Tuosta säikeestä löytyy tuore keskustelu tuon hintaiselle koneelle:
http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=40240.0Kasaamisesta sen verran, että jos et ole kasannut, etkä saa paikanpäälle apuja keneltäkään joka osaa, älä kasaa itse - varsinkaan jos olet epävarma, etkä halua opetella huolellisesti kaikkea. Toisaalta, jos joku kerran opastaa, niin sen jälkeen voit tehdä mitä hyvänsä kun olet kerran opetellut - joten kyllähän tätä opiskelua voisi suositellakin, jos se kiinnostaa.
Läppäri vai työasema - tuo pitää melkein sinun itsesi päättää. Läppärissä ei ole mitään muuta hyvää kuin liikuteltavuus - tarvitaanko vai ei? Mieluiten on molemmat.
Nuo työasemat - Acerien laatu on ollut huonoa, koska ne tehdään nähtävästi kaikkein halvimmista osista mitä löytyy. Verkkokaupan takuukäsittely on myös ala-arvoista, kokemusteni perusteella, joten pahoja ongelmia voi syntyä kun kone hajoilee.
Ennenkuin joku antaa esimerkin toimivasta Acerista, niin sanottakoon, että "hyvä laatu" tarkoittaa perinteisesti sitä, että kaikki mallit ja kaikki yksilöt ovat tasaisesti hyviä. Laadun kriteeri ei ole se, etteikö
joku mallisarja ja tai
joku yksilö voisi
jossakin käyttötarkoituksessa toimiakin (tuurilla) suht. koht. asiallisesti.
Kun rakennat itse, voit varmistua siitä, että kaikkein surkeimpia komponentteja ei ole käytetty koneessasi. Toinen vaihtoehto on se, että haet konetta laadukkaammalta valmistajalta, jollainen kone tietenkin maksaa jonkin verran enemmän kun koneen suunnitteluun, komponenttien valintaan ja komponenttien kestävyyteen on panostettu enemmän. Joidenkin tilastojen ja kokemusteni mukaan Asus-koneet ovat yleensä varsin laadukkaita ja silti hinnaltaan varsin kilpailukykyisiä.