Kirjoittaja Aihe: Unity ja työpöydät Oneiricissa  (Luettu 1394 kertaa)

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1893
  • Profiili
Unity ja työpöydät Oneiricissa
« : 19.10.11 - klo:11.19 »
Nattyssä sain avaamalla työpöydät näkymän siirreltyä ohjelmia eri ikkunoista toisiin. Se oli mielestäni erittäin kätevää ja parannus entiseen työpöytäkäytäntöön. En tosin ole varma teinkö compizissa jotain, vai oliko se jo Nattyssa valmiina. Kun nyt sain Unityn Oneiricissa toimimaan ystävällisten neuvojen avulla, olen aika varovainen kokeilemaan comizissa mitään. Ohjelmaikonien kokoa uskalsin muuttaa Unity-pluginissa, mutta yleisesti ottaen comizconfig-settings-manager, oliko se suomeksi asetusten hallinta, on minulle täydellinen viidakko. Aina kun olen yrittänyt kokeilla siellä jotain, on käynyt hullusti.
Tietäisikö joku, miten ohjelmaikkunoita voisi hiirellä siirrellä työpöydät näkymässä?

shelby

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1864
  • Profiili
Vs: Unity ja työpöydät Oneiricissa
« Vastaus #1 : 19.10.11 - klo:11.35 »
Kun ottaa Compizin pois, pääsee paljon helpommalla, jos ei sitä välttämättä tarvii. Jos tarvitsee, eikus säätelemään. Kun se vain paranisi 12.04:ään mennessä. :-\
Ubu Gnome 20.04.3 LTS
Win 8.1 laptop I
Win 10 laptop II
Ubu Mate 20.04.3 LTS
Kubu 20.04.3 LTS

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1893
  • Profiili
Vs: Unity ja työpöydät Oneiricissa
« Vastaus #2 : 25.10.11 - klo:12.33 »
Työpöydät näkyvät näkyvät oikein kun käytän pelkästään läppärin omaa näyttöä, mutta käyttäessäni kahta ilmeisesti nvidia sekoittaa Unityn työpöytänäkymän. Pystyn kyllä  liikkumaan näppäimillä niiden välillä, ja samoin klikatessa ohjelmaa menussa se siirtyy oikeaan työpöytään. Tosin ei aivan, sillä valmiustilan jälkeen näyttö alkaa sekoilla. Muistaakseni Nattyssakin työpöydät peilautuivat jotenkin, mutta ikkunoita saattoi siirrellä hiirellä. Onko vika oselotissa, vai löytyykö tapoja säätää joko näytönohjainta tai Unityä. Nvidia settingsissä olen kokeillut sekä twinview että separate x-screen asetuksia. Ne eivät oikeastaan eroa paljoakaan, koska separate x-screen ei tallennu kokonaan. Ilmeisesti xorg.confiin pitäisi kirjoittaa jotain, mutta en ole niin taitava.

Jos irrotan flattinäyttöni ja otan vain läppärin näytön käyttööni, niin toiset ikkunat kuten sisäänkirjautuminen eivät näy. Luulin ensin koneessa olevan vikaa, kunnes ymmärsin, että kun naputan sokkona salasanani, kone rupeaa toimimaan. Olen kiertänyt tätä niin, että minulla on kaksi omaa xorg.confia, joista kopioin aina tarvitsemani toisen xorg.confiiksi. Flat-näyttö on Benquen.

welmar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1582
  • Profiili
Vs: Unity ja työpöydät Oneiricissa
« Vastaus #3 : 25.10.11 - klo:13.42 »
Nvidia settingsissä olen kokeillut sekä twinview että separate x-screen asetuksia. Ne eivät oikeastaan eroa paljoakaan, koska separate x-screen ei tallennu kokonaan. Ilmeisesti xorg.confiin pitäisi kirjoittaa jotain, mutta en ole niin taitava.
Eroaa aika paljonkin jos asetukset on kirjaantunut oikeen xorg.confiin. Twinview on yksi työpöytä laajennettuna kahdelle näytölle ja seperate x-screen on eri työpöydät eri näytöillä. Kun vaihtaa näiden välillä pitää kone käynnistää uudestaan(Tai ainakin X).
Jostain syystä aina nvidia-settingsillä tehdyt muutokset ei aina tallennu vaikka pääkäyttäjänä ne tekisikin. Itse ratkaisin ongelman muokkaamalla nvidia-settingsillä xorg.confin ensin mieleisekseni ja sen jälkeen avasin pääkäyttäjänä etc/X11/xorg.conf geditillä katsoin että kaikki on kunnossa ja tallensin uudestaan. Jostain syystä tosiaan muutokset ei välttämättä tallennu nvidia-settinsillä xorg.conf tiedostoon. Jos jotain ikkunaa ei näy se todennäköisesti on näkyvän alueen ulkopuolella katso että näyttöjen kuvasuhde on sama 4:3 ja 4:3 eikä esim 4:3 ja 16:9. Laitan liitteksi oman xorg.conf johon voit verrata

Pontus12

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1893
  • Profiili
Vs: Unity ja työpöydät Oneiricissa
« Vastaus #4 : 26.10.11 - klo:15.06 »
Kiitos neuvoista, mutta näyttö sekoilee edelleen. Yritin soveltaa kirjoittamaasi xorg.confia omiin asetuksiini, mutta tulos ei ollut sen kummempi, millä pääsin Nvidianan asetusohjelmalla. Siis molemmat näytöt toimivat minulla ihan normaalisti eivätkä sekoile muuten kuin työpöydät näkymässä. Se on kuitenkin mielestäni yksi Unityn parhaista ominaisuuksista -- yhdellä näppäilyllä tai avaamalla hiirella vastaavan ikonin ohjelmavalikosta saa kaikki työpöydät näkyviin. Jo käytän vain yhtä monitoria se toimii, mutta kahdella ruutu sekoilee eikä ohjelmaikkunoita voi myöskään siirtää työpöydältä toiselle siinä tilassa. Siirto onnistuu kyllä miltä tahansa työpöydältä käyttämällä näppäinkomentoja.
Ohjelmaikoonia klikatessa siirtyminen ohjelman omalle työpöydälle toimii myös. Se on kieltämättä erittäin hyvä ominaisuus, mutta kaipaan silti työpöytä näkymällä tapahtuvaa ohjelmien järjestämistä eri ikkunoihin.