Kirjoittaja Aihe: ET ei käynnisty  (Luettu 11490 kertaa)

zoldr

  • Vieras
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #20 : 17.05.06 - klo:16.48 »
On ne. Löysin googlettamalla saman ongelman, ja niissä ratkaisu oli kirjoittaa päätteeseen:
Koodia: [Valitse]
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss
mutta kun kirjoitan tuon päätteeseen, niin se herjaa:
Koodia: [Valitse]
bash: /proc/asound/card0/pcm0p/oss: Lupa evätty
Mistäs tämmönen vaikka sudolla pistin?
« Viimeksi muokattu: 17.05.06 - klo:18.13 kirjoittanut zoldr »

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #21 : 17.05.06 - klo:20.55 »
Voi olla varattuna.

Yleensä nämä saapi toimimaan kunhan ensin konffaa softamiksauksen toimimaan(Ainakin itselläni rupes äänet pelaamaan et:ssä ton jälkeen).
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

zoldr

  • Vieras
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #22 : 17.05.06 - klo:21.35 »
Voi olla varattuna.

Yleensä nämä saapi toimimaan kunhan ensin konffaa softamiksauksen toimimaan(Ainakin itselläni rupes äänet pelaamaan et:ssä ton jälkeen).

Mahtavaa! Kiitoksia, nyt toimii äänet ET:ssä, ja eikun pelaamaan. :)

Certius

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #23 : 23.05.06 - klo:22.29 »
Mulla tuli tälläinen ongelma.

"----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/certi/.etwolf/etmain
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak2.pk3 (22 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak1.pk3 (10 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak0.pk3 (3725 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/mp_bin.pk3 (6 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain

----------------------
3763 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok

------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: QGL_Init: dlopen libGL.so.1 failed: libXxf86vm.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
failed
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem

certi@peli:~$ et
bash: et: command not found
certi@peli:~$ et
bash: et: command not found
certi@peli:~$ sh et
ET 2.60 linux-i386 Mar 10 2005
----- FS_Startup -----
Current search path:
/home/certi/.etwolf/etmain
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak2.pk3 (22 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak1.pk3 (10 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/pak0.pk3 (3725 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain/mp_bin.pk3 (6 files)
/home/certi/games/enemy-territory/etmain

----------------------
3763 files in pk3 files
execing default.cfg
couldn't exec language.cfg
couldn't exec autoexec.cfg
Hunk_Clear: reset the hunk ok

------- Input Initialization -------
Joystick is not active.
------------------------------------
Bypassing CD checks
----- Client Initialization -----
----- Initializing Renderer ----
-------------------------------
----- Client Initialization Complete -----
----- R_Init -----
...loading libGL.so.1: QGL_Init: dlopen libGL.so.1 failed: libXxf86vm.so.1: cannot open shared object file: No such file or directory
failed
----- CL_Shutdown -----
RE_Shutdown( 1 )
-----------------------
----- CL_Shutdown -----
-----------------------
Sys_Error: GLimp_Init() - could not load OpenGL subsystem
"

Mitäs tuolle voisi tehdä? Ajurit on asennettu. Kaiken pitäisi olla kunnossa, mutta ei pelitä.

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4073
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #24 : 24.05.06 - klo:15.18 »
Ainakin tuo virhe on ettei voida ladata OpenGL:ää, eli ihan kun ajureita ei olisi asennettu. Asensitko ajurit tämän ohjeen mukaan?
alias vililikku

Certius

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 13
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #25 : 24.05.06 - klo:22.06 »
Kyllä... Löysin vastauksen siitä että minulla oli 64 versio ja siinä muutenkin oli pieniä ongelmia. Versio on nyt vaihdettu, mutta en ole vielä jaksanut kokeilla

skolttah

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #26 : 18.06.06 - klo:20.49 »
Mulla samanlainen ongelma eli painan etkuvaketta niin sekunniksi tulee mustatausta.
Nvidia Gforce 440 go

