Kirjoittaja Aihe: Hakusessa: Perhepelejä  (Luettu 1556 kertaa)

aapo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 195
  • Profiili
Hakusessa: Perhepelejä
« : 30.08.10 - klo:13.55 »
Etsin pelejä jotka sopisivat koko perheen yhdessä pelattaviksi. Onkos kokemuksia ja vinkkejä? Ketju lähtee omista tarpeistani, mutta jos jollakulla on lisättävää, niin saa sanoa.

Vaatimuksia (joihin voi suhtautua joustavasti)

Lapsille sopivia pelejä. Vaikeustaso yms. voi aivan hyvin olla aikuisille suunniteltu/suunnattu. Sitä vartenhan koodi on avointa, että voin sitä virittää haluamaani suuntaan, mutta jos koko pelin pointti on toisten ampuminen ja tappaminen (edes hauskoilla Wormux/Teeworlds tyypeillä) niin ei hyvä.

Moninpeli: Lähtien kahden pelattavista, mutta neljäänkin pelaajaan asti olisi hyvä päästä. Mieluiten saman koneen ääressä, mutta lähiverkkokin on mahdollinen.
Ja lisäksi olisi kiva jos pelissä pelaajat olisivat samalla puolella eivätkä toisiaan vastaan.

Joystick/gamepad: pelattavissa joystickillä tai gamepadilla (toki ne saa mapattua hiireksi ja näppäimistöksi)Tässä joitakin, jotka eivät täytä vaatimuksia, mutta joilla olemme päässeet pelaamisessa alkuun.
SuperTux
Kahdella ohjaimella, jolloin aivan pienimmät pääsevät painamaan ampumisnappia. Tai isomman lapsen peliä voi sulavasti auttaa vaikeissa hypyissä.
Kenttäeditoria ei ole repoissa valmiina, mutta sillä saisi lapselle (eli osaamattomalle pelaajalle) oman kenttäpaketin.

Zaz
http://zaz.sourceforge.net
Tämä ei oikeastaan täytä mitään muita vaatimuksia kuin väkivallattomuuden. Hiirellä yksinpelattava. Vaikeustason saa todella helpoksi Kid-modella (joka muuten on lähtöisin minun patchistäni). Kenttäeditorilla saa tehtyä vielä helpompia kenttiä, jolloin jopa neljävuotias voi aloittaa hiiri-peliuransa.


Ri-Li
http://ri-li.sourceforge.net/
(myös repoissa)
Peli näyttää avain lastenpeliltä, mutta easykin on jostain 10v ylöspäin. Ei ole pitkään aikaan tullut uusia versioita, mutta peliin saisi helpolla tehtyä kid-moden. Kokeilkaapa ja ehdottakaa miten peliä voisi pelata vaikkapa 5 vuotias.
peran

 • Vieras
Vs: Hakusessa: Perhepelejä
« Vastaus #1 : 30.08.10 - klo:14.11 »
supertuxkart, tuxkart. Tosin moninpelit ovat vähän heikkoja niillä, kun ei ainakaan aiemmin ollut verkkopelimahdollisuutta. Autopeli.

extremetuxracer - laskettelua muistaakseni.

tuxtypellä voi opetella kirjoittamaan näppäimistöllä, valitettavasti teksti on parhaimmillaankin ruotsiksi. Kirjoitusta.
Aikaisemmin oli ainakin varsin helppo editoida dataa.

Edit - Lukutaitoisille, ja vähän ongelmanratkojatyypeille freeciv - voi pelata moninpelinä monelta päätteeltä. Pitkä vuorostrategiapeli. Vähintäänkin 6-vuotiaista ylöspäin.
« Viimeksi muokattu: 30.08.10 - klo:14.21 kirjoittanut peran »

noname

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 828
 • Linuxilla maaliskuusta 2009
  • Profiili
Vs: Hakusessa: Perhepelejä
« Vastaus #2 : 30.08.10 - klo:14.39 »
Extremetuxracer on tosi hauska peli.
Supertuxkartia voi pelata samalla tietokoneella neljä henkeä, jos ohjaimia löytyy.

Freeciv on aika monipuolinen.

aapo

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 195
  • Profiili
Vs: Hakusessa: Perhepelejä
« Vastaus #3 : 30.08.10 - klo:16.09 »
supertuxkart = tuxkart
Autopeli. Jaetulla ruudulla jopa neljä pelaajaa. Osa pelaajista voi pelata joystickeillä osa näppäimistöllä. Äkkiseltään vaikuttaa hyvältä, mutta voittaako aikuinen aina lapsen, ja mitä sille voisi tehdä? (Muuta kuin, että ei pelaa tosissaan, mutta mitä hauskaa kilpailla jos ei pelaa tosissaan?) Onko eri kuskeilla ja autoilla erilaiset ominaisuudet, joita voisi tuunailla?

Extremetuxracer on siis Planet Penguin Racerin (joka kuihtui pois) ja Tux Racerin (joka vaihtoi suljettuun koodiin) seuraaja. Pingviini laskee mäkeä.
Pelissä on harjoituskenttiä, joissa riittää puuhaa. Varsinainen kisa vaatii aika paljon taitoa ensimmäisestä radasta lähtien (aikuinenkaan ei välttämättä pääse sitä läpi edes pienellä harjoittelulla).noname

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 828
 • Linuxilla maaliskuusta 2009
  • Profiili
Vs: Hakusessa: Perhepelejä
« Vastaus #4 : 30.08.10 - klo:16.14 »
Ei ole pystynyt supertuxkartissa säätämään yhdelle hengelle vaikeusastetta kun viimeksi pelasin.

En ole itsekkään tainnut paljoa saada extremetuxraceria selvitettyä :D