Kirjoittaja Aihe: PulseAudio jäätää!!!  (Luettu 905 kertaa)

Tuburi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 54
    • Profiili
PulseAudio jäätää!!!
« : 20.11.10 - klo:22.09 »
Auttakaa,
äänet ei toimi, spotify ei lähde päälle. Heti kun lopettaa prosessin niin alkaa toimia, mutta silti selaimen äänet ei toimi. Voiko tuon poistaa ja toimiiko äänet sen jälkeen.

 ??? ???

vtp

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 285
    • Profiili
Vs: PulseAudio jäätää!!!
« Vastaus #1 : 21.11.10 - klo:19.27 »
...Voiko tuon poistaa ja toimiiko äänet sen jälkeen. ??? ???

Voi poistaa. Tee kotihakemiston alla olevaan .pulse-hakemistoon tiedosto client.conf ja lisää siihen rivi:

autospawn = no

Jos et halua bootata konetta, niin komenna:

pulseaudio -k

jolloin asetus astuu voimaan samantien. Mitähän iloa tuosta pulseaudiosta oikein on kun Skypen kansaskin vain rätisee ???

Minulla tässä koneessa ainakin äänet toimii ilman pulsea. Tosin monista ohjelmista pitää tämän jälkeen vaihtaa äänilaite pulsesta alsaan.

DonJuha

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 205
    • Profiili
Vs: PulseAudio jäätää!!!
« Vastaus #2 : 24.11.10 - klo:18.39 »
Tein ylläolevan ohjeen mukaan ja otin pulseaudion pois vielä käynnistyvistä ohjelmista.  Muuten toimii hyvin, mutta MPlayer-pluginissa Firefoxissa ja itse MPlayerissä ei toimi äänet. Mistähän sen saisi vaihdettua käyttämään alsaa? Flashit, Spotify ja MythTV toimii hyvin.

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 12920
    • Profiili
Vs: PulseAudio jäätää!!!
« Vastaus #3 : 24.11.10 - klo:18.50 »
Muuten toimii hyvin, mutta MPlayer-pluginissa Firefoxissa ja itse MPlayerissä ei toimi äänet. Mistähän sen saisi vaihdettua käyttämään alsaa? Flashit, Spotify ja MythTV toimii hyvin.

/etc/mplayer/mplayer.conf

Muokkaa pääkäyttäjänä (gksudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf) riviä:

Koodia: [Valitse]
ao=pulse,alsa,sdl:aalib

Muotoon:

Koodia: [Valitse]
ao=alsa
Jos tämä ei vaikuta selainliitännäiseen, ainakin gecko-mediaplayerin asetuksissa on muistaakseni kenttä, jossa voi asettaa komentoriviparametreja. Laita sinne -ao alsa

DonJuha

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 205
    • Profiili
Vs: PulseAudio jäätää!!!
« Vastaus #4 : 27.11.10 - klo:15.23 »
Muuten toimii hyvin, mutta MPlayer-pluginissa Firefoxissa ja itse MPlayerissä ei toimi äänet. Mistähän sen saisi vaihdettua käyttämään alsaa? Flashit, Spotify ja MythTV toimii hyvin.

/etc/mplayer/mplayer.conf

Muokkaa pääkäyttäjänä (gksudo gedit /etc/mplayer/mplayer.conf) riviä:

Koodia: [Valitse]
ao=pulse,alsa,sdl:aalib

Muotoon:

Koodia: [Valitse]
ao=alsa
Jos tämä ei vaikuta selainliitännäiseen, ainakin gecko-mediaplayerin asetuksissa on muistaakseni kenttä, jossa voi asettaa komentoriviparametreja. Laita sinne -ao alsa

Tämä toimi hyvin, vaikka alunperin olikin ongelma totemissa ja totem-pluginissa. Sekoilin nimien kanssa, mutta nyt on käytössä MPlayer yo ohjeiden mukaisilla muutoksilla.