Olisiko näin, paremmin tietävät korjannevat:
- stop. Pysäyttää vain, voi olla uudelleen käynnistettävissä.
- end. Lopettaa hallitusti
- kill. Tappaa pois.
Sitten vielä lisäksi komentoriviltä
kill -9 prosessin_numero , joka on "sure kill".
Se, että mikä on "oikeaoppista" on suhteellista. Riippuu siitä mitä prosessi tekee, mutta sen arviointi vaatii tietysti tietoja prosessista.
Esimerkiksi:
- jos katsot videota VLC:llä, niin "kill -9" tuskin tekee mitään muuta kuin tappaa videon katselun samantien. Pahimmillaankin, jos mukamas olisi jotakin riippuvuuksia muualle, X:n uudelleen käynnistys korjaa tilanteen. Tällöinkin, jos osaa tappaa muut prosessit kuljeksimasta, on tilanne pelastettu silläkin.
- toisessa ääripäässä, jos käytät ohjelmaa, joka tallettaa tietoja jatkuvasti omaan binääritiedostoonsa, prosessin tappaminen sotkee binääritiedoston ja joudut korjaamaan tiedoston ohjelman omilla työkaluilla. Nämä työkalut voivat myös olla toimimatta, jolloin menetät koko tiedoston.
Lähtökohtaisesti kai voisi sanoa Ubuntussa, että sovellusohjelman tappaminen tuskin häiritsee Ubuntua järjestelmänä. Se voi häiritä sovellusohjelman uudelleenkäynnistystä tai pahimmillaan sen tallettamia tietoja, mutta Ubuntun kannalta asia on samantekevää. Sen sijaan jonkun systeemiprosessin tappaminen, voi hyvinkin laittaa koko järjestelmän epävakaaseen tilaan, riippuen aivan siitä mikä systeemiprosessi on kyseessä.