CHANGES  et     etded.x86  et.x86  EULA_Wolfenstein_Enemy_Territory.txt  pb
Docs     etded  etmain     ET.xpm  openurl.sh
@masiina:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: No
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
server glx extensions:
    GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating,
    GLX_EXT_import_context, GLX_OML_swap_method, GLX_SGI_make_current_read,
    GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_hyperpipe, GLX_SGIX_swap_barrier,
    GLX_SGIX_fbconfig
client glx vendor string: SGI
client glx version string: 1.4
client glx extensions:
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context,
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_MESA_allocate_memory,
    GLX_MESA_swap_control, GLX_MESA_swap_frame_usage, GLX_OML_swap_method,
    GLX_OML_sync_control, GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGI_swap_control,
    GLX_SGI_video_sync, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig,
    GLX_SGIX_pbuffer, GLX_SGIX_visual_select_group,
    GLX_EXT_texture_from_pixmap
GLX version: 1.2
GLX extensions:
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_import_context,
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_OML_swap_method,
    GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGIS_multisample, GLX_SGIX_fbconfig
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.5 Mesa 6.4.1)
OpenGL extensions:
    GL_ARB_depth_texture, GL_ARB_imaging, GL_ARB_multitexture,
    GL_ARB_point_parameters, GL_ARB_point_sprite, GL_ARB_shadow,
    GL_ARB_shadow_ambient, GL_ARB_texture_border_clamp,
    GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add,
    GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_crossbar,
    GL_ARB_texture_env_dot3, GL_ARB_texture_mirrored_repeat,
    GL_ARB_texture_rectangle, GL_ARB_transpose_matrix, GL_ARB_window_pos,
    GL_EXT_abgr, GL_EXT_bgra, GL_EXT_blend_color, GL_EXT_blend_func_separate,
    GL_EXT_blend_logic_op, GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract,
    GL_EXT_clip_volume_hint, GL_EXT_copy_texture, GL_EXT_draw_range_elements,
    GL_EXT_fog_coord, GL_EXT_multi_draw_arrays, GL_EXT_packed_pixels,
    GL_EXT_point_parameters, GL_EXT_polygon_offset, GL_EXT_rescale_normal,
    GL_EXT_secondary_color, GL_EXT_separate_specular_color,
    GL_EXT_shadow_funcs, GL_EXT_stencil_two_side, GL_EXT_stencil_wrap,
    GL_EXT_subtexture, GL_EXT_texture, GL_EXT_texture3D,
    GL_EXT_texture_edge_clamp, GL_EXT_texture_env_add,
    GL_EXT_texture_env_combine, GL_EXT_texture_env_dot3,
    GL_EXT_texture_lod_bias, GL_EXT_texture_object, GL_EXT_texture_rectangle,
    GL_EXT_vertex_array, GL_APPLE_packed_pixels, GL_ATI_texture_env_combine3,
    GL_ATI_texture_mirror_once, GL_ATIX_texture_env_combine3,
    GL_HP_occlusion_test, GL_IBM_texture_mirrored_repeat,
    GL_INGR_blend_func_separate, GL_MESA_pack_invert, GL_MESA_ycbcr_texture,
    GL_NV_blend_square, GL_NV_point_sprite, GL_NV_texgen_reflection,
    GL_NV_texture_rectangle, GL_SGIS_generate_mipmap,
    GL_SGIS_texture_border_clamp, GL_SGIS_texture_edge_clamp,
    GL_SGIS_texture_lod, GL_SGIX_depth_texture, GL_SGIX_shadow,
    GL_SGIX_shadow_ambient, GL_SUN_multi_draw_arrays
glu version: 1.3
glu extensions:
    GLU_EXT_nurbs_tessellator, GLU_EXT_object_space_tess

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x23 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  0 0 None
0x24 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  0 0 None
0x25 16 tc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x26 16 tc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x27 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  0 0 None
0x28 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  0 0 None
0x29 16 dc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
0x2a 16 dc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  0 0 None
« Viimeksi muokattu: 18.06.06 - klo:20.52 kirjoittanut skolttah »

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #27 : 18.06.06 - klo:23.37 »
Lainaus
@masiina:~$ glxinfo
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: No

Eli näytönohjaimen ajureita ei ole asennettu. Nvidia Gforce 440 go Tuo on kait geforce4 eli ajureiksi käy nvidia-glx. Eli asenna ajurit ubuntuguidessa(dapperille) olevien ohjeiden mukaan(tai jos sul on breezy käytä tätä ohjetta).
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

skolttah

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #28 : 19.06.06 - klo:10.26 »
Nyt käynnistys tuo jo resoluution mössöksi, kun avaa et:tä. Eli mene enään sekunniksi mustaksi. Paraneen jo vähän =)

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4073
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #29 : 19.06.06 - klo:14.20 »
Mitää sanoo komento
Koodia: [Valitse]
glxinfo
alias vililikku

skolttah

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #30 : 19.06.06 - klo:14.35 »
Et käynnistys siis vetää resoluution mössöksi eikä avaa peliä.
glinfo näyttää seuraavaa

name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 16 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 16 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None

JPK1990

  • Vieras
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #31 : 19.06.06 - klo:15.11 »
Dodih, ET toimii, mutta äänet ei kuulu.
Mistäs tämä voisi johtua?


asenna paketti alsa-oss
Koodia: [Valitse]
sudo apt-get install alsa-oss

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #32 : 19.06.06 - klo:18.23 »
Lainaus
name of display: :0.0
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Error: couldn't find RGB GLX visual

