Ei se windowskaan sen kummemmin saastu jos sitä ei ajeta pääkäyttäjän oikeuksin tai disabloida uudemmissa windowseissa UAC:ta.
Käyttötapaero siis kyseessä pitkälti. Linuxille ei pahemmin viruksia ole koska:
1. Käyttäjiä paljon vähemmän kuin Windowsilla
2. Käyttäjät pääsääntöisesti eivät aja konetta pääkäyttäjänä. Viruskoodarit pääsääntöisesti tietävät tämän.
3. Tähän mennessä moni Linuxin käyttäjä on ollut porukkaa joka tietää tietokoneen käytöstä enemmän kuin keskiverto kadunmies.
Sinänsä ajattelisin ettei konetta vahingoittavan haittaohjelman koodaminen Linuxille yleisesti ole sen kummempaa kuin Windowsillekaan, olettaen vaan että sen saa ajettua pääkäyttäjän oikeuksin.
Toisaalta kun miettii miten aika moni Windows viruskin näinä päivinä on juuri tuota social engineering tyyppiä, eli käyttäjä itse aktiivisesti asentaa sen koneelleen esim avaamalla jonkin liitetiedoston ja klikkailemalla passiivisesti kyllä jokaiseen Windowsin varoitukseen en näkisi mitenkään mahdottomana että joku toteuttaa vastaavanlaista pelleilyä Linuxille jonain päivänä. Tyyliin jakelee jotain hypersuperhienoa apuohjelmaa sivuiltaan ja saa herkkäuskoiset asentamaan mukavan haitakkeen koneilleen. Kuinkahan moni esim. oikeasti katsoo, mitä joku installeriskripti aidosti tekee? Entäpä jos tälläinen installeri korvaa yhden jos toisenkin järjestelmätiedoston omilla versioillaan, jotka sitten avaavat kaikenlaisia takaportteja koneeseen? Oikeutushan sillä kaiketi on kun käyttäjä joutuu ylläpitosalasanan antamaan jotta saa mitään asennettua?