Kirjoittaja Aihe: 11.04 64bit ubuntu: Kone kaatuu, toisinsanoen jää luuppiin  (Luettu 4223 kertaa)

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Tätä on tapahtunut vain 11.04-jakelussa, on tapahtunut silloin tällöin mutta siltikin mielestäni/aivoistani liikaa. Esim äsken oli radio päällä selaimesta, huomas siitä että jää luuppiin kun rupes toistamaan jotain puolentoista sekunnin pätkää. Aikaisemmin tapahtui kun katoin VLC:llä jotain leffaa, siitä on kyllä kuukausia.

Onko kenellekkään muulle tapahtunu, mitähän tää vois olla?
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

topiv

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 71
  • Ubuntu zealot
    • Profiili
Onko kenellekkään muulle tapahtunu, mitähän tää vois olla?

(Varoitus: sarkasmia)
"Autoni sammuu itsestään. Onko kenelläkään ideaa, mitä tää vois olla?"

Antamillasi tiedoilla ei valitettavasti voi kertoa, mikä konettasi vaivaa. Sinun pitää löytää joku toiminto, joka kaataa / jumittaa koneen joka kerran, kun teet saman asian. Eli seuraavan kerran kun koneesi kaatuu, kirjoita ylös, mitä olit tekemässä ja toistat ongelman käynnistämällä koneen uudelleen ja kokeilemalla samoja komentoja / ohjelmia, joilla sait virheen aikaiseksi. Jos ongelma liittyy selainohjelmaan, käytä samaa sivustoa millä sait vian aiheutettua. Sen jälkeen kirjoitat tänne, miten sait tuon virheen aikaiseksi. Sen perusteella joku voinee neuvoa, mitä kannattaa tehdä vian korjaamiseksi.

Esimerkiksi:
Sivulla xxx selaimeni yyy jumittaa koneeni kohdassa zzz.
Selainohjelmani versio on MM.MMM-MM

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Muistaakseni jo ilmaisin että (siis tätä on tapahtunu about 2-3 kertaa) toisella kerralla homma jumahti siihen firefoxiin kun Ylen kanava tuli streamina, toisella kerralla kattoessa leffaa VLC:llä. Jos haluat että kuvailen vielä lisää niin please, pyydä vaan. Nyt kun vaan en osaa enempää kuvailla ongelmaa, ei ollu mitään mahdotonta moniajoa edes päällä (i7-kone) ja silti löi ihan tilttiin masiinan. I love ubuntu mutta tää piirre ei nyt hirveästi lämmitä...
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

Turbineair

  • Vieras
Saman tyylistä ongelmaa oli mullakin 11.04:llä.

Firefox (flash) auki ja Vlc:llä audio tai video pyörimässä. Yht'äkkiä kiintolevy alkaa kirjoittaa/lukea(?) jatkuvalla syötöllä ja kone jähmäänyy pikaisesti "virtanappia vaille valmis" kuntoon. Tätä tapahtui 10x, mutta lokeihin ei jäänyt mitään "outouksia".
Mutu pohjalta nämä suht itsenäisesti toimivat "palikat" ei kaikilta osin palaa yhteen audion/näytönohjaimen kanssa. Tarkemmin en asiaa saanut selville.  :-[

"Vika korjaantui" kun poistin Vlc:n asetustiedostoineen. SMPlayerillä on sen jälkeen elelty.

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Unityssa vika, huomattu käytössä kun unityn tilalle otin gnome-fallbackin. Ei enää kaadu/jumitu
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Täsmälleen sama vika minunkin koneessani (Sony Vaio + Ubuntu 11.04.). Käytän "klassista" ympäristöä, joten Unity ei liene syynä. Jotenkin ongelma ehkä liittyy Flashiin, koska kone on hyytynyt Yle Areenaa katsottaessa tai MTV:n Sudokua pelattaessa (en pelaa itse) tai jossakin muussa tämän tyyppisessä tilanteessa. Videon ollessa päällä, kuva on pysähtynyt, ja sekunnin äänipätkä on jäänyt pyörimään "loopina". Tietokone on muuttunut täysin reagoimattomaksi, jolloin vain virtanappi on auttanut. Vaikka tietokone ei ole reagoinut, koneessa tapahtuva toiminta (esimerkiksi lataus tms.) on jatkunut.

