Ollessani ajatuskien vallassa, tulin miettineeksi ubuntua ja pelejä.
Nimittäin yleisesti kun kerron ihmisille ubuntusta ja näytän toimintaa, niin kaikki muu kyllä kelpaa mutta se pelitarjonta.
Ajattelin sitten pistää pystyyn esimerkkikoneen, jossa toimisi Counter-Strike (versio juuri ennen steamia). Ajatus olisi asentaa kone, jossa ei turhia palveluita pyöri ja työpöydälle / pikavalikkoon (remix) voisi lisätä tarpeen vaatiessa pelejä.
Ainakin yksi testihenkilö ihastui remixin tapaan laittaa pikavalikkoon omia ohjelmia.
Että kysymys on, toimiiko CS kohtuullisen hyvin ilman uskomattomia säätöjä linuxissa? Mitä kaikkea pitäisi osata ottaa huomioon, että peruspelaaja ei törmää ongelmiiin?
Rautapuoli on kohtuullisen tuttu, mutta lähinnä etsin kokemuksia. Joudun ns. rakentamaan halvoista osista ihmisille linuxpelikoneita enkä haluaisi ravata joka jampan kotona säätämässä kaikkea.
(Onneksi on vnc...)
Itse olen pyöritellyt linuxia vuodesta 1996, RH5.1 alkaen, ja miniläppärissä pyörii Ubuntu 9.10 remix, läppärissä täysversio herkuilla ja pöytäkoneissa ties mitä ubuntuversioita, joissa virtuaalikoneita (kuten WinXP).
Lisäksi, onko kellään kokemuksia ns. peliluokan rakentamisesta? eli X:n kautta remote login serveriin ja sieltä peli käyntiin. Miten toimii? Ajattelin sellaiset 6 peruspc:tä laittaa ns. tyhmiksi päätteiksi.
Jännityksellä odotan verbaalista sanasotaa, kommentien kirpeää taistelua...