Kirjoittaja Aihe: 9.10, nVidia, XVideo on rikki (oli: kaikki videot pimeänä)  (Luettu 2630 kertaa)

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
EDIT: Rikki on siis XVideo. Jos kohtaat samanmoisen ongelman, kokeile VLC:llä vaihtaa ulostuloksi esim. X11 tai OpenGL (tallenna ja käynnistä VLC uudelleen).

Jo iski merkillinen ongelma: yksikään video ei toistu koneella niin Totemilla (kokeilin xineä ja gstreameria), mplayerilla kuin VLC:lläkään. Tai äänet kuuluvat, mutta videoruutu pysyy kaikissa tapauksissa mustana. Kokeiltu on useita eri .mpg, .avi(divx) ja .mov (Canon) -videoita, jotka aina ennen ovat toimineet täysin moitteitta.

Jotta asia menisi vieläkin merkillisemmäksi, flash-videot toistuvat ainakin netissä ongelmitta, eli Ylen Areena ja YouTube yms. toimivat juuri niinkuin pitää.

uname -a:
2.6.31-21-generic #59-Ubuntu SMP Wed Mar 24 07:28:27 UTC 2010 x86_64 GNU/Linux

nVidia-ajuriversio:
190.53

Näytönohjain:
gf 250gt(s)?

Olen vielä aikalailla varma siitä, että heti asennuksen jälkeen videot toimivat normaalisti. Olisiko mitään ideoita mitä tehdä? Pikainen googletus ei avannut lisätietoa aiheesta.
« Viimeksi muokattu: 05.04.10 - klo:14.26 kirjoittanut wally »

peran

  • Vieras
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #1 : 05.04.10 - klo:13.24 »
grafiikkatehosteet päällä?

Oletko kokeillut grafiikkakortissa mahdollisesti olevaa toista porttia?

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #2 : 05.04.10 - klo:13.30 »
grafiikkatehosteet päällä?

Kokeiltu on sekä Compizilla että ilman, ei vaikutusta.

Oletko kokeillut grafiikkakortissa mahdollisesti olevaa toista porttia?

Piuha on aika hankalassa paikassa, täytyy laittaa vinkki korvan taakse ja kokeilla sitten kun kaikki muut vaihtoehdot on käyty läpi.

Tuli vaan mieleen, että vikanahan saattaisi olla nVidian videonkiihdytys. Rikkinäinen videonkiihdytys selittäisi ainakin sen, miksi muuten kaikki toimii täydellisesti (pelit yms.), mutta juuri (työpöydällä toistetut) videot näkyvät mustana.

EDIT:
kokeilin vielä käynnistää Totemin ja VLC:n komentorivillä, jos saisi mahdollisia virheilmoituksia näkyviin. Totem ei sylkenyt pihalle mitään, eikä VLC:kään nähtävästi mitään relevanttia:
Lainaus
VLC media player 1.0.5 Goldeneye
[0xdec888] main libvlc: Running vlc with the default interface. Use 'cvlc' to use vlc without interface.

** (<unknown>:4260): CRITICAL **: atk_object_set_name: assertion `name != NULL' failed
-------------(tässä kohtaa avasin videon ja painoin play:)-------------
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 1
QPainter::begin: Paint device returned engine == 0, type: 1
[0x7f6ffc019598] pulse audio output: No. of Audio Channels: 1
« Viimeksi muokattu: 06.04.10 - klo:08.58 kirjoittanut wally »

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #3 : 05.04.10 - klo:13.38 »
Tuli vaan mieleen, että vikanahan saattaisi olla nVidian videonkiihdytys. Rikkinäinen videonkiihdytys selittäisi ainakin sen, miksi muuten kaikki toimii täydellisesti (pelit yms.), mutta juuri (työpöydällä toistetut) videot näkyvät mustana.

Nyt sain VLC:llä videota pihalle, kun ulostuloksi valitsi X11:n, ja "kiihdytetyn ulostulon" pois päältä.

