Laiteajurien kohdalla tulee ilmoitus, että suljettuja ajureita ei ole käytössä.
Kirjoitin sinulle pitkän viestin ratkaisun löytämiseksi, mutta tuossahan se ongelma on, samoin ehkä selviää miksi et sitä ymmärtänyt, tai me muutkaan mikä siinä oli sinulle vaikeata.
Sinun pitää siis ottaa suljetut laiteajurit käyttöön.
Kaiketi sinulle tuo koneesi antama ilmoitus oli vain jokin kryptinen ja epäinformatiivinen väläytys, jonka takia et osannut siihen reagoida. Me muut taas graafisesta työpöydästä käsin näemme miten kone ilmoittaa kuinka suljettuja ajureita on saatavilla, jonka jälkeen vain olemme kliksutelleet katselemaan mistä on kyse. En siten nähnyt (ja ehkäpä eivät muutkaan) miksi et yksinkertaisesti vain ollut hoitanut hommaa.
Asenna Nvidian suljetut ajurit komentoriviltä.
Laittaisin mielelläni tarvittavat loitsut, mutta nähdäkseni on parempi että en anna guruvaikutelmaa ja mahdollisesti vääriä ohjeita, joten selvitäpä itse tuo asia, tai kysy täällä. Nvidian sivujen ohjeillakin on tullut joitakin ongelmia:
"If you are trying to install nVidia drivers from their website you might receive the following error
ERROR: Unable to load the kernel module ‘nvidia.ko’. This happens most frequently when this kernel module was built against the wrong or improperly configured kernel sources..."
http://www.ubuntugeek.com/howto-install-nvidia-drivers-manually-on-ubuntu-10-04-lucid-lynx.htmlTuollaisten sudenkuoppien takia en halunnut alkaa mestaroimaan, pahoittelen.
Loppuosa viestistäni ei ilmeisesti kohdennu kovin hyvin tuohon ongelmaasi, koska ongelma ei mitä ilmeisimmin ole Linuxin, vaan Nvidian. Tulipahan silti kirjoiteltua, joten antaa olla. Voi siitä silti parhaassa tapauksessa hyötyä/iloa olla, joskus, jollekin, jotakin.
Onkohan liian kiivas versiopäivitystahti osasyyllinen.
Oikeastaan päinvastoin. Vakaat järjestelmät 'jäädytetään' ja silloin virheitä kyllä korjataan, mutta puutteita ei hoideta kuntoon, vaan ne pyritään hoitamaan kuntoon seuraavissa versioissa. Tämä siksi, että toiminnallisuutta ei haluta rikkoa. Käyttäjän kannalta tämä voi olla erityisen turhauttavaa, jos toiminnallisuus ei ole LTS-versiossa omiin tarpeisiin aivan kohdallaan ja toisaalta puolivuotisjulkaisuihin ei haluaisi mennä.
Mitään selvää syytä tai ratkaisua en ole ainakaan toistaiseksi löytänyt nettiä penkomalla.
Sinulla on kyllä muutamakin hyvä vaihtoehto:
- Käytä dualboottia.
Ei Windows kelvoton ole, ja nyt sinulla voisi olla syy käyttää sitä.
- Vaihda näytönohjainta.
Voi hyvinkin olla se järkevin vaihtoehto.
-
https://help.ubuntu.com/community/ReportingBugsMikäli kyseessä on bugi, siitä lienee jo raportoitu ja halunnet tietää missä mennään. Vaikka haluat 'vain saada koneesi kuntoon' (kuten jokainen haluaisi tilanteessasi), niin launchpad on luultavasti se foorumi, jossa juuri tuon asian tiimoilta löytyy eniten tietoa ja motivaatiota saada hommat pelittämään. Sinulla voi hyvinkin olla arvokasta tietoa ongelman ratkaisemiseksi.
- Jokin innovatiivinen käyttöjärjestelmä, kuten Fedora, saattaa ratkaista ongelmasi. Innovatiivisuus tulee vakauden kustannuksella, mutta toisaalta myös laitetuki voi olla parempi. Varmuudella en osaa sanoa. Jokin ns. rolling release on aina mahdollisimman ajantasainen. Ubuntusta uutisoitiin myös, että siitä tulee rolling release, mutta nuo huhut on sittemmin kumottu. Pikainen googlaus tuotti hieman ristiriitaista infoa.
- Asenna koneellesi rinnan edustava kokoelma erilaisia Linux-pohjaisia käyttöjärjestelmiä. Seuraavan ohjeen avulla on joku laittanut peräti 145 käyttistä samalle koneelle:
http://www.justlinux.com/forum/showthread.php?threadid=147959Kokeilin itsekin tuota ja jollakin hyvin vanhalla koneellani oli mitättömän pienellä 20 gigan levyllä joskus neljä tai viisikin distroa. Tein erillisen osion, joka näkyi kaikille käyttiksille yhteisesti ja tuli työpöydälle saataville automaattisesti, kuin oma Nimeni-kansio. Järjestelmä vaikutti suorastaan täydelliseltä, mutta sen tietoturvasta en osannut varmistua, ja periaatteessa oli mahdollista että olin säätänyt tuon erityisosion tietoturvan olemattomiin. Siispä päätin palata tuohon projektiin myöhemmin, esim. tämän sivuston osaajien avulla.
Käyttöjärjestelmän tehtävä kun on toimia luotettavasti ohjelmien ajamisen alustana.
Ehdottomasti asia on juuri noin. Tulet silti huomaamaan, että kaikista himoitsemistasi laitekokoonpanoista, ilmaisuudesta ja toisaalta ohjelmistakin, joudut vain unelmoimaan, tai sitten aikaa tärvääntyy unelmasi toteuttamiseen. Itse olen pyrkinyt ratkaisemaan ongelman siten, että laitan koneelleni testiympäristöksi Virtualboxin, jossa on kaikki haluamani käyttöjärjestelmät. Aivan kaikkea sekään ei ratkaise, tai ainakaan en vielä ole ottanut selvää voinko hoitaa sillä näytönohjaimeen liittyviä testejä.