Eikö sillä isäntäkoneella oikeasti ole useampia verkkoja, a) oma verkko, b) NAT verkko, c) host-only verkko? Luulisi, että on esim. NAT-verkko, koska pitäähän sen toimia myös DHCP-palvelimena NAT-verkossa - vai eikö se tee sitäkään? (Host-only verkossa olisi sama tarve).
En nyt ihan tajunnut mitä tarkoitat, mutta se NATin toteuttava asia on Virtualbox itse – mikään muu ohjelma ei siis näe niitä Virtualboxin toteuttamia NAT-verkkoja.
Tarkoitin ihan normaaleja verkkoja, joita koneelle voi luoda. Kun kirjoitat "ifconfig" (tai ipconfig /all Windowsissa) koneella jossa on Virtualbox asennettu, niin näkyykö verkkoja? VMwarella näkyy vmnet1 ja vmnet8, host-only ja NAT-verkko.
Kai nyt sentään kaikki NAT-koneet ovat keskenään samassa verkkoavaruudessa? Jolleivat ole, niin tämähän on paha rajoitus silloin kun haluaa virtuaalikoneiden keskustelevan keskenään - aivan tyypillinen käyttötilanne virtualisoinnissa. Tämä oli kysymykseni toinen osuus.
Erikoinen toteutus Virtualboxissa jos siinä luodaan verkkoja jotka eivät ole verkkoja ... Jos sen verkot eivät ole oikeita verkkoja, niin miten siinä sitten luodaan oma, specifinen verkko johonkin toiseen verkkoavaruuteen, jota jostakin testaussyystä johtuen on pakko käyttää? Tarkoitan siis verkkoa, tai paremminkin omaa LANia, näiden Virtualboxin oletusten lisäksi.
Selvyyden vuoksi vielä ... näillä VMware verkoilla on ihan omat käyttötarkoituksensa itse ohjelman ulkopuolella: koska niillä on kiinteät osoitteet, niin niitä voi kätevästi käyttää paikallisten lisenssiservereiden perusosoitteena, koska muuta kiinteää osoitettahan ei esim. läppärillä välttämättä ole tai halua pitää.