...
Yhtä asiaa olen aina ihmetellyt UBUNTU:n kanssa touhutessa. Miksi ihmeessä käyttöjärjestelmää pitää aina viritellä kaikilla lisäosilla, jotta tavallisetkin palvelut toimisivat moitteettomasti?
...
Tämä on tietysti laajempi kysymys ja riippuu katsojan perspektiivistä, mutta kun nyt otit puheeksi ...
Minua taasen ihmetyttää se, että miksi suomalaisetkin yritykset tarjoavat palveluja, jotka edellyttävät kolmannen osapuolen maksullisten ohjelmien hankkimista kun avoimilla ohjelmistoillakin voisi tehdä asiat aivan yhtä hyvin. Windows Media Playerin käyttö edellyttää Windowsin hankkimista.
Toisaalta tuollaiset lisäkonfiguroinnit ovat enemmän Windowsin ongelma - monet ihmiset vain tuntevat ne paremmin tai ostavat valmiiksi konfiguroidun koneen. Perus-Windowsissa ei saa auki edes PDF:ää, eikä Microsoftin DOCia tai XLS:ää - kaikki nämä saa Ubuntussa suoraan auki. Sitten kun Windowsiin asentaa sen tavanomaisimman, eli Adoben ohjelman, niin saa viruspesän, jos uskoo Viestintäviraston kehoituksia olla käyttämättä sitä ja miksei uskoisi. Taas tarvitaan ainakin yksi lisäviritys ja sen jatkuva säätäminen, virusskanneri/kilpi, jotta PDF-tiedostoja yleensäkään kannattaa klikata auki.
Joten riippuu vähän miltä kannalta katsoo.
Mutta Ubuntu-ohjeet tällaisten konfigurointien tekemiseksi olisivat hyviä ja niiden pitäisi mielestäni viitata jokaisessa vastauksessa. Tällainen tapa täältä puuttuu - samat kysymykset toistuvat kerta toisensa jälkeen. Jotain tällaisia varmaan Wikissä onkin, mutta ovatko ajantasalla, kattavia ja löydettävissä - ne ovat sitten oma juttunsa.