Kirjoittaja Aihe: ubuntu 9.10 asennus ei onnistu (acer aspire + nvidia geforce go7300)  (Luettu 3252 kertaa)

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
LAITE: Acer Aspire 9301, 2 GB Ram, Nvidia Geforce Go7300

nyt kaivataan asennukseen järeämpiä työkaluja.
Olen kokeillut 9.10 asennusta Vistan (home premium) rinnalle, sekä alternatella, että desktopilla (cd:lle poltetu iso).
Desktopilla käytin "turvallista" grafiikkaa ja alternatella starttasin perusasennuksen....ongelma on se, että aloitusikkunan jälkeen menee ruutu mustaksi (kursori vilkkuu vasemmassa yläkulmassa),cd pyörii vähän aikaan ja sen jälkeen ei sitten tapahdukkaan mitään...omat eväät alkaa olla syöty

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4556
    • Profiili
Pääsetkö komentoriville? Ctrl+Alt+F2

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
ainoa nappi mikä toimii asennuksen käynnistyksen jälkeen on virtanappi :-[

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4556
    • Profiili
Desktopilla käytin "turvallista" grafiikkaa ja alternatella starttasin perusasennuksen....ongelma on se, että aloitusikkunan jälkeen menee ruutu mustaksi (kursori vilkkuu vasemmassa yläkulmassa),cd pyörii vähän aikaan ja sen jälkeen ei sitten tapahdukkaan mitään...omat eväät alkaa olla syöty
Esiintyykö sama ongelma sekä alternativella että live-medialla?

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
kummallakin versiolla

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3394
    • Profiili
Pieni hölmö kysymys kun ei ilmene ylläolevasta:  Tiedätkö jostain että asennuslevysi ovat aivan ok ?  Eihän kyseessä ole vaan Netbook versio ?  Kysyn tämän takia:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30875.msg240017#msg240017
« Viimeksi muokattu: 16.12.09 - klo:09.25 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.

potkukelkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 105
    • Profiili
kokeile laittaa käynnistys parametriksi grubissa tai livecd:n valinnoissa
Koodia: [Valitse]
libata.force=noncqheti siihen "quiet splash" jälkeen, jotenkin näin (ilman hipsuja): "quiet splash libata.force=noncq"

pttk

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 1045
    • Profiili
LAITE: Acer Aspire 9301, 2 GB Ram, Nvidia Geforce Go7300

nyt kaivataan asennukseen järeämpiä työkaluja.
Olen kokeillut 9.10 asennusta Vistan (home premium) rinnalle, sekä alternatella, että desktopilla (cd:lle poltetu iso).
Desktopilla käytin "turvallista" grafiikkaa ja alternatella starttasin perusasennuksen....ongelma on se, että aloitusikkunan jälkeen menee ruutu mustaksi (kursori vilkkuu vasemmassa yläkulmassa),cd pyörii vähän aikaan ja sen jälkeen ei sitten tapahdukkaan mitään...omat eväät alkaa olla syöty

Siis kysytään nyt vielä varmistus!  Olet kirjoittanut tuonne "(cd:lle poltettu iso)" ?  Siis kysymys  ( sitä ".iso;a" ) ei polteta levylle vaan siitä tehty  levykuva eli  image.

Eli olet tehnyt näin kuin linkissä on ohjeet?:

                                                             http://wiki.ubuntu-fi.org/Levykuva

PS; Pisti vain silmiini joten oli pakko kysyä.   Ja olet biosista laittanut koneen boottaamaan CD;ltä?  Sekä tarkistanut lataamasi .iso;n MD5 summan ( ei kannata edes polttaa mikäli summa ei täsmää ).     

                                       "Kunhan  kysyin"    ???

« Viimeksi muokattu: 16.12.09 - klo:13.39 kirjoittanut pttk »
Debian 6 "Squeeze", Ubuntu  10.04, Ubuntu 12.04

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Pieni hölmö kysymys kun ei ilmene ylläolevasta:  Tiedätkö jostain että asennuslevysi ovat aivan ok ?  Eihän kyseessä ole vaan Netbook versio ?  Kysyn tämän takia:

http://forum.ubuntu-fi.org/index.php?topic=30875.msg240017#msg240017


Ei ole Netbook versio...Lataus suoritettu http://cdimage.ubuntu.com/releases/9.10/release/ubuntu-9.10-dvd-i386.iso.torrent
tuota alternativen osoitetta en nyt muista ja image poltto suoritettu infra recorderilla

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
Desktopilla käytin "turvallista" grafiikkaa ja alternatella starttasin perusasennuksen....ongelma on se, että aloitusikkunan jälkeen menee ruutu mustaksi (kursori vilkkuu vasemmassa yläkulmassa),cd pyörii vähän aikaan ja sen jälkeen ei sitten tapahdukkaan mitään...omat eväät alkaa olla syöty
Esiintyykö sama ongelma sekä alternativella että live-medialla?

