Kuitenkin ainakin minut ohjeet ohjasivat lataamaan ubuntu-11.04-desktop-i386 ison.
Ihan ensin kommentti (koska käsittelen viestiäsi siinä järjestyksessä kuin mitä kirjoitit).
Käytä mieluiten LTS-versioita ellet arvosta kokeellisia kotkotuksia, jotka eivät välttämättä toimi aivan kuin haluaisit. Makuasia, mutta pitkäaikaistuen LTS on yleensä aikuiseen makuun. Nuo väliversiot, kuten 11.04, eivät ole yhtä hiottuja.
Homma pysähtyi kuitenkin niin yksinkertaiseen asiaan kuin md5-tarkistussummaan. Mistäs se löytyy
Latauksessa jokaisen bitin olisi hyvä tulla perille ja vieläpä muuntumatta. Sen varmistamiseksi on kehitetty erilaisia työkaluja, mm. tuo md5-tarkistussumma.
Sanoisin kohdallasi, että älä siitä välitä, vaan ohita koko vaihe. Kyllä ne bitit sieltä yleensä latautuu kuten pitääkin. Milloin olet viimeksi ladannut vaikkapa tavallisen valokuvan, josta on muutamat bitit puuttuneet, tai vääristyneet?
Jos jäit epäröimään miten tuohon kommenttiin suhtautuisit, huomioipa seuraava:
Samaa luokkaa oleva tarkistus on esim. koneesi muistin tarkistus. Senkin voi helposti tehdä, mutta mitä luultavimmin sekin on kunnossa. Jos poltat asennuslevyn, joudut siitäkin tarkistamaan sen sisällön. Annan alempana linkin sivulle, jossa kerrotaan poltetun levyn MD5-summa voi olla jo eri kuin alkuperäisen ladatun iso-tiedoston, ja syy selitettiin.
Anna siis mennä vain ja virtaviivaista koko asennusproseduuria. Jätä suosiolla väliin tuo kyseinen tarkistus. Kyllä se asennuksesi onnistuu. Eniten mokia tulee varmaan siinä kun asennuslevyn polttaa liian suurilla nopeuksilla, joten hiljaa hyvä tulee.
Jos kuitenkin haluat tehdä tuon tarkistuksen, niin katso tämä:
https://help.ubuntu.com/community/HowToMD5SUM#Check%20the%20iso%20fileMene kohtaan Check the iso file.
Huomaa, että cd tarkoittaa change directory eli sinun pitää mennä tuon cd-käskyn avulla siihen kansioon, jossa latauksesi on.
cd download_directory
tarkoittaa siis kutakuinkin
cd /home/fossiili/Lataukset
(Lataukset isolla L-kirjaimella)
Samoin käsky
md5sum ubuntu-8.10-desktop-i386.iso
täytyy olla nimeltään sen mukainen mikä lataamasi iso-tiedosto on (eikä ubuntu-8.10...).
Eikö kuitenkin ohjeet ole tarkoitettu varsinkin henkilöille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta linux-sotkuista?
Jotkut haluavat maksimijoutuisuutta asennukseen, toiset maksimoida varmuutta - ole nyt näille kaikille mieliksi.
Loppuun laitan vinkin sen mukaan mitä luin rivien välistä:
Asenna Linux Mint.
Se on käytännössä Ubuntu, jossa vain on mukana ne kaipaamasi ohjelmat jo valmiiksi, joita Ubuntuun ei kaupallisten syiden takia saanut laittaa. Mintiin saa. Käytännössä etu kannaltasi on se, ettet joudu metsästämään tietoa miksi Youtube ei toimi ja miten sen saa toimimaan ja parit muut vastaavat. Itse käytän Ubuntua, koska osaan jo nuo säädöt tehdä ja koska Mint nojaa Ubuntuun, se ei perustaltaan ole yhtään sen parempi. Aloittelevalle Linuxin käyttäjälle se varmasti on mukavampi, kun
'siinä on kaikki heti valmiina'.
http://linuxmint-fi.info/linux-mint-11/