Mitähän tuo nyt sitten vaikuttaa ja mihin?
Tässä käytössä ei mihinkään niin kauan kuin /proc on olemassa. Se on selkeämpikin ja /sys on selvästikin tehty ohjelmille eikä luettavaksi. En tosin tiedä onko sielä /sys:ssä sitten luettavampikin listaus (en tarkistanut ollenkaan).
En tiennytkään, että /proc on jotenkin pois vanheneva lokero. No, kehitys kehittyy. Kyllähän nuo tässä esiin tulleet tiedostot lienevät kaikki joihinkin ohjelmatarpeisiin meinattu, ja niinhän tässäkin oikeastaan tuli niitä hyödynnettyä.
Laitteistossa on pakko olla jokin instrumentti tai piiri, joka tarkkailee lataus ja purkaus virtaa ja jännitettä. Niistä mittausarvoista sitten tehdään noita tiedostoja. Kapasiteetille ei edes ole olemassa suoraa mittauskeinoa. Se johdatellaan aina virran ja ajan ja alku- ja loppujännitteen avulla tilastollisesti. Jännitteenkin mittaus on näköjään epäspesifinen. Se pitäisi mitata lepojännitteenä, siis ilman virtaa kumpaankaan suuntaan ja vieläpä aika pitkän tasaantumisajan jälkeen. Tässä käytössä siihen ei tietenkään ole mahdollisuutta vaan jännite on "lennossa mitattu" akun oman jännitehäviön sisältämä arvo ja aika isoilla virroilla vielä. Mihin niitä tietoja sitten kootaan ja missä muodossa, on kai yhdentekevää.
Onhan tuossa akkuhistoriassa nytkin joitakin yritelmiä esittää akun kuntoa, hiiren oikealla korvalla patterin kuvaa ja siitä... Mutta minun askeettinen luonteeni pitää enemmän perus numerotiedoista kuin hienoista grafiikoista. Grafiikkaakin mahtuu näkyville kerralla rajallinen määrä, ja silti tällä yhdellä pikanapilla saan näkyviin sen mitä haluan tietää. Sen 5 sekuntia vaan laitoin 15 sekuntiin, hyvä vaan kun ei erikseen tavii sammuttaa sitäkään ikkunaa. Jos jossain tulevissa jakeluissa ei voi sitä keinoa käyttää niin keksitään sitten taas uusia lääkkeitä.