Kirjoittaja Aihe: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy [ratkaistu]  (Luettu 14076 kertaa)

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #60 : 20.01.12 - klo:22.45 »
ei kirjottanut vikaan tätä edellä ettei hämmästyis vaikka vielä tulis busybox kun luuli että olis ratkennut. asensi samalle puhdistetulle levylle 11.10 ok, jonkun aikaa kerkes käyttää ja toimi ok, viimeksi sitten kun käynnisti oli aiemmin tallentanut pari fileä levylle, sitten koitti tallentaa uuden filen niin huomautti kohteliaasti ettei ole oikeutta kirjottaa vaikka aiemmin toimi ja vaikka kokeili moneen eri hakemistoon. sitten buuttas ja BUSYBOX taas!  >:( >:( >:( >:( >:( pari uutta buuttia ja busybox jää...

on ollut busybox aiemmin useamman eri ubuntu version ja levyn kanssa joten ei ole vain tietystä levystä ainakaan kiinni


11.10 live cd kokeilu käyntiin, näyttää levyn mutta:

Unable to mount 496 GB Filesystem

Error mounting: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1,

missing codepage or helper program, or other error. In some cases useful info is found in syslog – try
 dmesg | tail  or so

sen verran viritti erään aiemman ketjun ohjeen mukaan että sai firestarter toimiin (11.10 on bugi tätä koskien) että näyttää lokin, tällä tuskin merkitystä, levytyökalulla ajoi pieni ja keskitason testit ennen asennusta, nämä ok

nyt voi sitten miettiä mikä muu olis syynä, kun bios päivitys ei auttanut.

ja tuntuu vähän että vaikka vaihtais emon/prossu/muistit/näytönohjain uuteen ja erilaiseen niin SILTI voi aina, koska tahansa tulla busybox, tekee ihan mitä tahansa...


Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #61 : 20.01.12 - klo:23.11 »
Tuota on kommentoitu jo edellä: jos levy ei toimi niin vika on yksinkertaisesti levyssä itsessään tai levyohjaimessa.

Epäselvissä tapauksissa kannattaa testata kunnolla (vinkkejä oli yllä) ja testata ristiin. Jälkimmäiseen tarvitaan varaosia ja muita koneita.

Bios-asiat ovat vain asiallisen konfiguraation varmistamista - eivät oikeastaan mitään korjauskonsteja.

ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #62 : 21.01.12 - klo:10.22 »
Tuosta nyt pitäisi seuloa onko vika levyssä vai emon puolella (levyohjain,tms).  Jos haluat emoa tarkastaa jotenkin niin aja sille muistitestiä aluksi, jätät pyörimään kyllin pitkäks aikaa, se on helppo tehdä ja tuo Linuxin muistitesti on luotettava, löytänyt viallisen muistikamman silloinkin kun valmistajan oma diagnostiikka ei ole havainnut mitään.  Oikukas toiminta viittaa mahdollisesti tuohon suuntaan.
Muut osat onkin emolla jo mahdotonta vaihtaa, lisäkortteja on toki (pöytäkoneessa) helppoa vaihtaa ja liiat kortit kannattaa aluksi nyppiä pois silloin kun ei ole havaintoa mistä vika tulee.  Läppäreissä ei ole tuota yksittäiten korttien vaihtoetua mutta tämähän on pöytäkone.
Myöskin jos se eri levyllä tekee samaa niin tiedät jo enemmän. Tuon SATA-kaapelisi voisit vaihtaa varoiksi kun antaa noita UDMA-virheitä, helppo ja halpa operaatio.   Kaapelissa ei tarvitse olla mitään näkyvää vikaa vaan riittää että sen datasiirto-ominaisuudet eivät ole parhaasta päästä (jota ei tietenkään näe ulkoisesti). Mitä isommat siirtonopeudet, sitä kriittisemmäksi tuo menee oli mikä hyvänsä kaapeli.  Risahan tuo kokonaisuus on jostain päästä,  ei se asennus muuten mene sotkuun.

