Laitoin autotallissa olevaan tietokoneeseeni WLAN-verkkokortin, ja se teki tietokoneen boottauksen epävarmaksi. Konetta joutuu nyt boottaamaan 10 - 20 kertaa ennen kuin koneen saa käyntiin. Käynnistyminen alkaa normaalisti, mutta sitten UBUNTU-tekstin alla olevat valkoiset pisteet lakkaavat vilkkumasta ja kone jää aivan jumiin. Konetta ei saa pysähtymään virtanappulasta, vaan sähköt on kokonaan katkaistava.
Jos koneeseen pääsee kirjautumaan sisään, niin senkin jälkeen tulee ongelmatilanne, kun koneen pitää kytkeytyä langattomaan verkkoon. Kytkeytymishetkellä kone menee joskus niin jumiin, että näppäimistö ja hiirikin lakkaavat toimimasta. Tästäkään tilanteesta ei selviä katkaisematta sähköjä. Jos langattoman verkon joskus saa päälle, niin kone toimii sen jälkeen vaikka tuntikausia moitteettomasti.
Pitkän käytön jälkeen (WLAN) kone ei kuitenkaan sammu normaalisti, vaan näyttöruutu jää violetin väriseksi, eikä kone enää tottele näppäimistöä tai hiirtä. Ainoa konsti silloinkin on katkaista sähköt kokonaan.
Kun poistin koneesta WLAN-verkkokortin, niin kaikki käynnistys- ja pysäytyshäiriöt poistuivat. Kone boottaa aina ensimmäisellä kerralla ja sammuu erittäin nopeasti. WLAN-kortti siis aiheuttaa tämän häiriön.
Nyt kysyn viisailta UBUNTU-miehiltä neuvoja tilanteen korjaamiseksi. Pitääkö minun jotenkin konfiguroida WLAN-korttia, jotta käynnistys- ja pysäytyshäiriöt poistuisivat? Verkkokortti on tyypiltään Zyxel G-302 v3 802.11g Wireless PCI Adapter. Verkkokortti on aivan käyttämätön, vaikka se on ollut varastossa useampia vuosia. Tietokone on vanha pöytäkone 2.4 GHz Celeron, jossa on 512 MB muistia. Käyttöjärjestelmä on UBUNTU 10.04