Kirjoittaja Aihe: Ubuntu 10.04 + Läppäri HP ze4400 sarjalainen + ulkoinen näyttö ei herää.  (Luettu 1238 kertaa)

Janiporo

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 51
    • Profiili
Tarkka koneen malli: HP ze4423ea

Olen nyt testannut muutamalla eri Live Ubuntulla, ei onnaa.

10.04 nyt asennettuna ja sama homma. Ei mitään toivoa saada ulkoseen näyttöön kuvaa. ???

Kuva tulee normaalisti buuttauksessa, mutta siinä vaiheessa kun siirrytään graafiseen tilaan (sisäänkirjautumis-ikkuna) niin ulkoinen näyttö sammuu sanoen "no signal".  >:(

Ubuntun oma "järjestelmä --> asetukset --> näytöt" säätöikkuna kertoo löytävänsä molemmat näytöt, ja saa säätää klooniksi tai erikseen. Jokatapauksessa ulkoinen näyttö ei herää. Kaks samaa läppäriä ja sama homma. Resoluutio-ongelma ei ole, muuten sanoo "over range". Viiminen biossi asennettuna, JA biossissa ei löydy tuota näyttösäätöä (ellei jostakin löydy piilovalikko). Biossisäädöt on TOSI vajavaisia. Suunnilleen päivämäärä, näytön muisti ja buuttijärjestys löytyy...  :o

Tarkotuksena käyttää kyseistä konetta XBMC kotiteatterikoneen ytimenä, ja VÄHÄN tyssää tohon kun ulkonen näyttö ei toimi.

Veikkaisin että jollakin xorg.conf säädöllä saattaisi herätä, en vaan osaa sanoa että millä. Tosin natiivinahan 10.04 ei käytä xorg.conf-asetustiedostoa (koska sitä ei ole), mutta käyttää kyllä automaattisesti kun luo / antaa koneen luoda sellaisen.

DSL-linux livenä buuttaa ulkosenkin näytön toimimaan, asennettuna ei starttaa sisänenkään ennen kovaa säätöä, ja xp osaa ulkosta käyttää automaattisesti (ei pelkoa että asennan windowspohjaseksi!).

Apuja?  ???

PS: Tiedän kyllä mistä tuo HP-lyhenne tulee, mutta pidetään nyt kirosanavapaana tää postaus  ;D


Hakusanoja: HP kannettava ze 4400 ze4400 4423