Yksi kysymys niille, joilla kokemusta Fedoran repositoryistä. Mitkä olisi hyvä valita noiden oletusvalintojen lisäksi.
Itsellä:
-Adobe Systems Incorporated
-Chromium test packages
-Fedora 13 - i386
-Fedora 13 - i386 - Updates
-Fedora 13 - Source
-Fedora 13 - Updates Source
-RPM Fusion for Fedora 13 - Free
-RPM Fusion for Fedora 13 - Free- Updates
Eli mistä pakettisäilöistä hyötyä ja mistä taas juuri ei ajatellen esim. sovellusohjelmien päivittymisiä uusimpiin versioihin?
Tuo setti ei sisällä päällekäisiä paketteja, paitsi Chromiumin testiversio ajanee Fedoran sisältämän Chromiumin yli. RPM Fusionin sääntöihin kuuluu, että se ei sisällä samannimisiä paketteja kuin Fedoran omat repot, eikä siis mikään siellä korvaa Fedoran omia paketteja viritellyillä tai uudemmilla. Fusionissa on toki esim Audacitystä erillinen versio, johon on käännetty enemmän tukea lisenssiltään ongelmallisille kodekeille, mutta paketin nimi on eri kuin Fedoran Audacityn, joten se asentuu rinnalle eikä päälle. Käsittääkseni on myös niin, että Fusioniin ei oteta sellaisia paketteja, jotka lisenssin puolesta kelpaavat Fedoraan itseensä. Tämmöisten paketoijat ohjataan osallistumaan suoraan Fedoraan, ja RPM Fusion pidetään pelkästään niitä paketteja varten, jotka eivät lisenssi- tai patenttisyistä kelpaa Fedoraan.
Adoben repo ei sitten tietysti sisällä muuta kuin Adoben suljetun koodin tuotteita. Ts. tuo repositorykokoelmasi on se suositeltava ja keskenään yhteesopiva peruskaura. Jos haluaa katsella kryptattuja DVD-levyjä niin repoihin voi lisätä edellä mainitsemani Livnan, joka on muilta osin yhdistetty Fusioniin jo jokin aika sitten, mutta lisenssisyistä dvdcss-kirjasto on edelleen ainoana pakettina jätetty Livnaan.
Ongelmallinen repository on esimerkiksi ATrpms, jonka säännöt eivät ole ollenkaan yhtä tiukat kuin Fusionin ja joka sisältää sekä Fedoran itsensä että RPM Fusionin kanssa päällekäisiä paketteja. Jos sekä ATrpms että RPM Fusion ovat konfiguroituna samassa systeemissa, niin päivittelystä seuraa jonkun sortin kaaos ennemmin tai myöhemmin.
Jos taas haluaa vielä uudempaa tavaraa kuin Fedoran päivityksissä on, voi laittaa päälle Fedoran testing-repositoryn, johon ilmaantuu joku osa päivityksistä kokeiltavaksi ennen kuin ne tulevat updates-repoon. Sitten on vielä Koji-buildipalvelin (koji.fedoraproject.org), josta voi etsiskellä kehittäjien vastakääntämiä versioita yksittäisistä paketeista.
Rawhide, eli Fedoran kehitysversio, on sekin saatavilla repositoryna, mutta sen lisäämistä konfiguraatioon ei voi suositella juuri muille kuin Fedoran kehittäjille. Meno Rawhidessa on erittäin epävakaata. Fedorastahan tulee yleensä siedettävän vakaa vasta aivan julkaisun kynnyksellä (jos sittenkään, kuten Seniorin kokemuksesta näkyy), ja kehityssyklin alkuvaiheessa Rawidessa on yleisesti ottaen rikki suunnilleen kaikki mahdollinen.