Kirjoittaja Aihe: Kuinka laser toimimaan TP-Linkin printserverin takaa?  (Luettu 911 kertaa)

hamis53

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Olen viritellyt systerille Ubuntu (9.04) läppäriä. Hänellä oli aiemmin käytössä Ubuntu pöytäkoneella. Kun hänellä on pahasti liikuntarajoitteita, ajattelin laittaa ADSL-modeemin/kytkimen perään tulostimen.
Läppäri on kytketty pääasiassa wlanin kautta tähän systeemiin. Kirjoitin on samassa huoneessa ADSL-modeemin kanssa. Alkuun kokeilin käyttää HP:n JetDirect-purkkia, mutta en saanut tulostusta sen kautta toimimaan. Purkki löytyi verkon kautta ja sen asetukset pystyi määrittelemään, mutta tulostus ei "mennyt lävitse".

Olen käyttänyt aiemmin työssä kyseisiä purkkeja varmasti kymmeniä, eikä niiden kanssa Wintoosassa ollut mitään ongelmaa. Läppärissä on myös dual-boot ja kokeilin tulostimen määrittelyä Wintoosaan. Aluksi tulostus ei toiminut siinäkään, mutta nyt kokeilin kotonani TP-Linkin TL-PS310U purkkia, jossa usb2-liitäntä, (tässä HP:n purkissahan on LPT- (Centronics-) kaapelia varten portti). WXP:ssä tulostusasetuksiin sai vaihdettua tulostusjonon protokollan Raw:sta LPR:ksi. Tällä keinolla sain siis wintoosassa tulostuksen toimimaan, mutta Ubuntussa enkä esim. Mintissä ole keksinyt keinoa tähän ongelmaan. En linuxissa ainakaan löytänyt paikkaa mainittujen protokolla-asetusten muuttamiseen.

Vähän samantapaista ongelmaa on joskus täällä pähkäilty D-Linkin purkin käytön suhteen. Siitäkään en tähän ongelmaani löytänyt ratkaisua.

Onko kellään tietoa esim. tuollaisen HP 300x JetDirectin yhteydessä tehtävästä asetuksesta. Tulostin on vanha HP Laserjet 1200 Series, jossa on siis sekä Centronics- että USB-portit. Valitettavasti ei integroitua RJ-45-porttia.

-hämis-

mrl586

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 4619
  • Profiili
Vs: Kuinka laser toimimaan TP-Linkin printserverin takaa?
« Vastaus #1 : 23.05.10 - klo:01.04 »
Tuollaisen asetuksen saa viriteltyä cupsin web-käyttöliittymällä osoitteessa localhost:631

hamis53

 • Käyttäjä
 • Viestejä: 8
  • Profiili
Vs: Kuinka laser toimimaan TP-Linkin printserverin takaa?
« Vastaus #2 : 24.05.10 - klo:00.07 »
Tuollaisen asetuksen saa viriteltyä cupsin web-käyttöliittymällä osoitteessa localhost:631

HP:n JetDirectissä ei ilmeisesti lopulta ollutkaan varsinaista ongelmaa, luultavasti. Ainakin omassa laserissa alkoi toimia
toisella purkilla, alkuperäistä en vielä ole tesmannut...

Tuohon TP-Linkin usb-/lan-purkkiin en ole vaan löytänyt käypäisiä asetuksia vieläkään >:(

-hämis-
« Viimeksi muokattu: 25.05.10 - klo:13.10 kirjoittanut hamis53 »