Tein kokeeksi Linux Mint USB-tikku asennuksen. Ihan helposti kaikki kävi. Kovin hidas järjestelmä siitä tuli, joten sellaisen tekemiseen lienee kiinnitettävä huomiota itse tikun nopeuteen. Niitä lienee monen nopeuksisia. Kun tässä tapauksessa vielä piti ajaa yli 400 päivitystä, kului aikaa useita tunteja. Päivitysten imurointiin hitaanpuoleisen yhteyden yli meni tunnin verran, mutta niiden asennukseen aikaa vasta kuluikin.
Arkikäyttöön taitaa olla turha tällaista tehdä, mutta kokeillakseen jonkin jakelun sielunelämää saattaa olla hyväkin keino. Toisaalta, miksei sitten asenna levyn nurkkaan "oikeasti"? Ainahan sen sieltä pois saa.
Senkin kokeilin, että mitä tapahtuu bootatessa, jos se tikku ei ole paikoillaan, vaikka se on grupissa. Ei siinä mitään tapahdu. Se näkyy grupissa, mutta sitä on tietysti turha yrittää bootata. Muut järjestelmät käynnistyvät silti normaalisti.
Sellainen kummallisuus sattui, että gruppia ei syntynyt asennuksessa. Mikään ei bootannut, ei Ubuntu, eikä Minttu. Onneksi on jo aikaisemmin opeteltu kuinka grup korjataan.
sudo mount /dev/sda1 /mnt
ja sitten:
sudo grub-install --root-directory=/mnt /dev/sda
Ja kun bootti sitten onnistuu:
sudo update-grub
Sitten oli grup kunnossa vähän aikaa, mutta päivityksen jälkeen kaikki oli tehtävä taas uudestaan.
En ole varma, mutta saattaa johtua siitä kun tämä on miniläppäri, ilman cd-asemaa ja asennus tehtiin usb-asennustikulla. Se asennusmedia kun on olevinaan dev/sdc ja asennuksen kohde dev/sdd, mutta kun asennusmedia otetaan pois se jäljelle jäävä (asennettu) tikku onkin dev/sdc.