Ubuntu on asennettu viime elokuussa, ja hyytymisiä on tapahtunut noin 5-10 kertaa. Ei kymmentä kertaa sentään, mutta ehkä 6-7. En ole laskenut. Kuukausi sitten niitä tuli oikein sarjana, mutta nyt kone ei ole hyyttynyt muutamaan viikkoon. Luulin alussa, että ongelma liittyi Opera-selaimeen, koska hyytymiset tapahtuivat sitä käytettäessä. Mutta kun sama vika alkoi esiintyä myös Chromessa, päättelin, ettei Opera olekaan syyllinen.

Ubuntu 08.10 pöytäkoneessa ja Ubuntu 10.04 HP-pikkuläppärissä eivät ole jumiintuneet kertaakaan.

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Tänään se teki sen taas. Nyt olin katsomassa Xinellä videota verkon kautta, kun kone meni jumiin. Järjestelin nimittäin hieman tiedostoja, ja piti välillä vilkaista mitä jokin video esittää. Video oli juuri alkanut näkyä, kun jumiintuminen tapahtui.

Varmuuden vuoksi sammutin ensiksi Windows-koneen ja sitten vasta virtanappia käyttäen Ubuntun. Kun käynnistin koneet uudelleen, Ubuntu ei enää Yhdistynyt Windows-koneeseen. Verkon toiminta on muutenkin täysin sattumanvaraista. Joskus Ubuntu näyttää verkossa olevat Windows-koneet, ja niistä voi kopioida tietoa. Joskus Ubuntu näyttää pelkästään "Windows-verkon", ja tällöin verkkoon ei pääse. Ubuntu kysyy verkon salasanaa, ja vaikka kirjoittaisi minkä salasanan, yhteys ei onnistu. Tulee vain jokin häiriöilmoitus tai kone pyytää aina vain uutta salasanaa. Mitä ihmeen salasana tässä on kyseessä?

En ole tehnyt mitään muutoksia asetuksiin, enkä ylipäätänsä ole tainnut tehdä edes juuri mitään asetuksia. Toimii, ei toimi, toimii, ei toimi näyttää olevan tyypillistä tietokoneympäristössä.

Tietokonemaailman ulkopuolisessa maailmassa logiikka on se, että jos jokin menetelmä ei tuota tulosta, valitaan jokin muu menetelmä, joka tuottaa tulosta. Tietokonemaailmassa sen sijaan toistetaan alkuperäistä menetelmää kuin apina kerta toisensa jälkeen ja päivä toisensa jälkeen ja viikko toisensa jälkeen kunnes se yhtäkkiä kaikkien suureksi hämmästykseksi toimii. Miksi se toimii, ja miksi se ei alunperin toiminut, sitä ei tiedä kukaan, eikä se ketään enää kiinnostakaan, kun systeemi kerran toimii.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Tänään se teki sen taas. Nyt olin katsomassa Xinellä videota verkon kautta, kun kone meni jumiin. Järjestelin nimittäin hieman tiedostoja, ja piti välillä vilkaista mitä jokin video esittää. Video oli juuri alkanut näkyä, kun jumiintuminen tapahtui.

Tuo oli minulla nVidia-korttien kanssa ongelma yhdellä koneella (AMD - Asus-emo -tyyppinen kone). Ratkaisu oli siirtyä käyttämään nVidian omia (suljetun koodin) ajureita. Ne voi asentaa paikasta Additional Drivers (suomeksi harhaanjohtavasti Lisäajurit - ei ole kyse "lisästä" vaan vaihtoehdosta).


