Oli oli - pointti oli se että Linux-porukkaa ei aina potkita päähän ilman seuraamuksia
Kikkakolmosia voi tehdä miten huvittaa jälkikäteen.
Tässä on tietysti se homma, että sama kaveri joka nyt tämän muokatun firmwaren teki, sai myös itse aikaan sen että kyseisen toiminto alunperin poistettiin. Kailotti maailmalle huomionhaluisena, että "Katsokaas, minä mursin PS3:n!" käytännössä tahallaan sohaisi ampiaispesää ja suututti Sonyn. Toki vastuu on mielestäni silti valmistajalla hoitaa asia kunnollisesti, eikä näin rämäpäisesti poistamalla koko ominaisuus. Nyt Sony ajatteli tyylillä "Ei keskusteluja" ja veti liipasimesta ampuen tappavan luodin joidenkin käyttäjien kannalta. Valitettavasti tuppaavat vähemmistöt jäämään aina pahemmin ison firman armoille tämän suojellessaan omaa rahavirtaansa. Totuuden nimessä Linux-tuki oli alunperinkin surkea Sonyn rajoitusten takia, mihinkään kovin hyvään desktop-käyttöön siitä ei kyllä ollut, noh jokatapauksessa väärin poistaa ominaisuus josta alunperin ihmiset maksanut.
Mitään ongelmaa ei olisi, mutta vaikka sinänsä tuenkin laitteiden avaamista, niin tälläiset toimet johtavat aina piratismiin. George Hotz on itse todennut ettei hän tue piratismia, muttei se paljon auta, koska jos hän tai joku muu jossain vaiheessa murtaa koneen kokonaan, niin joku toinen tekee tarvittavat ohjelmat piraattien ajamiseen. Kotitekoisissa ohjelmissa ja hakkereiden pyrkimyksissä saavutetaan paljon plussaa, mutta myös tämä ikävä puoli on mukana.
Järkeilin, että tämä korvaushomma voisi jopa johtaa siihen, että Sony palauttaa itse ominaisuuden takaisin. Ei ole vaikea kuvitella, että muutama muukin kuin ne Linux-käyttäjät keksivät vaatia hyvitystä, ilmanen rahahan kelpaa aina. Sitten kaupat valittavat Sonylle ja vaativat tältä hyvitystä menetetystä liikevaihdosta. Voisi hyvin johtaa palautukseen. Ampuivat vähän nyt itseään jalkaan radikaalilla teollaan.
Hieman offtopiccina tuo kyseinen kaveri toimii kyllä aika rohkeasti kun käsittääkseni on kuitenkin amerikkalainen ja sen paikan oikeusjutut tuntien Sony voisi varmaan saada kaverin melkoiseen oikeushelvettiin, ja maksumieheksi mikäli hänen tekonsa johtaisivat piratismiin PS3:lla. Varsinkin kun Sony on ollut kiero ennenkin.
Kuka vielä muistaa 2000-luvun alun
Sonyn levy-yhtiöiden levyillä tulleet Windowsiin asentuneet rootkitit? Myös aikoinaan tapahtunut Sega Dreamcastille julkaistun
Bleem!-emulaattorin tappo oli melko mielenkiintoisesti hoidettu Sonyn osalta. Kyseisellä emulaattorilla pystyi siis pelaamaan tiettyjä PS1-pelejä Dreamcastilla. Sony ei tästä pitänyt vaan haastoi heidät oikeuteen, oikeuden päätös meni kuitenkin Bleemille suosiollisesti. Sony keksi kuitenkin, että he voisivat aloittaa väsytystaistelun. He jatkoivat oikeustoimia koska jenkkilän fiksun oikeus-systeemin takia molempi osapuoli maksaa oikeuskuluja. Hommaa siis jatkettiin niin kauan, että Bleemin tekijöiden rahat loppuivat ja oli pakko laittaa lappu luukulle. Oikeuskäynneistähän Sony voitti tasan 0
silti sai haluamansa tuloksen.
He myös saivat erään konsoleille modpiirejä myyvän nettisivun kaadettua, vaikka mikään myynnissä ollut tuote ei itsessään ollut lainvastainen. Tässäpä näitä Sonyn aikaisempia rikoksia.
Noh, raha pyörittää maailmaa ja Sonylta sitä ei puutu, valitettavasti.