Kannattaa varmaan keittää vielä kasaan scripti, joka palauttaa fdisk:llä boottausjärjestyksen vanhaksi ja boottaa koneen vaikkapa 20 minuutin päästä. Jos verkon yli pääsee uuteen järjestelmään, voi tuon scriptin pysäyttää.
Tuo ei tullut edes mieleeni. Tuohan pelastaa tilanteesta, jossa uusi "viritys" ei toimisikaan, ja pääsee taas koneelle. Tuollainen on helposti toteutettavissa, jos käytössä on Grub (1 ja sen menu.lst/grub.conf). Lilon kanssa voisi vaikkapa kikkailla vaikka MBR-kopion kanssa - mene ja tiedä?. Fdiskiä tuossa ei enää taideta tarkkaanottaen tarvita.
Tosin tämä aihe ei mielestäni kuulu lainkaan 'Asentaminen ja käyttöönotto' -alueelle, koska Ubuntu-asennus verkon yli vaatii jo yhtä sun toista perusteita Linux-järjestelmistä ja niiden sielunelämästä.
BTW. Mm. Tar:lla voi kopioida kätevästi säilyttäen _kaikki tiedostojen oikeudet alkuperäisinä_ suoraakin ssh:n avulla tekemättä varsinaista tar-pakettia. Pakattu tar-paketti taas soveltunee paremmin nopeuttaen tiedonsiirtoa verkossa. Mielikuvani on, että tuollainen 3-4 Gt Linux-järjestelmä pakattuisi reilun Gigan tar.bz2 -paketiksi. Tuo taas riippuu toki siitä, millaisia tiedostoja osiolta löytyy. Vastaavahan on todettavissa useista Live-CD -jakeluista, jotka tarjotaan CD:n kokoon pakattuina, mutta sisältävät tavaraa joitakin Gigoja.