Jopas vilisi asiavirheitä koko uutinen.
Linux-käyttöjärjestelmän ytimestä
kummallista kun Linux on käyttöjärjestelmä ydin (käyttöjärjestelmä siis)
linuxin ytimeen.
Ihan kuin Linux olisi jotakin muuta kuin käyttöjärjestelmä. Tottahan se on että Linuxissa itsessään valtaosa on laiteajureita ja vain murto-osa on itse ytimen toimintoja ja suuri osa muita käyttöjärjestelmän toimintoja mutta silloin pitäisi sanoa Linuxin ydintoimintoihin.
Ytimen haavoittuvuus on siis vakava, sillä hiekkalaatikkotilan tarkoituksena on nimenomaan estää sovelluksen pääseminen käsiksi varsinaiseen käyttöjärjestelmään ja laitteistoon
Koko Linux ydin on se käyttöjärjestelmä joka toimii yksin koko kernel space tilassa. Kaikki sen ulkopuolella eli user space tilassa ei kuulu käyttöjärjestelmään. Joten koko käännös on ihan uppo outo kun ei alkuperäisessä puhuta mistään tuollaisesta toimimattomasta tavasta.
linuxin ytimen versiot
Vieläkin ihan kuin Linux olisi jotain muuta kuin se monoliittinen ydin. Voisi vain yksinkertasesti sanoa Linuxin versiot.
Ei kyllä tietoviikko osaa uutisoida ainakaan kunnolla kun eivät näytä tietävän mikä Linux oikein on kun vaihtelee sen tarkoitus nimeämistavassa. H-online sivuston jutussa ainakin Linux käsiteltiin ihan oikein käyttöjärjestelmänä mutta suomessa ei sitäkää sitte osata vaikka suomessa syntynyt koko käyttöjärjestelmä.
Myös alkuperänen artikkeli (PDF) käsittelee asiaa oikein. Mutta mikä on kun suomessa ei näytä osattavan käsitellä Linuxia oikein? Onko se niin mystinen ja hankala?
Eli lyhyesti sanottuna, pitänyt ensin käynnistää Xorg paikallisesti hyödyntäen haavoittuvuutta ja sitten hyökkääjä on voinut saada minkä tahansa X11 ympäristössä ajettavan sovelluksen haavoittuuvuutta hyödyntäen root oikeudet.