Nykytilanteessa h264-FullHD käyttää Winkussa prossua 25%, ja Karmicissa 90%. Kyllä kai vdpau-näyttis pitäisi hankkia? Mutta ensin pitäisi valita nvidia 8000-, 9000-, 210-, 220-sarja?
Uutta rautaa hankkiessa näistä kannattaa harkita vain 210- ja 220-kortteja, koska ne on valmistettu 40 nm:n prosessilla ja käyvät siten edeltäjiään viileämpinä. Lisäksi niissä on uusin rautapurku (VP4 eli VDPAU feature set C), joka on jonkin verran aiempaa tehokkaampi ja tukee MPEG-4 ASP -dekoodausta.
GeForce 210:ssä ei välttämättä riitä teho 1080i-videon lomituksenpoistoon parhaimmalla ajurin tukemalla menetelmällä (temporal-spatial). Ainakaan muuta prosessointia, kuten kohinanpoistoa ei voi kytkeä päälle. Toisaalta temporal ja temporal-spatial -menetelmien eroa ei käytännössä edes näe. GT 220 suoriutuu kevyesti molemmista ja luultavasti myös samanaikaisesta kohinanpoistosta.
Tässä
qvdpautest-lukuja:
210:
http://www.nvnews.net/vbulletin/showpost.php?p=2104355&postcount=7GT220:
http://www.forum.free-x.de/wbb/index.php?page=Thread&postID=9506#post9506Mutta jos Kaffeine 0.8.8:ssa ei vdpau toimi kuitenkaan, niin hyöty minulle on minimaalinen, koska katselen nimenomaan Kaffeinella dvb-s2- kuvaa taivaalta? Kaffeine 0.8.8:n kehitys on jäädytetty, ja versio 1 ei pelitä ollenkaan.
Jeps. Tässä olisi tosin hyvä sauma kokeilla muita DVB-ohjelmia, kuten VDR:n 1.7-sarjaa
h264-FullHD-toistossa kovalevyltä
huomasin Kaffeinessa säätömahdollisuuden:
Player / Video / Deinterlace Quality / Very high cpu usage, great quality
Mainitsemani säännöllinen nykiminen katosi. Vain pikkuvilppejä jäi jäljelle. Pahaksi onneksi temppu ei pelastanut ainakaan kaikkia satelliitin Full-HD-kanavia. 19.2e/Anixe-HD pelittää aika hyvin, ArteHD taas ei.
Kaffeinen esiasetuksissa on se vika, että niissä on käytössä "vektor" pulldown-suodin, ja se häiritsee PAL-katselua. Noissa kanavissa, jotka sait toimimaan sulavammin vaihtamalla laatua, tvtime-suodin tunnistaa videon progressiiviseksi ja siirtyy Film-tilaan. Tällöin päätteeseen tulostuu "Film mode enabled." ja lomituksenpoisto kytkeytyy pois päältä. Parhaassa esiasetuksessa tvtime yrittää oikeasti muuntaa kuvanopeuden 24 fps:ään IVTC-suotimella, mikä aiheutti havaitsemasi tasaisen nykimisilmiön. Tuossa toiseksi parhaassa "great quality"-asetuksessa tätä ei tehdä, mutta ei tehdä siis myöskään lomituksenpoistoa.
Jotta saisit lomituksenpoiston käyttöön kaikille kanaville, vektor-pulldown pitää ottaa pois käytöstä. Se onnistuu valitsemalla ensin toiseksi ylimmän esiasetuksen, joka sinulla siis nyt on käytössä, ruksimalla
"käyttäjän määrittämä" -valinnan ja painamalla sen alla olevaa painiketta. Sitten avautuvasta tvtimen asetusikkunasta pitää asettaa pulldown-algoritmiksi
"none".
Prosessorisi teho ei kuitenkaan riitä kunnolliseen 1080i-lomituksenpoistoon ja videon purkuun. Siihen tarvittaisiin neljä ydintä ja säikeistetty lomituksenpoistototeutus. Tai 40 euron VDPAU-näytönohjain.
GXinessä ei vastaavaa säätöä ole???
GXinessä ei ole esiasetuksia, mutta tvtimen parametrit voi käydä säätämässä manuaalisesti:
Video->Määritä liitännäisiä->Lomituksen poisto..., paina tvtimen vierestä ominaisuudet-painiketta ja aseta näin:
method:
Greedy2Frameenabled:
kylläpulldown:
noneframerate_mode:
fulljudder_correction:
(ei väliä)progressive_frame_flag:
(ehkä varmuuden vuoksi pois)chroma_filter:
ei (vaatii hieman enemmän tehoa ja vaikutus kuvanlaatuun on minimaalinen)cheap_mode:
ei (jos tämän laittaa päälle, kuvanopeus putoaa puoleen eli framerate_mode=full kumoutuu)