...
Pystyykö tuota jotenkin "huijaamaan", kuten touch-komennolla access- ja modification-aikoja eli olisi mahdollista tehdä tiedostoon muutos ja sitten palauttaa aiempi timestamp tiedostolle, jolloin muutos jäisi huomaamatta?
...
En tiedä mitä oikeastaan tarkoitat kun en tiedä täsmällistä käyttökohdetta, mutta totta kai pystyy huijaamaan. Jos "huijaaminen" on jotenkin oikeasti huolenaiheena, niin seuraavia asioita tulee heti mieleen:
- tiedoston kopiointi omalle koneelle ja sen unohtaminen sinne
- kahden samansisältöisen tiedoston syntyminen eri paikkaan ja niiden molempien muuttaminen samaan aikaan
- tiedoston kopiointi hieman eri nimellä ilman että käyttäjä edes tajuaa (vrt. isot ja pienet kirjaimet)
Edellä mainituista syistä johtuen varsinaisissa dokumentin hallintajärjestelmissä tiedostot identifioidaan metadatalla ja varsinainen tiedosto levyllä on käyttäjän ulottumattomissa. Tiedostojen synnyttämistä, lukemista, muuttamista, jäädyttämistä ja revisiointia hallitaan. Organisaatiossa ja sen ulkopuolella eri ihmisillä on näihin liittyen erilaisia oikeuksia. Tällöin ei voi tulla epäselvyyttä siitä, että mitä mikäkin tiedosto tarkoittaa, koska metadata identifioi tiedoston käyttötarkoituksen yksiselitteisesti.
En tiedä miten paljon tästä on hyötyä, koska tämä projekti pompsahtaa jos näitä asioita alkaa oikeasti toteuttamaan. Mutta ainakin tätä voi käyttää sen aprikointiin, että mitkä ovat hyväksyttyjä sotkuja ja mitkä eivät - ja toisaalta miten tämä pitää implementoida suhteessa käyttäjiin.