EDIT:
Se lienee XVideo, mikä tuossa mättää. Ei nimittäin toimi.

peran

  • Vieras
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #4 : 05.04.10 - klo:13.47 »
Voipi olla niin...

Kokeiles mplayerillä:

Koodia: [Valitse]
mplayer -vo xv

tai...
Koodia: [Valitse]
mplayer -vo sdl

ilmeisesti
Koodia: [Valitse]
mplauýer -vo vdpau
ei silloin pitäisi toimia

voi myös kokeilla '-vo vesa' tai '-vo gl' tai muita mahdollisilta näyttäviltä ajureilta. (man sivut)

Jaahas kokeilitkin jo vlc:llä.
« Viimeksi muokattu: 05.04.10 - klo:13.49 kirjoittanut peran »

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #5 : 05.04.10 - klo:14.23 »
Koodia: [Valitse]
mplayer -vo xv

tai...
Koodia: [Valitse]
mplayer -vo sdl

Nämä eivät toimi, eli tuo XV on tosiaan sökönä. Olisin luullut SDL:n toimivan, koska gl toimii.

ilmeisesti
Koodia: [Valitse]
mplauýer -vo vdpau

Vdpau näyttäisi toimivan myös, mikä on hieno juttu.

AlbertRetro

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1084
  • Puun uudelleenistutus auttaa usein... <resetointi>
    • Profiili
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #6 : 05.04.10 - klo:20.15 »
Voipi olla niin...

Kokeiles mplayerillä:

Koodia: [Valitse]
mplayer -vo xv

tai...
Koodia: [Valitse]
mplayer -vo sdl


HUOMASITKO tuon "yläpilkun"??
ilmeisesti
Koodia: [Valitse]
[b]mplauýer[/b] -vo vdpau

[quote


[/quote]


Ystävällisin terveisin Alpertti
    "...minä mikään viisas ole, tahdon elää vain kuin ihminen..."   http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=22423.new#new  counter.li.org #417588

wally

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 138
    • Profiili
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #7 : 06.04.10 - klo:08.57 »
HUOMASITKO tuon "yläpilkun"??
ilmeisesti
Koodia: [Valitse]
[b]mplauýer[/b] -vo vdpau

Itseasiassa en huomannut, enkä myöskään kopioinut tuota virhettä itselleni. Ja tosiaan sii VDPAU toimii itselläni, joten haukuin aluksi väärää puuta. XV eli XVideo on se, joka nyt koneessani on rikki.

peran

  • Vieras
Vs: 9.10, nVidia ja kaikki videot pimeänä
« Vastaus #8 : 06.04.10 - klo:16.39 »
HUOMASITKO tuon "yläpilkun"??
ilmeisesti
Lainaus
Koodia: [Valitse]
[b]mplauýer[/b] -vo vdpau

[quote




Ystävällisin terveisin Alpertti

Heh, kirjoittaessani huomasin u:n olevan liikaa ja olin painavani backspacea, mutta painoin viereistä ylä-pilkkua, jolloin sain kaksi virhettä samaan käskyyn.  Mutta olin varsin varmasti oikeassa, ettei sen pitäisi toimia.  ;D

nm

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13375
    • Profiili
EDIT: Rikki on siis XVideo. Jos kohtaat samanmoisen ongelman, kokeile VLC:llä vaihtaa ulostuloksi esim. X11 tai OpenGL (tallenna ja käynnistä VLC uudelleen).

Jo iski merkillinen ongelma: yksikään video ei toistu koneella niin Totemilla (kokeilin xineä ja gstreameria), mplayerilla kuin VLC:lläkään. Tai äänet kuuluvat, mutta videoruutu pysyy kaikissa tapauksissa mustana. Kokeiltu on useita eri .mpg, .avi(divx) ja .mov (Canon) -videoita, jotka aina ennen ovat toimineet täysin moitteitta.

Tarkista nvidia-settingsin XVideo-asetukset, ettei siellä esimerkiksi ole värisäädöt nollilla.