Kirjoittaja Aihe: Miten /dev/input/event5 pois päältä? (Anysee)  (Luettu 1138 kertaa)

L-H-H

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 19
    • Profiili
Hei,

Anysee USB-boksin sisäänrakennettu  IR-vastaanotin näkyy Xubuntussa /dev/input/event5 :na.

Toiminnot jotka toimii out-of-the-box ovat äänenvoimakkuuden säätö, numeronapit ja power-nappula (ainakin). Nyt kuitenkin haluaisin ettei toimisi. Syy tähän outoon toiveeseen on se että jos haluan esim. konffata vol+/vol- napit muita laitteita ohjattaessa vaikka siirry vasemmalle/oikealle napeiksi .lircrc:ssä, niin napit säätelee äänenvoimakkuutta samalla.

En ole löytänyt mitään säätöä mistään millä sen saisi uskomaan etten halua äänenvoimakkuuden säätöä. Samalla saisi lopettaa nuo numeronappulat . Power-napin sain pois päältä XFCE:n asetuksista.

Ilmeisesti tuo event5 näyttäytyy myös näppäimistönä vaikka irw:llä saan näkyviin myös "oikeat" näppänten nimet. lirc.conf viittaa johonkin valmiiseen tiedostoon jonka systeemi oli luonut omin päin. 

Ykkösvaihtoehto olisi saada nuo toiminteet pois päältä niin että voisin konffitiedostoilla itse määrätä nappuloille halutut toiminteet.

Vaihtoehtoisesti miten kertoa (kernelille?) ettei lukisi ollenkaan /dev/input/event5 :sta? (voin käyttää samaa kapulaa mutta eri vastaanotinta).

Mitä tehdä?

Kiitoksia vastauksista!