Lainaus
Varmuuden vuoksi sammutin ensiksi Windows-koneen ja sitten vasta virtanappia käyttäen Ubuntun. Kun käynnistin koneet uudelleen, Ubuntu ei enää Yhdistynyt Windows-koneeseen. Verkon toiminta on muutenkin täysin sattumanvaraista. Joskus Ubuntu näyttää verkossa olevat Windows-koneet, ja niistä voi kopioida tietoa. Joskus Ubuntu näyttää pelkästään "Windows-verkon", ja tällöin verkkoon ei pääse. Ubuntu kysyy verkon salasanaa, ja vaikka kirjoittaisi minkä salasanan, yhteys ei onnistu. Tulee vain jokin häiriöilmoitus tai kone pyytää aina vain uutta salasanaa. Mitä ihmeen salasana tässä on kyseessä? En ole tehnyt mitään muutoksia asetuksiin, enkä ylipäätänsä ole tainnut tehdä edes juuri mitään asetuksia. Toimii, ei toimi, toimii, ei toimi näyttää olevan tyypillistä tietokoneympäristössä.

Tuo liittyy DNS:n toimintaan joka on tosiaan epämääräistä tapauksessasi, koska oikeaa serveriä ei ole missään, jos käyttää noin. Verkossa ei sinänsä liene mitään vikaa, mutta noihin menuihin ei löydy sitä mitä haluaisit.

Tilanteen voi helposti korjata sillä, että:
- käyttää Sambaa (vaatinee nopean asennuksen)
- käyttää kiinteitä tai ainakin ei-muuttuvia ip-osoitteita
- määrittelee Connect to Server -tavalla jaot mihin haluaa mennä, mieluiten vielä kiinteän tcp/ip -osoitteen avulla, ja tallettaa ne Bookmarkkeihin
- "hosts" tiedostoon voi myös tallettaa jokaisen koneen nimen ja ip-osoitteen yhteyden, jolloin kone löytyy nimelläkin joka kerta.
- tällöin verkkojakoon pääsee klikkaamalla Bookmark:ia. Toimii joka kerta samalla tavalla.
- Windowsista käsin toimii samalla tavalla. Siellä tosin verkkojako tallettuu "verkkolevykirjaimeksi" haluttaessa, jota voi myös käyttää
- salasanat pysyvät tallessa sekä Ubuntussa että Windowsissa näillä tavoilla

Tämä oli vain lyhyt kuvaus, kannattaa avata tästä oma keskustelu, niin saat tarkemmat ohjeet ... muitakin tapoja on.

Lainaus
Tietokonemaailman ulkopuolisessa maailmassa logiikka on se, että jos jokin menetelmä ei tuota tulosta, valitaan jokin muu menetelmä, joka tuottaa tulosta.
...

Niin toimitaan "oikeassa tietokonemaailmassakin". Siellä ei myöskään kopioida koneiden välillä tietoja vaan käytetään tiedostopalvelinta. Suosittelen sitä kotikäyttöönkin jos kopioinnin tarve on toistuvaa - kuvauksestasi päätellen on. Palvelin voi olla yhtä hyvin Windows kuin Ubuntukin - Ubuntu on parempi.
« Viimeksi muokattu: 04.03.12 - klo:19.24 kirjoittanut Ganymedes »

uhappo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1029
  • Sissos
    • Profiili
    • Urkin sivut
Update..

Kokeilin siis 11.10 64bit ympäristössä mennä avoimilla nvidian ajureilla. Tuntui vakaalta monta päivää mut sit tänään meni taas luuppiin ja mikään video ei pyörinyt taustalla tai "päällä", Iltalehden sivuilla seikkailin ja jumittu. Mulla on flash-stopperi päällä joten ei pitäis mikään flash-härpäke ees pyöriä sillon.

Asensin 12.04 daily buildin ja nyt mennään suljetuilla nvidian ajureilla, täys Unity päällä. Katotaan jumittuuko.

