässä ketjussa olevien muovia sisältävien tuotteiden haju ei todellakaan ole home, vaan mm. ftalaatit joita käytetään erityisesti halpamaissa valmistetuissa tuotteissa. Ne kieltämättä voi haista etäisesti homeelle.

Yhdensortin nyrkkisääntöhän on, että jos homeen haistaa, niin se on myös silloin nähtävissä pinnoilla. Pointtina siis lähinnä, että tuollaiset kaapelit on yleensä sen verran kyllästetty kemikaaleilla, että ne tuuppaa monesti oleen niitä viimeisiä paikkoja missä home alkaa kasvamaan.

Jakke77

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3933
 • Oulu (Oinaansuo)
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #17 : 25.03.12 - klo:14.20 »
ionisaattorillahan nuo homeet saa tapettua menee vain hieman aikaa että toimii
U_G_H

Aspire E5-575G V1.27 CPU: Intel i3-6100U (4) @ 2.300GHz GPU: Intel® HD Graphics 520 GPU: NVIDIA GeForce 940MX Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB

Jaer

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 526
  • Profiili
Vs: Home- / hajuongelma
« Vastaus #18 : 25.03.12 - klo:19.23 »
Lainaus

Halpa käytetty kikka on uimahallissa käynti. Eli menee näin pidä pyyhettä ja vaatteita sielä missä on pahin haju.. mene uimaan ja kun tulet uimasta kloori on kalibroinut hajut nenästä. Haista vaateita ja pyyhettä, jos haisee mullalle niin.. kannattaa jatkaa tutkimuksia järeimmillä keinoilla.

Lähde:  Rintamamiestalo.fi - muuttuuko unelma painajaiseksi?

Rauta seiska: Intel Core i7 @ 920 & Nvidia
Ubuntu, Mint, Debian, Ultimate Edition
Androidina HTC Desire HD