Kirjoittaja Aihe: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"  (Luettu 2412 kertaa)

Senior

  • Vieras
http://boycottnovell.com/2010/02/06/asay-joins-canonical/

Roy Schestowitz, mies Boycott-Novell-sivuston takaa, lataa jälleen ankaraa kritiikkiä Canonicalia ja eteenkin sen uutta johtajaa Matt Asayta kohtaan. Kritiikkiä saa mm. hakukone-Bingin ja Yahoon suosiminen sekä tästä johtuen myös Mozillan tuen vähentäminen.

Schestowitz:

Lainaus
"That money comes at the direct cost to Mozilla and detracts from Firefox development, so now Ubuntu is worse than a passive consumer of FOSS, they are another parasite. "

ja Googlesta:

Lainaus
"Google can help Free software by weakening or eliminating the industry's bully. Canonical should stand behind Google, not Microsoft. Google already collaborates with Canonical on Chrome OS, doesn’t it?"

sekä Asaysta ja Stallmanista:

Lainaus
"He (Asay) does not like Richard Stallman’s philosophy, he insisted that Microsoft should be allowed the enter the OSI (he was on its board at the time), and he also used to work for Novell (in addition to Alfresco and Lineo). "

Schestowitz väittää myös että Ubuntun viimeisin (Karmic Koala) olisi jossain määrin ollut takapakkia, kun taas Fedora olisi tuoremmassa distrossaan petrannut:
Lainaus
"Ubuntu had a relatively weak last release (Fedora, for an opposite example, did well in the sense that reviews got better, not worse).  "


« Viimeksi muokattu: 09.02.10 - klo:13.30 kirjoittanut Senior »

Senior

  • Vieras
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #1 : 09.02.10 - klo:13.40 »
Sanottakoot se nyt tässä yhteydessä, että Boycott-Novellia kannattaa lukea silloin, kun alkaa kuvitella liikoja Linux-yhteisöjen ja eteenkin Linux-firmoiksi luettujen vilpittömyydestä ja "puhdasmielisyydestä".  Schestowitz edustaa kyynistä näkemystä, jossa nähdään kasvavaa suosiota nauttineen Linux-maailman ympärillä pörräämässä "epäilyttäviä tyyppejä" (esim. liikemiehiä) pilvin pimein.  ;)

Eikä Roy Schestowitz ole Canonical-kritiikissään yksinäinen susi. Myös Pamela Jones on alkanut viittaamaan jopa korruption mahdollisuuteen:

Lainaus
“And if Microsoft offers you money, will you change it to Bing? Wait. Is Yahoo not Bing, if you stop and think about it a little? Microsoft has plenty of money, so if money is all it takes to undermine and corrupt what I used to think of as a FOSS project, it will happen.”

http://boycottnovell.com/2010/02/08/analysis-canonical-2010/

---------

Eli miten käy rakkauden FOSS:ia kohtaan kun se halutaan ostaa rahalla pois kummittelemasta?

Schestowitz tekee kuitenkin eron Ubuntun ja Novellin suhteen. Novellia hän kritisoi ankarammin juuri patenttien takia. Canonical - ainakaan toistaiseksi - ei ole lähtenyt tälle linjalle.

Lainaus
"This is why we prefer not to openly criticise (or “attack”) Ubuntu; it would only serve Microsoft if unnecessary infighting was to occur. Novell is a different case because it uses its beloved software patents to directly discriminate against other GNU/Linux vendors and it publicly aligns itself with the monopolist."
« Viimeksi muokattu: 09.02.10 - klo:13.49 kirjoittanut Senior »

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #2 : 09.02.10 - klo:14.09 »
No joo, tavallaan asiaakin kirjoitellut, mutta mielestäni myös pahimmasta päästä jonkin sortin fanaatikkoja/skeptikkoja, jotka ei mielestäni loppu viimein kyllä auta Linux-maailmaa. Ainakin minusta noissa heppulin teksteissä särähtää välittömästi tekstien sävy "I think, they can, maybe, if they/him" tyyppistä pitkälti folio tyyppistä jupinaa.