« Viimeksi muokattu: 21.01.12 - klo:10.30 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #63 : 21.01.12 - klo:11.17 »

ensin pitäis vielä kerran päästä kiinni filet ja levyyn, ei suostu mount, virhe edellä

kortteja on vain ASUS EN9500GT MAGIC/DI/512M jonka voi tietty ottaa pois ja käyttää emon interg. ohjainta
kaapeli täytyy kanssa katsoa parempi, mutta ekana olis että levyyn kiinni


ajaaskel

 • Palvelimen ylläpitäjä
 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3401
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #64 : 21.01.12 - klo:12.05 »
1)  Aja muistitesti ensimmäisenä, se ei hävitä mitään, löytyy käynnistysmenusta, jätä vaikka tunniksi pyörimään.   Isompi varmuus jos voit pitää yön yli silloin kun vika esiintyy harvakseltaan (lämpeneminen tuo esiin, tms. )

2) Vaihda SATA-kaapeli jos toinen on käytettävissä.

3) Nypi näytönohjainkortti pois ja käytä emon ohjainta.

Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #65 : 21.01.12 - klo:12.26 »
kaapeleita tuli kokeiltua: toinen joka kiinni emossa mutta pienellä käytöllä ollut sekä paketista uusi, kaikki keskenään samanlaisia kuin epäilty kaapeli, mutta ei vaikutusta, täytyy vielä pc kaupasta uusi laadukas, itse levyn käynnistäessä ennen kun menee busybox tarjoaa valikon jossa recovery moodeja, aiempia linux versioita jne. kokeili kaikkia ja aina menee busybox, täytyy seuraavaksi muistihomma

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #66 : 21.01.12 - klo:12.57 »
Kaapeli lienee tuolla kokeilulla OK.

Muistitesti on AINA hyvä kun tulee epämääräisiä ongelmia.

Levyohjainta tässä veikkailisin ... toinen kytkentäpaikka emolla voi myös auttaa, näitä SATA-liitäntöjähän on useita. Kytkentäpaikan voi valita vapaasti.

Onko emolla peräti useampia SATA-ohjaimia? (Katso ohjekirjasta - tai nouda webistä).

Uudemmissa ja paremmissa on useampia - emolle voit hankkia myös erillisen PCI-levyohjaimen, joka on pikakorjauskonsti.

Näytönohjainongelmat ovat aika kaukaa haettuja silloin kun levy tökkii. Levyt ja niiden ohjaiment ovat melko vikaherkkiä molemmat.

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #67 : 21.01.12 - klo:19.34 »
ajeli muistitestejä, ensin 3 ekaa jäjestyksessä luokkaa n. 1h/testi ja sitten muutamat muut päälle ja kaikki ok, vois ajella vielä lisää mutta tuskin tulee mitään kovin suurta vastaan, eri kaapeleita voisi tietty vielä tökkiä muihinkin reikiin, on 4 kaikkiaan, tähän mennessä ollut kaikki samassa, tosin ennuste on kovasti ettei siitä tokene

tarkemmin kun mietti niin käytössä on myös ollut pari vanhaa IDE levyä joissa xp jotka pidemmän ajan kuluessa ollut käytössä luokkaa päivän/pari kerrallaan sillon tällöin, IDE levyt/xp puolella ei ole valitellut(!)

viime kesänä yhelle 500Gb SATA levylle xp erästä tarkoitusta varten, toimi ok pari viikkoa kovassa käytössä n. 12h/päivä melkein koko ajan kuormitukset tapissa, sitten lepäili, viime viikkoina katseli uudestaan ja nyt solmussa: ei mene win enää ollenkaan, edes vikasietotilaan, live cd vielä näkee ja saa filejä ulos. näin siis rajautuu vielä, että olisi juuri SATA levyn ohjaimessa. ajan kuluessa viat alkaa usein pahentua, näin lienee myös nyt. täytyisi perehtyä tarkemmin levyohjaimen sijaintiin..
nyt jos saisi kommenttia mahd. lisätesteistä eli näytönohjain irti ? entä muuta...?
« Viimeksi muokattu: 21.01.12 - klo:19.54 kirjoittanut jimbo »

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #68 : 21.01.12 - klo:20.00 »
Kyllähän nuo jäljet johtavat suoraan sylttytehtaalle. IDE-ohjain, sehän on eri. Suosittelen käyttämään sitä, varsinkin systeemilevynä (siis sillä missä käyttöjärjestelmä majailee). Emolla oleva SATA-ohjaimesi ei toimi.

