VMwaressa järkevä tapa tehdä koneita on (yleensä) se, että yksi kone = yksi hakemisto. Palautuksella tarkoitin sitä, että kopioit sen backup-medialta, esim. ulkoiselta levyltä takaisin koneelle. Oikeastihan sitä ei tarvitse edes siirtää muualle, jolloin sen voi käynnistää suoraan. Tämä kopio on siis (tietysti) 1:1, koska se on samanlainen kuin alkuperäinenkin.
Tämän toisen koneen voit sitten siirtää ulkoiselle medialle ja käyttää sitä jollakin toisella koneella, jossa on VMware Player asennettuna (ilmainen softa, toimii hyvin Ubuntussa). Tässä "toisessa koneessa" ei tarvitse mitenkään olla sama käyttöjärjestelmä kuin serverissäsi jossa ajetaan tätä virtuaalikonetta. Riittää, että koneessa on VMware Player (se toimii kaikissa järkevissä Windowseissa ja monissa Linuxeissa).
Siinä mielessä näitä molempia koneita EI voi ajaa yhtäaikaa samalla koneella, koska samassa verkossa ei voi olla kahta konetta joilla on sama nimi - nehän ovat samoja koska kopio on 1:1. Samoin tcp/ip osoite voi tarkoittaa tapauksessasi jotakin, joten sitäkään ei voi ehkä mielivaltaisesti muutella. Nämä eivät ole siis VMwaren rajoituksia vaan yleisiä verkkoasioita - joiden ratkaisut ovat yleisiä verkkoasioita.
Ehkä tämä selvensi ... ? En tuossa kertonut, että ENSIN pitää saada tehtyä kopio ajettavasta virtuaalikoneesta. Sitä ei voi tehdä silloin kun kone on toiminnassa, joten jollakin hetkellä kone pitää olla ajettuna alas kopioinnin ajaksi.
Tuollainen perus-Ubuntu kone on kooltaan esim. 4 GB, joten sen kopiointi on kuitenkin melko vauhdikas toimenpide.
Tässä mielessä virtuaalikoneen käyttö on AIVAN eri asia kuin fyysisten koneiden kanssa pelaaminen.