Joo-o. Kaikki on mahdollista, mutta joskus olisi hyvä heittää tuollaisilla kritiikeillä rautaista faktaakin sekaan, mitä en itse ainakaan paljoa tuolta löytänyt. Myönnettäköön, että juuri yllä mainituista syistä johtuen en niin tarkoin edes vaivautunut lukemaan monia artikkeleita. Kriitikon tekstiä toki, mutta pitäisi sitä nyt jotain pohjaa olla jutuille, millä saa tasoa ja uskottavuutta artikkeleihin. Muutenkin aika tunnelinäköistä juttua, eikä mielestäni ole juurikaan ajateltu eri näkökulmia asioihin, joka on mielestäni aika oleellista kuitenkin "journalismissa", varsinkin jos kritisoi muita.

En ihmettele lainkaan, että hepusta löytyy paljon aika negatiivista juttua.
http://linuxidiots.blogspot.com/2007/09/roy-schestowitz-liar.html

Senior

  • Vieras
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #3 : 10.02.10 - klo:07.55 »

En ihmettele lainkaan, että hepusta löytyy paljon aika negatiivista juttua.
http://linuxidiots.blogspot.com/2007/09/roy-schestowitz-liar.html

Tuossa kirjoituksessa puolestaan käytetään tyypillisiä äärikonservatiivien sanontoja "get a job".  Schestowitzin sivustoja käy ajoittain vilkuilemassa juuri siksi että sieltä joskus putkahtaa sellaisia uutisia joita esim. Linux Today tai lxer.com:lta ei löydä. Eteenkin kehitysmaiden sekä ei-englanninkielisten maiden uutisia löytää sieltä usein.

Henk.kohtaisesti pidän Schestowitzin kirjoituksia myös liian putkinäköisinä. Samoin minun on vaikea käsittää että Microsoft kävisi pelkkää ideologista taistelua Linuxia vastaan. Luultavasti Microsoft noudattaa tyypillistä liikemiesmoraalia: se mikä on hyväksi Microsoftin businekselle siihen mennään riippumatta siitä onko se hyväksi vai ei Linuxille. Ja jos Microsoftin ensisijainen tavoite olisi Linuxin ja avoimen softan tuhoaminen se käyttäisi huomattavasti suurempia resursseja operaatioihin. Share-holder-value näyttelee pääosaa Microsoftin yritysstrategiassa.

Boycott-Novell-sivustoon suhtautumisessa kulminoituu hyvin pitkälle se mikä on kunkin tapa suhtautua mm. Microsoftiin. Oma linjani on se ettei Microsoftiin kannata suhtautua liian naiivisti mutta toisaalta ei se myöskään ole mikään "Ilmestyskirjan Peto".

qwertyy

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 5778
    • Profiili
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #4 : 10.02.10 - klo:10.41 »
Tuossa kirjoituksessa puolestaan käytetään tyypillisiä äärikonservatiivien sanontoja "get a job".
Tuo oli vain esimerkkinä lukuisista negatiivisista jutuista mitä hänestä on kirjoitettu, eikä kyllä laadullisesti juttu ole yhtään kummempaa, oikeastaan vielä huonompaa.

Kieltämättä tuolta boycottnovellista pisti kyllä silmään sellaisia uutisia mistä ei ole kuullutkaan ja joista on kuitenkin lähde mainittu.

Lainaus
Luultavasti Microsoft noudattaa tyypillistä liikemiesmoraalia: se mikä on hyväksi Microsoftin businekselle siihen mennään riippumatta siitä onko se hyväksi vai ei Linuxille. Ja jos Microsoftin ensisijainen tavoite olisi Linuxin ja avoimen softan tuhoaminen se käyttäisi huomattavasti suurempia resursseja operaatioihin. Share-holder-value näyttelee pääosaa Microsoftin yritysstrategiassa.