Mut näin kokeilun ja troubleshoottauksen perusteella gnome-fallback -ympäristö "toimi", se ei monen monen päivän aikaan jumittunu kertaakaan. Mut se on jotenkin niin "antiikkinen" jo mun makuun ettei sitä oikein viiti enää käyttää. Kyllähän tähän joku ratkaisu pitää saada, jos tätä muillakin tapahtuu niin silloin ei oikein voi rautavikaan rajata tätä ongelmaa?
HP i7-pohjainen desktop ja itsekasattu i7-pohjainen desktop, uusin ubuntu 64bit
Ubuntu since 2008 Feb

Emithgih

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 152
    • Profiili
Taas tänään tietokone (Sony Vaio VPCEH1J8E) jumiintui kesken  kirjoittamisen (juuri kun olin aikeissa tallentaa tekstin). Sivun verran kirjoitettua tekstiä piti muistella uudestaan. Olin jo vähän vihainen koneelle. Kokeilin, eikö sitä todellakaan saa aktivoitua esimerkiksi muistitikun tai CD-levyn asentamisen avulla. Mikään ei kuitenkaan auta. Sitä en ole vielä kokeillut, saisiko koneeseen verkkoyhteyden. Kone ei nimittäin mene täysin toimimattomaksi, koska esimerkiksi aloitettu Youtube-videon lataus jatkuu koko ajan taustalla. Kone ei vain tottele mitään nappia tai toimintaa. Se on pakko sammuttaa virtanapista. Eikä verkon kautta yhteyden saaminen auttaisi mitään, koska jos tiedostoa ei ole tallennettu, sitä ei ole tallennettu.

Ongelmien riivaamalla tietokoneella pitäisi kirjoittaa kaikki jutut ensiksi tekstinkäsittelyohjelmassa ja tallennella siellä ja siirtää vasta lopuksi foorumin kirjoitusruutuun. Mutta eihän tätä aina muista, kun välillä kirjoittaa koneella, joka ei mene jumiin.

Se, että arvelee ongelman johtuvan näytönohjaimen ajureista auttaa yhtä paljon kuin jos arvelee auton pysähtelemisen johtuvan kaasuttimesta. Kun ei toimi, niin ei toimi.


kortti:

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
Subsystem: Sony Corporation Device 908b
Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 42
Memory at d0000000 (64-bit, non-prefetchable) [size=4M]
Memory at c0000000 (64-bit, prefetchable) [size=256M]
I/O ports at 4000 [size=64]
Expansion ROM at <unassigned> [disabled]
Capabilities: <access denied>
Kernel driver in use: i915
Kernel modules: i915

ajuri:

configuration: driver=i915 latency=0

xserver-xorg-video-intel

This package provides the driver for the Intel i8xx and i9xx family
of chipsets, including i810, i815, i830, i845, i855, i865, i915, i945
and i965 series chips.


Tässä koneessa, jolla kirjoitan, kortin ja ajurin tiedot ovat saman tyyppiset, paitsi että ”Rev” on 7. Tämä ei ole mennyt koskaan jumiin.

Ganymedes

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3915
    • Profiili
Vs: 11.04 64bit ubuntu: Kone kaatuu, toisinsanoen jää luuppiin
« Vastaus #10 : 28.03.12 - klo:08.33 »
Tietyillä koneilla, nVideoilla samanlaista ongelmaa, ei tosin kovin pahaa ongelmaa, tuli eteen 10.10:ssä. Homma ratkesi sillä, että siirtyi käyttämään nVidian suljettuja ajureita. Antaako "Additional Drivers" mitään valintaa?

Koneen palauttamisessa toimintakuntoon voisi tietysti kokeilla tiettyä näppäinyhdistelmää. Se kertoo, että onko vain X jumissa - tämä on paljon helpompaa ja nopeampaa korjata ajossa. Näppäinyhdistelmä on:

Alt - SysRq - k   (SysRq näppäimessä voi myös lukea Print Screen, toisena toimintona, joissakin näppäimissä).

Tämä tappaa X:n ja tuo login-ruudun. Jos tämä toimii, niin varsinaisesti kone ei ole jumissa, X vain.

Tosin en oikein usko kuvauksesi perusteella että tuo auttaa. Jos on epäillyksiä näppäimistä, niin kokeile tuota ennenkuin kone on jumissa, jotta voi olla varma että teit oikein. Tietysti silloin kun X kuolee, niin myös kaikki avoinna olevat sovellukset kuolevat - joten ei tuonkaan käyttäminen korjauskonstina ole erityisen mukavaa, vaikka onkin helppoa ja nopeaa.