Sitä paitsi, Ubuntun toiminta on aivan asialliallista vaikka systeemilevy olisi vanha IDE-levykin - näin on tässäkin koneessa, jota käytän WEB-surffailuun ja multimedian toistoon. Datalevynä olisi kernaasti joku nopeampi, mutta jos SATA-ohjain emolla ei toimi, niin sitten kannattaa miettiä erillistä SATA-ohjainta. Tällaisen ohjaimen käyttäminen DATA-levyille on oletettavasti melko ongelmatonta eikä erityisen kallis remontti.

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #69 : 22.01.12 - klo:15.23 »

miten ongelma levyllä oleviin fileihin käsiksi pääsy ? (virhe ilmotus edellä)
taitaa olla työlästä/hyvin työlästä ???


IDE levyllä ajo hätäapuna ja parempi kuin live cd, SATA ohjainkortti tietty mutta on lähinnä vain laastari kun tahtoo olla että kun on yksi vika niin ajan x päästä voi tulla/tulee!!!? toinen vika jne. kun ei voi sataa käyttää/vain riskillä ei ole hyvä ja vaatii nopeaa ratkaisua eli käytännössä palikat vaihtoon. AM2 emoja ei enää ole (vain käytettynä ja esim. huutonet täynnä "erittäin vähän" käytettyä tavaraa, mutta on lottoarvonta mitä saa, toki on muitakin näkemyksiä asiaan, mutta ei tule itelle) helpoin olis uusia vain prossu AM3/AM3+ kantaan ja uus emo, muistit ja näytönohjain vanhat mutta (asus!) emoja jotka tukee DDR2 em. kannalla ei oikein ole.

näin sitten tulee siihen että jo koeteltua AM3/AM3+ tekniikkaa joka poistuvana hinta alhaalla (?!) tosin viimistään 2 vuoden päästä ei enää saa emoa (ainakaan asus) tai sitten FM1 jossa hinnat uutena tapissa ja ihan uudessa emossa mahd. lastentaudit?? alkaa AMD prossun mukana olla Radeon ohjaimiakin, onkohan nyky ubuntu versioissa eroa onko tuo vai Nvidia? aiemmin kait ollut jotain eroa...
« Viimeksi muokattu: 22.01.12 - klo:16.55 kirjoittanut jimbo »

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #70 : 22.01.12 - klo:17.19 »
Tiedostoihin pääsee kiinni heti kun saat levyn kiinni koneeseen jossa on toimiva levyohjain. Ohjeet ovat samat kuin edellä on jo keskusteltu. Kuten jo aiemmin kommentoin, Puppy Linuxilla tiedostojen talteenotto on nopea tai erittäin nopea toimenpide - riippuen latasitko sen jo, 128 MB, kuten suosittelin.


En sinänsä suhtautuisi mihinkään näistä muutosvaihtoehdoista erityisen negatiivisesti, kaikkihan ne saa toimimaan oletettavasti ihan hyvin ... ihan normaalia rakentelua:

0.
IDE-levyn käyttö. Normikäytössä ei mitään ongelmaa - ei se ole mikään hätäapu.

1.
Uusi SATA-ohjain. Halpa ja nopea ratkaisu. Yhteensopivuus kannattaa yrittää varmistaa.

2.
Käytetty emo. Kyllähän niitä löytyy todella halvalla. En ostaisi mistään yleisestä paikasta kuten huuto.netistä. Osta jostakin missä asiantuntijat myyvät, jolloin hinta- ja laatutaso on kurissa. Ainakin minulla on tällaisista paikoista vain hyviä kokemuksia. Esimerkiksi Muropaketti ja tämän Foorumin myyntipalsta.