Aivan sama vika

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
LAITE: Acer Aspire 9301, 2 GB Ram, Nvidia Geforce Go7300

nyt kaivataan asennukseen järeämpiä työkaluja.
Olen kokeillut 9.10 asennusta Vistan (home premium) rinnalle, sekä alternatella, että desktopilla (cd:lle poltetu iso).
Desktopilla käytin "turvallista" grafiikkaa ja alternatella starttasin perusasennuksen....ongelma on se, että aloitusikkunan jälkeen menee ruutu mustaksi (kursori vilkkuu vasemmassa yläkulmassa),cd pyörii vähän aikaan ja sen jälkeen ei sitten tapahdukkaan mitään...omat eväät alkaa olla syöty

Siis kysytään nyt vielä varmistus!  Olet kirjoittanut tuonne "(cd:lle poltettu iso)" ?  Siis kysymys  ( sitä ".iso;a" ) ei polteta levylle vaan siitä tehty  levykuva eli  image.

Eli olet tehnyt näin kuin linkissä on ohjeet?:

                                                             http://wiki.ubuntu-fi.org/Levykuva

PS; Pisti vain silmiini joten oli pakko kysyä.   Ja olet biosista laittanut koneen boottaamaan CD;ltä?  Sekä tarkistanut lataamasi .iso;n MD5 summan ( ei kannata edes polttaa mikäli summa ei täsmää ).     

                                       "Kunhan  kysyin"    ???



Hommat olen tehnyt täysin samoilla työkaluilla kun 8.04 versiossakin

tre69er

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 7
    • Profiili
kokeile laittaa käynnistys parametriksi grubissa tai livecd:n valinnoissa
Koodia: [Valitse]
libata.force=noncqheti siihen "quiet splash" jälkeen, jotenkin näin (ilman hipsuja): "quiet splash libata.force=noncq"

eli missä kohtaa tämä sitten laitetaan...laitetaanko siinä kielenvalinnan jälkeisessä aloitusruudussa joku näppäinyhdistelmä, jotta päästään selailemaan ja editoimaan tiedostoja vai mitä tämä tarkoittaa?

potkukelkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 105
    • Profiili
Lainaus
eli missä kohtaa tämä sitten laitetaan...laitetaanko siinä kielenvalinnan jälkeisessä aloitusruudussa joku näppäinyhdistelmä, jotta päästään selailemaan ja editoimaan tiedostoja vai mitä tämä tarkoittaa?

juurikin siinä kielivalinnan jälkeisessä ruudussa. Tässä linkissä tarkemmin englanniksi -->
https://help.ubuntu.com/community/BootOptions#Common%20Boot%20Options
Katso kohta "Changing the Boot Option Configuration Line"

Musta ruutu viittaisi ongelmaan näytönohjaimen kanssa. Itselläni parissa acerissa ollut saman kaltaisia ongelmia.
Mikä on näytönohjaimesi malli??

mrl586

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 4556
    • Profiili
Musta ruutu viittaisi ongelmaan näytönohjaimen kanssa. Itselläni parissa acerissa ollut saman kaltaisia ongelmia.
Mikä on näytönohjaimesi malli??
NVidia GeForge Go 7300?

potkukelkka

  • Käyttäjä
  • Viestejä: 105
    • Profiili
Lainaus
NVidia GeForge Go 7300?
hups!!
Juu niinhän se näyttää olevan tossa ensimmäisessäkin viestissäkin. Täytyypä olla tarkemmipi.
Luulis Nvidia toimivivan, ehkä ongelma onkin muualla ???

Tomin

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä / moderaattori+
  • Viestejä: 11097
    • Profiili
    • Tomin kotisivut
Täällä yksi Nvidia GeForce 2 MX (tjsp.) eli vähän vanhempaa tuotantoa. Se ei tykkää X:stä tai ehkä ennemminkin livecd:n ajureista. Jos käyttää turvallista grafiikkatilaa (vesa ajuriko?) niin toimii kivasti, mutta muuten ei. Pitää testata huomenna Nvidia 96-ajurilla (sain vihdoinkin Mythbuntun asennetuksi). Sama vika tulee Geexboxilla ja se kuva katoaa aina bootsplashin jälkeen. Sitten ei tapahdukkaan mitään (edes numlockin valoa ei saa syttymään). Tuon koneen dvd-asema on kyllä vähän nirso levyistä, mutta olen kokeillut useilla eri levyillä ja toiset toimivat aina huonosti ja toiset yhtä huonosti kuin yllä kuvailin. Onneksi saan edes kuvan pihalle (ja se pitää saada myös TV-outista (S-Videona).
Automaattinen allekirjoitus:
Lisäisitkö [RATKAISTU] ketjun ensimmäisen viestin aiheeseen ongelman ratkettua, kiitos.

ajaaskel

  • Palvelimen ylläpitäjä
  • Käyttäjä
  • Viestejä: 3394
    • Profiili
Onko sinulla ulkoinen poweri kiinni vai oletko akkujen varassa ?  Merkillisen kysymykseni syy on tässä (ei starttaa oikein ilman ulkoista poweria):

http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8404918
« Viimeksi muokattu: 20.12.09 - klo:13.58 kirjoittanut ajaaskel »
Autamme ilolla ja ilmaiseksi omalla ajallamme.  Ethän vaadi, uhoa tai isottele näin saamasi palvelun johdosta.