Kirjoittaja Aihe: Mageia 1  (Luettu 2040 kertaa)

Jan178

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Mageia 1
« : 11.10.11 - klo:09.41 »
Onpas varsin miellyttävä tuttavuus! Gnome 2 -pöydällä kaksi päivää tässä nyt pyörinyt, eikä toistaiseksi mitään muuta valittamisen aihetta kuin 64-bittisen LiveCD:n puute. Netinstall-levykuva oli tarjolla, sillä yritin ensin; järjettömän hidasta. Tein sitten k.o. levyllä olevan LXDE:llä varustetun, todellakin minimalistisen asennuksen ja hain Gnomen sieltä käsin.

Siinäpä sitten tuli testailtua, ja kaikki meni tosiaankin yllättävän hyvin. Pienen foorumikierroksen jälkeen tarvittavat repot olivat selvillä, ja kunhan älysin ruksata asennuslähteistä asennusCD:n pois niin pääsinkin tutustumaan paketinhallinnan tarjontaan. Chromium löytyi suoraan, Opera myös.
Flashin asentaminen tuotti päänvaivaa, kun ei meinannut millään foorumin ohjeilla asentua. Yllätys oli taattu, kun meni hermot ja Operasta klikkasin Youtuben ruudulla möllöttävää asennusvaatimusta; otin 64-bit Linux/ RPM:n ja mitäs helv... Soimaan lähti! Eikä vain Operalla, vaan myös Chromiumilla ja Firefoxilla!

Nopea järjestelmä, luotettavuus selviää ajan kanssa. Ikäänsä nähden todella hiottu kokonaisuus, tosin onhan tuolla kehityspuolella Mandriva-kokemusta huomattava määrä. Yhteisökin tuntuu oikein mukavalta, joskaan foorumille en jostain syystä päässytkään rekisteröitymään; väitti capchan olevan väärin.

Ja sitten se suurin syy, miksi omat toiveeni ovat Mageian suhteen korkealla: Gnome-natiivi järjestelmä, jossa 9:n kuukauden julkaisutahti ja 18 kuukauden tuki.
Ja se mitä itse odotan: "If all is going well, then we will think about releasing a LTS (Long Term Support) version every 18 months, to be supported for 3 years.".

Kuulostaa.. ..Magealta.
 ;)

welmar

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 1582
  • Profiili
Vs: Mageia 1
« Vastaus #1 : 11.10.11 - klo:10.20 »
Mageiassa Tainted repo korvaa Mandrivan easy-urmpin. Taited repo on mageiassa asennettuna mutta oletuksena ei käytössä. Kun sen ottaa käytöön löytyy flash ja muut ei-vapaat  pakettien hallinnasta. Näin muistaakseni on jo jonkun verran aikaa kun tuli kokeiltua.

Jan178

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 30
  • Profiili
Vs: Mageia 1
« Vastaus #2 : 11.10.11 - klo:10.36 »
Jotenkin noin sen ilmeisesti pitäisi mennä, vaan omalla kohdallani näin ei mennyt. Ei aavistusta miksi flash ei asentunut niinkuin piti, muut restrictedit nimittäin kyllä asentuivat..