Koneelle on siis asennettu Ubuntu studio. Prossu on Intel i5 ja muistia 4Gt joten tehossa ei pitäisi olla ongelmaa.
Mutta et varmaankaan käytä
realtime- tai lowlatency-ydintä, jonka Jack vaatii matalia latensseja varten. Tosin jos tarkoituksena on tehdä vain offline-editointia, normaali kerneli käy ihan hyvin isommilla puskureilla, kuten ajaaskel sanoi.
Päätin sitten turhautuneena kokeilla nauhoittaa ja toistaa Audacityllä 48kHz ääntä, mutta se toisti äänitettä väärällä nopeudella ja lopulta kaatui. (Ja kyllä, muistin asettaa oikeat asetukset äänitys-ja äänentoistoon ennen nauhoitusta!) Myös audacityssä 44.1 pelasi mainiosti. Vika ei siis varmaan olekaan siinä Jackissä. Missäköhän se sitten on?
Äänikorttisi toimii kiinteällä 44,1 kHz:n näytteenottotaajuudella ja Alsa tai Jack eivät resamplaa ilman erikseen asetettavia suotimia. Äänikortin näytteenottotaajuus on kuitenkin ehkä muutettavissa mikseriasetuksella. Käy tarkistamassa
alsamixerin tarjoamat säädöt tai näytä
amixer-komennon tuloste.
Jos nyt satun saamaan audacityn jossain vaiheessa toimimaan, niin voiko siihen siis liittää videokuvaa?
Ei, se on puhtaasti äänieditori. Myös Ardour keskittyy vain äänen käsittelyyn ja tallentamiseen.
Videoon liittyvien ääniraitojen leikkaamista varten suuntaisin katseen videoeditorien suuntaan. Ehkä Kdenlive tai Cinelerra soveltuisi käyttöösi? Animaatio poikkeaa kyllä aika paljon tavanomaisesta amatöörivideopuuhastelusta, joten tarkoitukseen sopivat ohjelmat voivat olla kiven alla.