Ubuntu 24.04.1 LTS | Lataa ja asenna | Tutustu yhteisöön | Blogi | Yritysten tarjoamat palvelutUusimmat julkaisut: 24.04.1 LTS (suositeltu, 29.8.2024) ja 24.10 - Ubuntun 20-vuotisjulkaisu! (10.10.2024).
Onnistuuko Ubuntun asentaminen Windows XP:n rinnalle mitenkään? Esimerkiksi Macilla onnistuu Windowsin asentaminen varsinaisen käyttäjärjestelmän rinnalle. Tämä olisi todella kätevää, sillä en ole täysin tyytyväinen Windowsiin, mutta pelaamiseen se on elinehto.Tietoa, vinkkejä, ohjeita asiasta?EDIT: Löysin ohjeet, olinpas epäoma-aloitteinen. Onko tästä kenelläkään mitään kokemuksia? Huonoja, hyviä?
Jos sinulla on olisi/on pöytäkone niin helposti xp:n viereen saa ubuntun. Hommaa toinen kovo ubuntulle ja asenna se sinne. Sitä ennen XP:n kovo masteriksi ja slaveksi Ubuntulle tuleva kovo. Vaan kyllä sen kannettavaankin saa windowsin viereen.
Lainaus käyttäjältä: Jussi41 - 01.11.09 - klo:13.06Jos sinulla on olisi/on pöytäkone niin helposti xp:n viereen saa ubuntun. Hommaa toinen kovo ubuntulle ja asenna se sinne. Sitä ennen XP:n kovo masteriksi ja slaveksi Ubuntulle tuleva kovo. Vaan kyllä sen kannettavaankin saa windowsin viereen. Ja jos tarvitsee joskus tehdä puhdas asennus, niin on tosi helppo tehdä se vaan suoraan entisen päälle. Kun on eri kiintolevyt
Lainaus käyttäjältä: Jussi41 - 01.11.09 - klo:14.41Lainaus käyttäjältä: Jussi41 - 01.11.09 - klo:13.06Jos sinulla on olisi/on pöytäkone niin helposti xp:n viereen saa ubuntun. Hommaa toinen kovo ubuntulle ja asenna se sinne. Sitä ennen XP:n kovo masteriksi ja slaveksi Ubuntulle tuleva kovo. Vaan kyllä sen kannettavaankin saa windowsin viereen. Ja jos tarvitsee joskus tehdä puhdas asennus, niin on tosi helppo tehdä se vaan suoraan entisen päälle. Kun on eri kiintolevyt Onnistuu mainiosti vaikka ovat samalla kovalevyllä.
Ihan OT, mutta miten hyvin GRUB löytää toisilla levyillä olevat käyttikset?
Miten tuo asentaminen samalle kovalevylle muuten tapahtuu? Luoko asennus automaattisesti esimerkiksi C-levylle kansion Ubuntulle, niin kuin siellä on Windowsinkin oma kansio?
Toinen kysymys koskee Ubuntu Studiota. Onko studiolla muuta eroa ylipäätään normi-Ubuntuun kuin ne lukuisat lisäohjelmat? Puuttuuko siitä jotain normaaliin verrattuna?
Ei tee kansiota vaan pienentää Windows-osiota ja tekee pari uutta osiota Ubuntulle. Osioiden koot voi määritellä itsekin.