Kuvat saat kopioitua kameralta ilman mitään ohjelmia - se näkyy massamuistina kun vain kytket sen USB:llä.
Itse käytän tällaista työnkulkua:
- piuha kiinni, kuvien kopiointi ja varmuuskopiointi samantien
- kameran muistikortin formatointi kameralla itsellään, kestää pari sekuntia (jolloin kortti uudelleen tyhjä)
- RawTherapeella digikuvien konvertointi JPG:ksi (helpompi katsella)
- editoinnit GIMPillä
- yksinkertaiset koon muutokset hiiren oikealla napilla avautuvalla sovelluksella (nautilus image converter) jolla saa tehtyä massaoperaationakin
- en käytä arkistointiohjelmia, vaan käytän hakemistoja
- lajittelu ja erilaiset esitykset hakemistojen avulla
Ammattimaisemmassa työskentelyssä kaikki editoinnit kannattaisi tietysti tehdä RAW-kuvia editoimalla.
Jos noita CANONin omia ohjelmia haluaa välttämättä käyttää, niin niitähän voi käyttää helposti esim. Windows-virtuaalikoneella. Edellä esitetyssä työnkulussahan RAW-kuvat ovat vapaasti käytettävissä missä hyvänsä ohjelmassa.
Muutoin noita CANON-ohjelmia ei välttämättä tarvita. Windows-koneessa (kokeilin vain XP:llä) ne ovat toki pakollisia, koska muutoin kameralta ei saa edes noita kuvia pois - vaikeaa se oli sittenkin.
Tokihan aina on aivan toinen mahdollisuus: irrottaa muistikortin ja lukee sen tietokoneella. Tämä toiminee missä hyvänsä koneessa (Windowsissakin), jossa vain on sopiva muistikortin lukija, ilman muita ohjelmia. RAW-kuvien käsittely vaatii kuitenkin aina jonkun ohjelman. Toisaalta Windowsissa shareware Irfanview vakio-plugineilla toimii Canonin RAW-kuvien kanssa.
Se, että miten haluaa/tarvitsee kuvia käsitellä ja millä lailla niitä haluaa arkistoida/katsella, pitää pitkälti olla jokaisen omassa harkinnassa - joten ylläoleva ei ollut siihen sen paremmin kannanotto.