Kyllähän sen pitäisi puhua omasta puolestaan, että linux-palvelimia on ylivoimaisesti windowseja enemmän nimenomaan www-palvelimina.
Myös raskaat kirjautumis/tiedostopalvelimet ovat useimmiten linux/unix - pohjaisia.
Pienemmissä verkoissa windowsilla lienee (vielä) suurempi osuus. Suurimpia syitä tähän lienevät:
* Windowsiin on totuttu. Toimialue on aina ollut Windows-pohjalla ja muutoksessa on suuri työ.
* (Edelliseen liittyen) Ainakaan kaikkia työasemia ei välttämättä voida vaihtaa Linuxeiksi; sekaverkko on vielä hankalampi asentaa ja ylläpitää.
Hieman yleistäen "linux = unix". Artikkelissa todetaan, että luotettavin on unix. Samaan voi tarpeista riippuen päästä linux-palvelimella.
Artikkelissa viitataan osin aiheesta puutteelliseen dokumentaatioon: Itse molempia (linux + windows) palvelimia ylläpitäneenä voin allekirjoittaa tämän. Windows-palvelimen tavallisimmat ohjeet, samoin kuin ratkaisut virhetilanteisiin löytyvät "yleistäen" helpommin kuin linuxin vastaavat. Syynä ei ole Linux-dokkareiden puutteet, vaan liian laaja tarjonta.
Kuten Tietokonekin sanoo, olen minäkin tyytyväinen molempiin käyttiksiin serverinä. (Työasemien puolella eroja on enemmän.) Jos vain vakaudesta puhutaan, sanottakoon, ettei Windows-serverini kaatunut 6 vuoden aikana kuin kerran ja sekin johtui omasta ja kaupungin atk-osaston jumalien välisestä tietoliikennekatkoksesta.
Vastatakseni lopulta kysymykseesi: Linux-palvelimia pidetään yleisesti ottaen hyvin vakaina. Windowsin suurimmat edut lienevät yhteensopivuus ja (valmiimpi/helpompi) dokumentaatio. Kuitenkin esim. RedHatin supportti ja dokumentaatio on vähintään MS:n tasoa.
Mitä palvelinta ajattelet? Ts. mihin tarkoitukseen?
IMHO kaikkeen ylläolevaan...
Edit: Typot pois.