3.
Uusi kone. Siis jos vaihdat emon uudempaan, niin melko turhaa teeskennellä, että kopan sisällä olevista vanhoista osista on jotakin erityistä hyötyä - kaikki kannattaa ostaa uuden tekniikan mukaisiksi. Näytönohjaimesi väylää en tiedä, jos se on PCI Express niin sen voi jättää. Samalla ehkä vaihdat kopankin jotta saat mukavamman/hiljaisemman/virtalähteen samalla ... ai niin, ehkä hiiri ja näppiskin ovat jo käytössä kuluneet ...  :) ... korppuasemaa ei kannata ostaa uutta  :)  ... joten mitä jäi jäljelle?

AMD-linjalla löytyy varsin halpoja vaihtoehtoja. Intel-linjalla taas löytyvät nopeat ja hiljaisetkin vaihtoehdot.

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #71 : 22.01.12 - klo:17.42 »
SATA kun on keksitty niin IDE jää, kun SATA tulee vanhaksi jne. toki joka haluaa IDE niin siitä vaan niin
kauan kun toimii : -)

SATA ohjain selvityksessä, tuskin tulee silti pidemmän ajan ratkaisuksi, käytettyä emoa voi katsella periaatteessa, näytönohjain on express, kopan väri on kuten tv:t nykyään eli vain mustia ja ite kun ei halua mustaa! niin nykyinen jää, mahtuu 5 normilevyä ja 4xdvd aseman paikka ja väri vaalea  :) kovin tietty mielipide asia, virtalähde pitäis olla sähköä säästävä (ei vain myyntipuhe) eikä äänien suhteen ole ollut valittamista, hiiri on ostettu uutena 1e  ;) nyt uutena rullahiiri 4e, näppis hyväkuntoinen käytetty 0e näistä ei viitsi maxaa, korppuasema on kiinni, käyttö on vähäistä  ;) joten tämä tästä

näillä näkymin päättyy omalta osalta tähän. busybox ei ole kiva kaveri kun tulee niin ei ole ihan 15min homma yleensä

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy [RATKAISTU]
« Vastaus #72 : 06.02.12 - klo:20.21 »
Lainaus
Tiedostoihin pääsee kiinni heti kun saat levyn kiinni koneeseen jossa on toimiva levyohjain.

uus asus emo (Bios update tehty  ;)) uus amd prossu, uus muisti, uus SATA kaapeli jne, prossun näytönohjain, 11.10 live levy, ongelma levy kiinni ja sama:

Unable to mount 496 GB Filesystem
Error mounting: mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/sda1, missing codepage or helper program, or other error. In some cases useful info is found in syslog - try dmesg | tail  or so

koittamalla antaa mount hiiren oikeasta "file managerissa" antaa saman virheen
« Viimeksi muokattu: 06.02.12 - klo:20.24 kirjoittanut jimbo »

Ganymedes

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 3915
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #73 : 06.02.12 - klo:20.26 »
Ei välttämättä tarkoita mitään muuta kuin sitä, että aiempien kokeilujen jäljiltä filesystem pitää korjata. Ohjeita lienee annettu jo edellä.

Ei oikeastaan edes yllätys.

... jos muistan oikein tämän ketjun, niin varmaan sitten jo tässä vaiheessa kannattaisi toteuttaa tuo vinkki levyn kirjoittamisesta täyteen pari kertaa, jotta varmistut että itse levy toimii oikein ... siis rasituksessakin ja pidemmällä tähtäimellä toimii oikein ...

jimbo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 355
  • Profiili
Vs: Busybox 10.10, tiedostoihin käsiksi pääsy
« Vastaus #74 : 06.02.12 - klo:21.00 »
levyn korjauksen jälkeen sisään kirjaus, mielenkiintoista että meni sisään ja oli melko ok näkönen vaikka oli asennettu aiempaan eli eri emolle! filet talteen ja sit levy sileeksi

joten päättyy, kunnes jälleen tapaa busyboxin  ;) ??? :-[ :-\ :-\ :-\ >:(
« Viimeksi muokattu: 07.02.12 - klo:00.33 kirjoittanut jimbo »