Eikö tuo karanteeni toimi niin, ettei noita tiedostoja käytetä, mutta se toimii vain jos joku virustentorjuntaohjelmisto on niiden käytön estämässä. Eli jos nuo tiedostot siirettäisiin Windowsiin siellä olisi eri virustentorjunta (tai ainakin eri asennus samasta ohjelmistosta), joten nuo eivät olisi enää karanteenissa ja siten niitä saatettaisiin käyttää ellei sitten sen viruksentorjunta tunnista niitä uudestaan. Vai olenko väärässä, koska tämä oli arvaus.
Tarkoitan sitä, että jos käyttökelpoisesta Windows installaatiosta revitään ulkopuolelta käsin (siis Ubuntusta käsin) tiedostoja pois, niin tuskin ollaan tekemässä mitään asiallista. Jos jotain näille tiedostoille pitää tehdä, niin se pitää tehdä Windowsin sisältä silloin kun Windows on käynnissä sellaisella ohjelmalla joka on tehty Windowsille. Jos se tapa ei toimi, niin se on että voi voi - not a Linux problem.
Tosin - tästähän ei näy mistä oikeasti on kyse Windowsin suhteen, eikä sillä oikeastaan ole väliäkään koska millään tällaisella ei kannata omaa päiväänsä pilata.
Siis ... puhuin nyt normaalista toiminnasta, josta käsittääkseni oli kyse. Jos Windows on jotenkin ryvettynyt ja sitä pitää ruveta korjailemaan, niin sitten tällaiset tavat ovat tietysti periaatteessa yhtä hyviä kuin mitkä tahansa muutkin - riippuen mitkä tavat oikeasti toimivat tässä "ryvettyneessä tilanteessa", mikä se tilanne nyt sitten onkaan, ja mitä osaa itse tehdä - pitää ymmärtää Windowsia aika tarkkaan ennenkuin kaikkia näitä tiedostoja voi ampua bittien taivaaseen tai oikeammin tässä tapauksessa passittaa bittien Tuonelaan eli karanteeniin (vaikka ei kai näissä nyt muuta epäselvää ole kuin tuo Driver Cache ja se mihin sitä oikeasti tarvitaan tai miten se korvataan toimivalla - ehkä vain Service Packin päälleasennuksella - tai ei millään jos kuitenkin oikeasti on jo SP3 käytössä, mikä pitäisi olla käytössä jos kerran näistä virusasioista niin huolestunut on).