Kirjoittaja Aihe: Mitä tehdä? Kone käynnistyy, sammuu, käynnistyy...  (Luettu 1014 kertaa)

Ubumpi

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 293
    • Profiili
Joskus kone ei käynnistynyt heti, vaan muutaman sekunnin kuluttua napin painalluksesta, sitten minuutin, muutaman minuutin...
Tämä oire esiintyi, jos koneen takana olevan virtakytkimen laittoi päälle ja sitten muutaman hetken sisään yritti käynnistää koneen etupaneelin kytkimestä. Sitten saattoi alkaa näkymään virheilmoituksia: Overclocking failed. Mitään ylikellotusmahdollisuuksia emolevyssä ei ole. Nykyään kone ei tahdo käynnistyä lainkaan. Sitä ennen kone saattoi sammua itsekseen pimahtamalla.

Pariston vaihto ei korjannut ongelmaa. Virtalähde on 520 W ja puoletkin varmaan riittäisi. Muistit on testattu ubuntun asennus-cd:n testillä. Kiintolevyssä vian ei pitäisi olla, koska ongelma ilmenee myös live-cd:llä. Ongelma esiintyy siis ennen kuin koko grub tulee näkyviin. Kaatumista on tapahtunut myös xp:n puolella eli laitteistosta pitänee alkaa ongelmaa etsimään.

Melkein tekisi mieleni kysyä, että onko vika emolevyssä vaiko sittenkin virtalähteessä. Etupaneelin toggle-nappulan jokin häiriö saattaa myös olla kyseessä. Joskus käynnistyksen yhteydessä virtavalo välkytteli, mikä ei ollut mielestäni koneelle aiemmin ominaista toimintaa. Välkyttelyn myötä kone sitten ei päässyt edes grubiin, vaan aloitti sammuta-käynnistä -rumban.

Toki muutkin sivistyneet arvaukset ovat tervetulleita, mutta ennenkaikkea hyvät toimenpidesuositukset.


zepotus

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 271
    • Profiili
Vs: Mitä tehdä? Kone käynnistyy, sammuu, käynnistyy...
« Vastaus #1 : 15.01.10 - klo:20.26 »
Mulla hajosi Shuttlesta prossun konkat.. Oire oli aikalailla samanlainen..
Ubuntu 12.04 64-bit (i5-750 @ 3.8 Ghz, 4Gt, OCZ Agility 3 60Gt, 150Gt Raptor + 500 Gt + 1000 Gt, GT240 nvidia)