   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x21 16 tc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "GLX" missing on display ":0.0".
0x22 16 dc  1  0  0 c  .  .  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0  0 0 None

Kuulostaa hieman pahalta... Kummalla ohjeella asensit ajurit(eli mikä ubuntu sinulla on)? Voisitkos laittaa /etc/X11/xorg.conf tiedoston tänne. Eli tee vaikka näin avaa tiedosto päätteeltä vaikka gedittiin gedit /etc/X11/xorg.conf ja tallenna johonkin tietopaikkaan päätteellä .txt(tiedosto->tallenna nimellä, esim xorg.conf.txt) ja laita tämä tiedosto liitteeksi tänne foorumille(lisätoiminnot->liite) Itse epäilen hieman paria asiaa, jotka tuossa tiedostossa on jotain pielessä(lähinnä load modules osiossa dri ja GLcore ja voipa glx:kin puuttua).
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

skolttah

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #33 : 19.06.06 - klo:19.10 »
dapperi on ja ajurit olen asennettu Nvidia Geforce 440 go mallille. Mutta jos epäilet että ei ole oikein niin laitatko helpon ohjeen siihen.

[ylläpito on poistanut liitteen]

tuke81

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1667
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #34 : 19.06.06 - klo:19.32 »
Tjooh eli näyttäis siltä ettei ajuria ole otettu käyttöön(katselin tässä tuota dapperin ohjetta ja hieman ihmettelen ettei siinä tuota ole). Eli tämän voit tehdä joko manuaalisesti konfaamaalla xorg.conffia geditillä: sudo gedit /etc/X11/xorg.conf ja vaihtaa vain näytönohjaimen kohdalta driver "nv" -> driver "nvidia", tai kirjoitamalla päätteeseen sudo nvidia-glx-config enable. Heh ensin neuvoin tuon manuaalisen, koska kommentoi sieltä rivi
Lainaus
Section "Module"
   Load   "i2c"
   Load   "bitmap"
   Load   "ddc"
   # Load   "dri" #-merkillä kommentoi tämä voi sekoittaa nvidian ajureita
   Load   "extmod"
   Load   "freetype"
   Load   "glx"
   Load   "int10"
   Load   "type1"
   Load   "vbe"
EndSection

Joka tapauksessa olet asentanut kait ajurit nvidia-glx:än mutta sinulla ei ole ne vielä käytössä.

EDIT: Öhh niin ja joo jotta ajuri otetaan käyttöön on x -käynnistettävä uudestaan. Eli tallenna kaikki työsi ja paina alt+cntrl+backspace(askelpalautin se nappula siinä enterin päällä). Heittää sisään kirjautumis ruutuun, jos kaikki menee hyvin.
« Viimeksi muokattu: 19.06.06 - klo:19.51 kirjoittanut tuke81 »
Miksi tehdä jotain helposti, kun sen voi tehdä vaikeastikin...

skolttah

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 55
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #35 : 19.06.06 - klo:20.28 »
kiitos et lähti toimimaan lisäämällä nvidia

eGetin

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1093
  • Milloin mitäkin
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #36 : 19.06.06 - klo:22.21 »
Eikö kukaan osaa neuvoa, miten VIA:n ajurit asennetaan  >:( Mulla on meinaan pienet probleemat niiden kanssa
Pöytäkone: Intel i7 920 | Asus P6X58D Premium | 12Gb DDR3 1600MHz | Asus Radeon HD 6950 1Gb | 60GB OCZ Vertex 2 SSD + 2TB WD Caviar Green + Samsung 830 120GB
HTPC: Intel C2D E4400 | Asus P5B | 4Gb DDR2 800MHz | Asus Geforce GT210 | 500GB WD Caviar GP
Kannettava: Asus Eee PC 1225B

saila

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #37 : 18.07.06 - klo:17.48 »
moikka,

mulla kävi kans niin, että kun koitti pelata niin vilahti vain musta ruutu ja takasin työpyödälle.. no sitten sain jotenkin ihmeellisesti asennettua nvidian ajurit (näyttis on geforce mx420).. peli nyt kyllä menee päälle ja pääsee valitsemaan servunkin millä pelata.. no sitten kun alotan pelaamisen ja kun siirrän hiirtä esim oikealle niin kuva tulee 5sekunnin viiveellä perässä.. mikä täs mahtais olla ongelmana? ???

eliasj

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4073
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #38 : 18.07.06 - klo:17.50 »
Mitä sanoo komento
Koodia: [Valitse]
glxinfo | grep direct
alias vililikku

saila

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4
    • Profiili
Re: ET ei käynnisty
« Vastaus #39 : 18.07.06 - klo:18.29 »
saila@ubuntu2200:~$ glxinfo | grep direct
direct rendering: Yes