Boycott-Novell-sivustoon suhtautumisessa kulminoituu hyvin pitkälle se mikä on kunkin tapa suhtautua mm. Microsoftiin. Oma linjani on se ettei Microsoftiin kannata suhtautua liian naiivisti mutta toisaalta ei se myöskään ole mikään "Ilmestyskirjan Peto".
Erittäin hyvin sanottu. Ei MS mielestäni mitään sotaa Linuxia kohtaan käy ja jos kävisi niin luulisi heidän tekevän todella radikaaleja Linux yrityksiin liittyviä kauppoja, patenttisotia yms. Jos he ovat pistäneet pelikonsolien kehitykseenkin miljardeja rahaa kiinni, niin kyllä sitä tuollekin leikkikentälle riittäisi ja paljon. Tosiaan jos MS taasen esim. julkaisee omaa koodiaan yhtäkkiä avoimena, niin on sillekin jokin syy, mutta syyn ei tarvitse olla kummoinen jos halutaan saada yritykselle positiivista näkyvyyttä ja kiillottaa imagoa tai ihan vain hyötyä asiasta jotenkin mutkan kautta myöhemmin. Sekä ihan varmasti joku tekee jonkinlaista riskianalyysiä ennen tapahtumaa, voiko tapauksella joku kilpailija saada jotain merkittävää hyötyä. Toisaalta taas siellä ihan varmasti useampikin henkilö selailee Linux-sivustoja, tutkii koodia ja tarkkailee uusia ominaisuuksia ja omalla tavallaan kopioi idean omaan järjestelmään, mutta tuohan on ihan normaalia yrityksille.

Itse en myöskään usko MS:n kuitenkaan koskaan käyvän aggressiivisesti Linuxia päin, vaan veikkaan heidän panostavan vaan enemmän nykyisiin muihin tuotteisiin pelikonsoleihin, multimediasoittimiin, surface tyyppisiin uusiin alustoihin, tabletkoneisiin, näppämistöihin/hiiriin, windows mobile yms. jos he kokevat Windowsin olevan tarunsa lopussa, eikä sitä enää saada tuottamaan. Mielestäni monet keskittyvät liikaa ajatukseen MS = Windows ja Windows = MS, vaan kyseinen yrityshän on paljon paljon enemmän. Maineesta vielä sen verran, että yrityksillä kuitenkin pitää olla jonkinlainen tasapaino maineen ja voiton tavoittelun kanssa. Millään äärimmäisyydellä mielestäni ei voi oikein hirveästi saavuttaa.

Noh, takaisin itse aiheeseen niin itsekin kyllä pidän tuota Yahoo ratkaisua vähän erikoisena varsinkin imagollisesti. Onhan nyt varmaa että tuolla saa Linux-yhteisöissä keskustelua aikaiseksi ja samalla Ubuntua yritetään kuitenkin suositummaksi distroksi. Varmaankin perusajatus on kääräistä vaan lisää nappulaa käytettäväksi, mutta onhan tuo aika yllättävä veto ja herättää pientä kysymystä, että mitkä on tulevaisuuden suuntaukset jos hommia aletaan enemmänkin katseleen rahankiiltosilmissä.

Senior

  • Vieras
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #5 : 11.02.10 - klo:15.41 »
Net Applicationin "markesharen" luotettavuuden suhteen voidaan olla mitä mieltä tahansa, mutta ainakaan tuon mittauksen mukaan sen paremmin Bing kuin Yahookaan eivät ole erityisemmin loistaneet viimeisen puolen vuoden aikana - pikemminkin päinvastoin.

http://marketshare.hitslink.com/search-engine-market-share.aspx?qprid=5

Vielä on kuitenkin aivan liian ennenaikaista väittää että Canonical on veikannut "väärää hevosta".


Senior

  • Vieras
Vs: Roy Schestowitz: "Ubuntu on (avoimen softan) loinen"
« Vastaus #6 : 20.02.10 - klo:14.10 »
Saako muuten Canonical tuloja Yahoo-sopimuksesta mikäli esim. Ubuntun käyttäjät kieltäytyvät käyttämästä hakupalvelussaan Yahoota vaan siirtyvät Googlen käyttäjäksi? Tästä on julkisuudessa käyty väittelyä englanninkielisillä sivustoilla.